Janov nad Nisou - Zásada A 1:4 (1:3)

29.08.2016 08:56

Mistrovské utkání 3. kola (2. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 27.8.2016 od 17:00 na pískovém hřišti v Janově nad Nisou.
Sestava Zásady: Růžička - Fišer (K), Doležal, Beneš (70. Lhota), Jiskra - Hrnčál, Kilián (80. Soukup), Blažek P., Vaistauer (56. Supernát) - Feri, Srbek.
Sestava Janova nad Nisou: Ducháček - Mlejnek, Huk, Zámečník (K), Pilz -Zima (69. Ujpád), Manina (36. Knytl), Suchánek, Sedlmajer - Kovalda (75. Košťál), Dejmek
Branky Zásady: 29. Fišer, 44. Srbek, 45. Feri, 56. Hrnčál
Branky Janova nad Nisou: 20. Sedlmajer
Rozhodčí: Fridrich, Lupa, Štědrý
Diváků: 60
ŽK: 0:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

Domácí začali lépe, rychlými protiútoky hrozili hostům ze Zásady; v 15. minutě sehráli domácí únik, který prudkou střelou z levé strany na vzdálenější tyč chtěli překonat brankáře Růžičku ze Zásady; ten byl však proti a "gólovou" střelu bravůrně vyrazil; hosté si zvykali na pískový povrch hřiště, který vysychal, míč odskakoval a pro případný úspěch terén vyžadoval jiný přístup ke hře - soustředit se na zpracování, kombinovat jednoduše; když se již hosté začali lépe ve hře orientovat a zatlačili domácí do defenzívy, Janovští udeřil i, hosté ztratili špatnou přihrávkou zbytečně míč na středovém kruhu na levé straně, domácí nahráli do mateřského klubu navrátivšímu Sedlmajerovi, ten se individuálně po dvou kličkách uvolnil a technickou dobře mířenou nechytatelnou střelou pod břevno překonal Růžičku; domácí se ujali vedení 1:0, mohli jen litovat 15. minuty a skvělého zákroku Růžičky, stav mohl být pro domácí ještě výhodnější. Nutno pochváli citlivý přístup rozhodčích - za rychlou přestávku během hry využitou k občerstvení hráčů obou mužstev, parné počasí bylo opravdu velmi fyzicky vyčerpávající. Po osvěžení pokračovala bojovná hra z obou stran. Hosté ze Zásady neslož ili zbraně, dobře kombinačně vnikali do obranné zóny domácích, což vyvrcholilo již ve 29. minutě, kdy středem na jeden dotek si to ťukli Fišer, Kilián, Blažek a na závěr opět Fišerovi a ten k tyči z bezprostřední blízkosti překonal do té doby jistého Ducháčka; stav utkání byl srovnán na 1:1. Od té doby jako by byl na hřišti pouze jeden tým, který může ještě stav utkání změnit; byli to hosté ze Zásady, kteří Fišerem dobře organizovanou obranou, zajištěnou gólmanem Růžičkou, podporovanou záložní řadou Kiliánem, Blažkem a dalšími a v útoku bojujícími Ferim a Srbkem, zaveleli k útoku se snahou do konce 1. poločasu utkání rozhodnout; nejdříve ve 40. minutě obrana ho stujícího mužstva posunula míč po levé lajně a stříleným centrem od Hrnčála Srbek balón hlavou pouze "líznul" a netrefil zařízení domácích; vše napravil ve 44. minutě když identickou kombinací - avšak z pravé strany, kdy našel přesným centrem Vaistauer opět Srbka a ten se tentokrát nemýlil, po jeho přesné hlavičce se Zásadští ujali vedení 2:1; ještě do poločasu ze středu pole zacentroval Kilián do pokutového území domácích, míč se několikrát odrazil od nouhou hráčů obou mužstev, na což se nemohl dívat Feri, odraženou nahrávku dobře zpracoval, individuálně se probil a prokličkoval před gólmana domácích, blafákem si ho položil a kličkou po jeho lev&eacut e; straně oběhl, zakončit již neohroženě do opuštěné brány domácích byla Feriho povinnost; hosté tak zvýšili vedení na 3:1, což byl i stav utkání po 1. poločase.

Druhý poločas začal ve stejném duchu konce toho prvního. Zásadští kombinovali a rozehrávali hru od zadu a do šířky se snahou vytvořit prostor pro finální útoky; domácí z Janova nenašli až na výjímky recept na překonání kvalitní obrany hostí, proti případné korekci byl vždy jako záchrana gólman Růžička. Hra byla vcelku vyrovnaná, odehrávala se spíše ve středu pole a většinou připomínala spíše boj na prašném terénu a za jasného parného počasí; terén a klima neumožňovali ani jednomu z mužstev zpře snit hru. Rozhodčí opět využili svého práva hru přerušit za účelem občerstvení hráčů. Po krátké přestávce se přece jen hostům ze Zásady podařilo pasem najít napravo stojícího Feriho, ten zatáhl útok po pravé straně, individuálně se uvolnil naznačením pohybu a následnou kličkou do protipohybu bránícího hráče, přesným centrem našel v pokutovém území naběhnuvšího Hrnčála, ten si míč stáhl, "nalepil" na nohu, a následnou přesně mířenou tvrdou střelou překonal brankáře Ducháčka; stav utkání tak zvýšil pro Zásadu na 4:1. Do konce utkání již nebyly žádné akce od obou mužstev úspěšné; konečný stav ta k byl Janov nad Nisou vs. Zásada 1:4.

Hlavní rozhodčí Fridrich za pomoci pomezních Lupy a Štědrého řídil utkání kvalitně, s přehledem a bez chyb, a zejména s ohledem na počasí a obtížný terén hřiště. Nebyl zaznamenán, až na drobné oděrky od písku, žádný úraz; utkání obě mužstva hrála sice bojovně, ale ve sportovním duchu a bez zákeřných faulů.

Zpět