FK KOVO - SK Zásada 2:1 (1:1)

19.10.2019 10:15

9. mistrovské utkání ročníku 2019/2020 II. třídy okresního přeboru Jablonec nad Nisou, hrané v sobotu 19.10.2019 od 10:15 na dobře připraveném fotbalovém hřišti sportovního areálu Rádlo.

 

Reportáž z utkání:

Obě mužstva začala utkání za ideálního fotbalového počasí, zataženo 15°C, aktivně, kombinačně se oběma mužstvůma na úzkém a krátkém hřišti spíše nedařilo. Účet utkání otevřel nestor domácího týmu Milan Kocúr a jak jinak než hlavičkou; gólman hostí Karel Línek neměl šanci. FK KOVO se ujalo v 38. minutě vedení 1:0. Hostující hráči se však probudili a konec 1. poločasu byl v jejich režii; úspěch se dostavil neprodleně ve 45. minutě, kdy dostal ideální přihrávku od Roberta Samko Dominik Mrkvička, obešel obránce hostí, který ho vytlačil mírně vlevo, ale útočník hostí přece jen na zadní tyč rozvlnil síť domácích přízemní střelou. Hosté ke konci 1. půle měli jasnou převahu, vytvořili si další 2 jasné gólovky. Přestávku však oba týmy trávili za nerozhodného stavu 1:1.

2. poločas zahájili lépe hosté, navázali tak na konec 1. části utkání. Zásada si vytvořila několik zajímavých příležitostí, ale bez úspěchu. Po jednom z ataků hostí včasným vyběhnutím úspěšně zasáhl domácí gólman Radek Bednář; na nic nečekal a rychle rozehrál, delším výkopem chtěl zamotat hlavu hostující obraně a vybídnout k akci nabíhající útočníky domácích; výkop gólmana byl však dlouhý y obránci Zásady jej záměrně nechali "propadnout" až na svého brankáře; ten však zcela neodhadl odskok míče, nechal se jím přelobovat a tak svou chybou nechal vyniknout domácího gólmana, který si tak vyjímečně připsal gól v soutěži; domácí se ujali v 62. minutě v utkání vedení 2:1. Poté spadla na hostující tým "deka"... Hráči Zásady se nějek nemohli vyrovnat s tím, že dostali zbytečný gól. Až ke konci zápasu se po pravé straně uvolnil hostující Vítek Hanšpach, nacentroval před domácí bránu, míč propadl mezi obránci FK KOVO a po odskoku na zadní tyči zleva nabíhající útočník Vojtěch Šíma pro něj neobvykle hlavičkou vyrovnal, resp. nevyrovnal, protože asistentka rozhodčího odmávala off-side! Domácí toto rozhodnutí uvítali, hosté se však cítili poškozeni a nutno podotknout, že oprávněně, což po neoficiální konzultaci potvrdil i delegát utkání. Do konce utkání se již stav nezměnil, domácí udrželi vítězství 2:1 a připsali si do tabulky další 3 body.

Utkání řídil hlavní sudí Jan Just, na lajnách mu asistovali Zdeněk Nagy a Veronika Stará.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Havrda, Samko, Čurda, Lhota (46. Hanšpach), Blažek P., Kalous, Hollmann (C), Mrkvička, Šimánek, Šupík

Sestava mužstva FK KOVO: Bednář (G), Oleníček (46. Driton), Halama, Šilhán, Sankot (81. Vávra), Farský, Chropůvka, Hall, Karaqi (85. Elgeheriani), Vít, Kocúr (C)

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik - 45. min.

Branky mužstva FK KOVO: Kocúr Milan - 38. min., Bednář Radek (G) - 62. min.

Žluté karty: 2:3

 

Zpět