Držkov B - Zásada 4:1 (2:1)

28.09.2016 16:30

Držkov B - Zásada A 4:1 (2:1)

Mistrovské utkání 7. kola (6. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané ve středu 28.9.2016 od 16:30 na fotbalovém hřišti v Držkově.

Sestava Zásady: Růžička - Jiskra, Čurda, Beneš, Lhota - Killian (K) (38. Cón), Hrnčál, Vaistauer, Supernát - Loukota, Mareš (77. Macháček).

Sestava Držkova: Mrkvička - Berka, Hruška, Nikodým, Machula V. - Dvořák J., Linhart (46. Soukup), Och, Machula J. (K) - Batěk, Kratochvíla

Branky Zásady: 30. Loukota
Branky Držkov: 7., 80., 87. Batěk, 19. Kratochvíla

Rozhodčí: Mikula, Linhart, Pěnička (N)

Diváků: 60
ŽK: 0:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

Ve středečním svátečním odpoledni na travnatém hřišti v Držkově domácí fotbalové mužstvo Držkov B hostilo Zásadu A; uskutečnilo se tak 7. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (6. hrané); panovalo ideální fotbalové počasí.

Domácí začali výborně a diktovali hru od prvních minut; již v 7. minutě po vhazování si nedala obrana Zásady pozor a po rychlé exekuci autu na nabíhajícího Batěka mu obrana hostí dovolila projít neohroženě až před gólmana Růžičku; Batěk nemohl dělat nic jiného než vsítit úvodní branku utkání. Domácí z Držkova dál hráli ofenzivně, i když Zásada se také již začala osmělovat. V 19. minutě přišel další trest, když opět ofenzivní Batěk prošel středem přes půl hřiště, udělal si kličku stoperovi do protipohybu, levý bek hostujícího mužstva byl nucen proti útočn&iacut e;kovi vystoupit a zabránit mu ve střelbě, tím však opustil na pravé straně nabíhajícího Kratochvíla, s přehledem hrající Batěk místo střely do bloku zvolil přesnou přihrávku na Kratochvíla a ten se nemýlil; domácí tak zvýšili již na 2:0. Poté převzali otěže utkání do svých rukou hosté ze Zásady; byli si vedomi, že pokud neskórují kontaktní gól, mohou se s úspěchem v utkání rozloučit; jejich snaha byla vyslyšena ve 30. minutě 1. půle, kdy po spíše nepovedeném pasu levého obránce hostí promáchl stoper domácích, k balónu se tak dostal útočník hostí Loukota a nekompromisně zavěsil za záda domácího gólmana Mrkvičky. Do ko nce 1. poločasu se stav 2:1 pro domácí již nezměnil, i když hosté ze Zásady několikrát zahrozili, měli ještě 2 gólové tutovky, bohužel však nadokázali utkání více zdramatizovat.

2. poločas byl pro obě mužstva obrazem konce 1. poločasu; hosté ze Zásady měli snahu srovnat stav utkání, ale tento den jim nepřálo štěstí, útočníci měli silně vychýlenou mužku a na straně hostů byla i značná absence klíčových hráčů, kteří jsou schopni v takovou chvíli vzít odpovědnost na sebe; navíc musel předčasně opustit hrací plochu jejich středový hráč Killián; hosté s přibývajícím časem začali kupit chyby v rozehrávce; na závěr utkání hru otevřeli ve snaze vyrovnat; to se jim však záhy vymstilo, když opět nehlídaný Batěk 2x vstřelil potv rzující góly a to v 80. a 87. minutě. Hosté ze Zásady se na korekci výsledku již nezmohli; domácí rezerva Držkova posílená i hráči z jejich A-mužstva si výhru zasloužili. Konečný stav utkání byl tedy 4:1 pro hráče Držkova.

Hlavní rozhodčí Mikula se svými asistenty Linhartem a Pěničkou (N) řídili utkání dobře, bez chyb, které by snad mohly ovlivnit konečný výsledek utkání. K dalšímu mistrovskému utkání mužstvo Zásady zajíždí do Hodkovic tuto v neděli 2.10.2016, kde změří síly s rezervou Hodkovic od 16:30.

Zpět