Článek do zpravodaje 2012/2

18.06.2012 14:03

V měsíci dubnu se v areálu fotbalového hřiště konalo hojné množství kulturních a sportovních akcí. Velmi úspěšnou akcí s velkou návštěvou zásadské veřejnosti bylo v sobotu 7.4.2012 promítání historických fotografií naší obce s výkladem Jiřího Šídy. Návštěvníci měli v průběhu tříhodinového posezení možnost shlédnout více jak 200 fotografií zapůjčených ze soukromých archivů, k nimž pan Šída přidal vždy nějakou pamětnickou historku a nejednou tak pobavil všechny přítomné. Díky úspěšnosti této akce bychom rádi požádali všechny, kdo vlastní nějakou zajímavou historickou fotografii z naší obce, zda by ji v elektronické podobě zaslali na email klub@fotbalzasada.cz nebo ji zapůjčil k nascanování pod domluvě na telefonu 724 115 931. Fotografii Vám nepoškozenou obratem vrátíme. Po nashromáždění většího množství dalších fotografií bychom rádi uspořádali pokračování tohoto posezení. Další dubnovou akcí byla 13.4.2012 degustace vín z Vinařství Skoupil z vinařské oblasti Velké Bílovice s odborným výkladem a představením úspěšných produktů z kolekce vín ročníku 2011. Následující týden zahráli v hospůdce na hřišti Kapelníci a soutěžilo se o nejlepší donesený bramborový salát. V konkurenci 10 domácích bramborových salátů zvítězil trenér A mužstva Libor Lubas z Hamrsek. V pátek 28.4.2012 se ve fotbalové hospůdce konal první ročník turnaje v populárním mariáši. Vítězem premiérového ročníku se stal Josef Růžička. Tradiční akcí posledního dubnového večera je pálení čarodějnic. Pro děti byl v podvečer připraven lampiónový průvod ze středu obce směrem na zásadské hřiště, kde byla zapálena hranice i s čarodějnicí. V průběhu večera hrál k tanci a poslechu populární Tonda Ulman. Hlavní květnovou akcí byl již 4.ročník recesistické akce KSČ Party, která se konala v sobotu 12.5.2012. V průvodu z náměstíčka na hřiště se sešla řada účastníků a modelů vzpomínající nyní již s humorem na doby totality. Nechyběla vozidla VB, pionýři, zemědělci a dělníci, V.I.Lenin na katafalku, závodníci z PLR, záchranka i pohřební vůz Škoda 1203 a mnozí další. Akcí na oslavu svátku dětí byl první červnovou neděli dětský den za zásadském hřišti. I přes nepřízeň počasí se sešlo několik desítek dětí s rodiči, pro které bylo na ploše fotbalové hřiště připraveno 10 úkolů, po jejichž splnění obdržel každý účastník cenu.

Fotbalově si náš klub užil opět náročné jaro s dobrým koncem, kterým byla záchrana A mužstva v I.B třídě. Díky několika vítězstvím v důležitých utkáních v závěru soutěže nakonec Zásada nasbírala 29 bodů se celkovým pasivním skóre 44:53, za což jí v konečné tabulce krajské I.B třídy patří 9.místo ze 14ti účastníků. Zásadské B mužstvo střídalo na jaře stejně jako na podzim lepší zápasy se slabšími a před posledním kolem III. třídy okresní soutěže mu patří 8. místo s 28 body a skóre 63:49. Naše nejmenší naděje se účastnili okresních turnajů mikrokopané z nichž dva jsme pořádali v našem areálu. Tím prvním byl Preciosa Ornela Cup 5.5.2012. Zúčastnilo se jej 10 účastníků, kteří hráli nejprve ve dvou základních skupinách a poté o umístění. Zásada obsadila ve své skupině druhé místo a v souboji o bronz podlehla Luňanům a obsadila tak konečné 4.místo. Druhým mládežnickým turnajem v Zásadě byl Berner Cup 19.5.2012. Turnaje se zúčastnilo 6 mužstev a Zásada obsadila třetí místo.

Závěrem děkujeme za oddíl kopané TJ Sokol Zásada všem, kteří se zúčastnili brigád na sběr železného šrotu a kácení stromu na Kapelní louce a celkově všem, kteří ve svém volném čase pomáhali oddílu na ostatních brigádách a kulturních a sportovních akcích v areálu, protože bez jejich podpory by to nešlo.

Zpět