Janov - Zásada 3:3 (0:2)

29.04.2017 17:00

Další mistrovské utkání nadstavbové části okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017, skupina A, hrané v sobotu 29.4.2017 od 17:00 na fotbalovém hřišti v Janově nad Nisou.

Zejména díky deštovým přeháňkám nakonec na hratelném hřišti v Janově nad Nisou se za chladného aprílového počasí odehrálo další fotbalové mistrovské utkání jarní nadstavbové části skupiny A II. třídy okresního přeboru o postup do B. třídy; střetli se zde domácí fotbalisté FK Janov nad Nisou proti hostům SK Zásada; utkání přihlíželo cca 45 diváků a fandů obou mužstev.

Hosté z SK Zásada se 1. cca 10-ti minutovou část utkání seznamovala s pro hostující hráče neobvyklým terénem - směs škváry, popílku a písku; díky dešti před utkáním a úsilí domácích o co nejlepší úpravu hrací plochy byl povrch hřiště uválcovaný a nesprašoval, snad vážnějším problémem bylo, že se terén místy propadal a i tak hrozilo nebezpečí úrazu. Zásadští poprvé zahrozili ze standardní situace rozehrávané z pravé strany, přetažený centr vrátil zpět do hry hlavou Petr Srbek hlavičkou před domacího gólmana, míč se v místě pokutového území několikrát odrazil od hráčů obou mužstev, této situace ve skrumáži využil dobře pozičně postavený hostující Petr Janka, který neobvyklým sklepnutím lehce přeloboval již ležícího gólmana domácích Jindřicha Ducháčka; Zásada se tak ve 13. minutě ujala vedení 0:1. Na dlaších 20 minut převzali otěže domácí z Janova, kteří drželi míč na svých kopačkách, ale nebyli úspěšní v zakončení, jejich akce končily na dobře řízené obranné hře hostí stoperem Antonínem Rožněm; ojedinělé střely v 1. půli pochytal zásadský Růžička. Hosté ze Zásady měli několik rychlých útočných akcí rozehrávaných ze středu hřiště Radkem Killiánem a Petrem Blažkem vedených po stranách, avšak ani zakončení hostí nebyla zdařilá, což se však změnilo ve 44. minutě, kdy se po rychlé kombinací hostí dostal k míči Petr Srbek a jako klasický útočník vzal odpovědnost na sebe, zpracoval si adresnou přihrávku, míč si ideálně posunul, naznačením střely přinutil domácího gólmana k předčasnému zákroku a obstřelením již ležícího Jindřicha Ducháčka překonal; hosté ze Zásady tak zvýšili těsně před koncem 1. poločasu své vedení nad domácím mužstvem z Janova nad Nisou na 0:2. Do konce 1. půle se již stav nezměnil.

Po přestávce byl průběh hry podobný, obě mužstva si vytvářela slibné šance, ale bez gólového zakončení. Stav utkání se však snažili změnit zejména domácí; do 2. poločasu změnili svou taktiku a i postavení jednotlivých hráčů; jejich snaha se vyplatila již v 56. minutě, kdy na rozdíl 1 gólu snížil domácí Michal Sedlmajer přesně umístěným trestným kopem těsně za hranicí velkého vápna; domácí "jako by polil živou vodou" začali presovat, ovládli střed hřiště a snažili se roztáhnout svou hru do stran; hosté ze Zásady hrozili z rychlých brejků - mezi 60. a 70. minutou utkání měli 2 tutovky, bohužel gól nedali; trest od domácích tak přišel v 70. minutě, kdy vyrovnali stav zápasu na 2:2, hostujícího brankáře Růžičku překonal domácí Marek Nitsche. Zásadští se nechtěli smířit s remízou, i když průběh utkání k tomu směřoval. Hosté opět z brejkové situace zatažené po levé straně centrovali Markem Šupíkem na 16-tku domácích, tam centr tečoval Petr Srbek na nabíhajícího Víta Lhotu, ten nahrávku zpracoval, udělal kličku do protipohybu domácího stopera a levačkou prudce zakončil k pravé tyči domácího brankáře Jindřicha Ducháčka; hosté se opět ujali vedení 2:3 a to v 72. minutě utkání. Domácí 100% využili chybu hostí, když se v 82. minutě nepodařil výkop gólmanovi Petrovi Růžičkovi, přízemní centr zpracoval vysunutý domácí hráč Michal Sedlmajer a vyslal na branku hostů prudký projektyl, síť gólmana Zásady se pod pravou šibenicí zavlnila, domácí tak vyrovnali na 3:3. Do konce utkání se již žádnému z mužstev nepodařilo vsítit branku, proto se o body do tabulky za remízu 3:3 podělili.

Hlavním rozhodčím byl Václav Albl, asistenti Tomáš Novák a Vasyl Sukhan, na těžkém terénu řídil utkání s přehledem a kvalitně, bez chyb, pro obě mužstva vyrovnaně.

Sestava mužstva FK Janov nad Nisou: Ducháček (G), Mlejnek, Zámečník (C), Martínek, Manina (80. Huk), Svoboda, Nitsche, Majer, Sedlmajer, Suchánek, Dejmek

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Rožeň, Čurda, Beneš (C), Doležal, Jiskra, Killián, Blažek P., Šupík, Janka (53. Lhota), Srbek

Branky mužstva FK Janov nad Nisou: Michal Sedlmajer - 56. min., Marek Nitsche - 70. min., Michal Sedlmajer - 82. min.

Branky mužstva FK Janov nad Nisou: Petr Janka - 13. min., Petr Srbek - 44. min., Vít Lhota - 72. min.

Rozhodčí: Albl (R), Novák (AR1), Sukhan (AR2)

Počet diváků: 45

Zpět