Držkov B - Zásada 0:4 (0:2)

22.10.2017 15:30

Na již tradičně v tomto ročním období promáčeném travnatém hřišti v Držkově se odehrálo 9. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté FK Držkov proti hostům SK Zásada z.s.; utkání přihlíželo podle oficiálního zápisu 65 diváků, kteří přišli shlédnout i přes nepřízeň počasí každoročně očekávané derby.

Zásadské mužstvo předvedlo opět i na cizím hřišti výborný výkon. Od začátku utkání nenechali zásadští fotbalisté nikoho na pochybách, že jejich mužstvo prahne po vítězství a že cíl postupu do vyšší soutěže - návrat do B. třídy myslí opravdu vážně. Již v 10. minutě po zdařilé kombinaci po levé straně a uvolněním se v pokutovém území vsítil vedoucí gól hostí ze Zásady útočník Dominik Mrkvička; paradoxem je, že branku domácích FK Držkov střežil gólman Martin Mrkvička, starší bratr, který ovšem neměl ša nci vedo ucímu gólu zabránit. Zásada zatlačila svého tradičního soupeře Držkov na jejich polovinu a jedna gólová šance střídala druhou; nejdříve z bezprostřední blízkosti přestřelil Tomáš Čurda, levý bek Zásady; z další šance se však již trefil a to dokonce hlavou po zahrání rohového kopu; zvýšil tak vedení Zásady nad Držkovem na 2:0, což byl i výsledek po ukončení 1. poločasu; pro domácí tým ještě lichotivý výsledek.

2. poločas začali lépe domácí, kteří se pokoušeli se zápasem ještě něco udělat; měli 2 nebo snad 3 akce, které by si zasloužily označení gólové, avšak bez změny stavu utkání ... bohužel pro domácí. Zejména byl aktivní držkovský Marcel Och, ale ani on zásadského gólmana Petra Růžičku nepřekonal. V 50. minutě přišel úder hostujícího zásadského mužstva, když se protáhl mezi stopérskou dvojicí Petr Blažek a zvýšil na již 3:0 pro hosty. O 5 minut později zasadil "smrtelnou" ránu domácím z levé strany výstavní střelou Tomáš Loukota, kter&yacu te; uzav řel stav utkání na 4:0 pro hosty ze Zásady. Nutno ještě zmínit, že hosté hráli od 49. minuty oslabeni o stopera Honzu Pleštila, který byl po 2. žluté vyloučen po spravedlivém rozhodnutí hlavního arbitra Petra Smoleňáka.

Fotbalové mužstvo Zásady si připsalo do tabulky další 3 body po výhře nad Držkovskou rezervou 4:0.

Hlavním rozhodčím byl Petr Smoleňák, asistenti František Kafka a Pavel Štědrý; utkání řídili s přehledem a kvalitně.

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Beneš, Čurda, Prousek, Salaba, Blažek P., Kalous (41. Štryncl) Loukota (C; 79. Blažek T.), Šupík (72. Lhota), Mrkvička D. (88. Línek),

Sestava mužstva FK Držkov "B": Mrkvička M. (G), Machačka, Dvořák J., Hruška, Varga, Ferenc, Linhart (C), Stumer, Balatka, Och, Fišer (36. Zajíc),
 

Branky mužstva SK Zásada: Dominik Mrkvička - 10. min., Tomáš Čurda - 22. min., Petr Blažek - 50. min., Tomáš Loukota - 56. min.

Žluté karty: 1:4

Červené karty: 0:1

Zpět