Hodkovice n/M B - Zásada 0:3 (0:0)

02.10.2016 16:30

Hodovice B - Zásada A  0:3 (0:0)

Mistrovské utkání 8. kola (7. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v neděl 2.10.2016 od 16:30 na fotbalovém hřišti v Hodkovicích nad Mohelkou.

Sestava Zásady: Růžička - Serbus, Čurda, Jiskra, Beneš - Hrnčál (K) (25. Cón), Vaistauer (87. Kotyza), Blažek P. (81. Lhota), Kopal - Srbek, Loukota (79. Macháček).

Sestava Hodkovic: Matěcha - Sluka, Roubínek, Redaj, Kolomazník (K) - Chlum, Hrubý, Vojtíšek (7. Kovár), Havel - Vérteši (61. Kyksa), Šimkovič (46. Dolobáč)

Branky Zásady: 60. a 67. Srbek, 75. Loukota
Branky Hodkovic: ---

Rozhodčí: Nagy, Lebeda, Vasko

Diváků: 30
ŽK: 3:1
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V nedělním odpoledni na travnatém hřišti v Hodkovicích nad Mohelkou domácí fotbalová rezerva Hodkovic hostila Zásadu A; uskutečnilo se tak 8. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (7. hrané); panovalo deštivé nefotbalové počasí s nízkou oblačností a velice špatnou viditelností zejména na konci 2. poločasu.

Obě mužstva nastoupila do zápasu s odhodláním urvat 3 body a vylepšit si postavení v tabulce. Domácí začali lépe, nastřelili i břevno. Hosté také hrozili, rychlými protiútoky. Celý 1. poločas vypadal na těžkém terénu spíše jako boj o střed hřiště, hra byla vyrovnaná, nikomu se nepodařilo vsítit branku, proto po 45. minutách bylo na výsledkové tabuli nerozhodné skóre 0:0.

2. poločas začali lépe domácí z Hodkovic; prvních 10 minut zatlačili hosty na jejich polovinu; v tu dobu jako by Zásadští nechali aktivitu v kabině. Zásada měla naštěstí neproniknutelnou obranu, kterou si bez chyb řídil stoper Serbus a za ním ho jistil gólman Růžička; hosté ze Zásady se ani v dalších minutách netlačili zbytečně do předu, zabezpečili si pro sebe střed hřiště a zejména obrannou řadu, na takovém stylu postavili Zásadští celou 2. půli. Jejich koncepce se jim vyplatila v 60. minutě, kdy si míč z dobře kopnuté standardky na levé straně ideálně zpracoval útočník Srbek a prudkou ranou prostřelil domácího gólmana, který si sice "šáhl", ale byl na mokrém terénu bez šance. Hned z dalšího brejku v 66. minutě měli hosté další gólovou příležitost. Domácí zaspali na půlce hřiště a útok Zásady byl v přesile pouze proti dvěma ustupujícím stoperům zakončen nepovedenou polovysokou střelou, která byla však mimo dosah domácího ležícího brankáře a navíc směřovala do branky. Tu zastavil nepovoleně domácí hráč rukou, za což rozhodčí správně nařídil pokutový kop; domácí vědomi si prohřešku proti pravidlům ani neprotestovali. K míči se nakonec postavil Zásadský Srbek a zhostil se exekuce nad míru dobře; prudkou střelou k pravé tyči zvýšil vedení Zásady v 67. minutě na 0:2. Od této chvíle jakoby na hřišti byl již jen jeden tým - mužstvo Zásady; domácí zřejmě rezignovali a navíc si byli vědomi nepřekonatelného obranného herního systému hostí. O pár minut později Zásada předvedla kombinaci snad z říše snů, z levé obrany od Jiskry se míč dostal přesnými rychlými přihrávkami přes Kopala a Blažka, opanujícími střed hřiště, až na pravou stranu k Loukotovi, který se uvolnil, oběhl statického levého beka domácích a prudce nad brankáře domácích Hodkovic vystřelil a s mírným dotykem břevna míč zavlnil sítí. Krásná akce i zakončení znamenalo vedení Zásady 3:0 ... FANTAZIE! Do konce utkání se na těžkém promáčeném terénu již na hřišti nic nestalo. Zásada si odvezla ze hřiště soupeře z Hodkovic důležité 3 body za zasloužené vítězství 3:0.

Hlavní rozhodčí Nagy se svými asistenty Lebedou a Vaskem řídili utkání velmi dobře, citlivě s ohledem na těžký terén, bez chyb. V dalším mistrovskému utkání mužstvo Zásady doma hostí Tanvaldký tým, a to příští sobotu 8.10.2016 již od 16:00! Přijďte se pobavit snad dobrým fotbalem; studené i teplé nápoje a něco k snědku - vše bude připraveno pro Vás!

Zpět