Jenišovice B - Zásada 1:4 (0:2)

05.05.2019 17:00

Hosté začali aktivně a nechtěli nic ponechat náhodě. Po stálém tlaku zásadského týmu, kdy se hrálo na 1 branku domácího brankáře Cejnara, se uvolnil hostující Petr Prousek a nekompromisně zavěsil. Zásada se tak ujala v 15. minutě utkání vedení 0:1. Již v 18. minutě se valil na domácí další postupný a zdařile kombinační útok, domácí gólman 1. střelu zázračně kryl, ale na dorážku útočníka Zásady Vojtěcha Šimánka, který vyslal prudkou střelu pod břevno, již neměl nárok; Zásada tak potvrdila svoji aktivní hru a snahu odvézt si plánované 3 body za vítězství 2. gólem. Stav utkání se již do konce poločasu nezměnil, i když Zásadští měli stálý tlak a další jasné gólové šance. Bohužel pro hosty musel pro svalové zranění odstoupit tvůrce hry Petr Prousek, který podával výborný výkon, rychle kombinoval, byl poctivý i v bránění a dostával se do gólových příležitostí. Po jeho odstoupení se aktivita Zásady výrazně snížila a od té doby byly oba celky rovnocenné. Branku hostí si dobře "postavil" Karel Línek, který včasnými výběhy řešil ojedinělé útoky domácích.

Ve 2. poločase oba týmy hrály vyrovnanou partii. Naštěstí pro hostující celek se ke střele z levé strany dostal Petr Hollmann a v 64. minutě vsítil 3. gól Zásady. Domácí však nesložili zbraně. Hned po rozehrávce snížil na 1:3 Tomáš Rác. Hosté jakoby vyklidili střed hřiště, pravděpodobně některým hráčům začali docházet síly, obdrženým gólem zbytečně nechali domácím "čuchnout" a ti začali dělat radost domácím fanouškům - zvýšili aktivitu, jejich útoky byly stále více nebezpečnější. Zásada se poté omezila na obranu, ale nenechávala obranu domácích v klidu, která měla i tak dost práce s rychlými protiútoky Zásadských. Při jednom takovém z levé strany vedené Petrem Hollmannem se po nahrávce do pokutového území nejdříve trefil domácí jenišovický hráč do levé tyče vlastní branky a odražený prudký míč poté nakopl do vlastní sítě; došlo tak k absurdní až komické situaci, která pobavila i všechny přítomné diváky... Hra na obou stranách se pak již uklidnila, hostující Zásada však měla další min. 2 rychlé breaky s přečíslením, ale stav utkání se již nezměnil.

Zásadský tým porazil domácí Jenišovice B 1:4.

Utkání řídil dobře hlavní sudí Marek Purm, na lajnách mu asistovali Ondřej Nesvadba a Lukáš Rulec.

Přístí utkání sehrají Zásadští opět venku, tentokrát v Tanvaldě, v sobotu 11.5.2019 od 17:00, PŘIJĎTE fandit!

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Pleštil, Beneš, Čurda, Hanšpach (78. Kopal), Salaba (78. Mrkvička), Prousek (C) (37. Lhota), Kalous, HollmannŠupík, Šimánek

Sestava mužstva TJ Sokol Jenišovice B: Cejnar (G), Hradecký, Praisler, Rosenbaum, Svoboda (59. Preisler J. st.), Kočí (C), Bernard, Sucharda (59. Fiala), Rác, Schmidt (46. Resl), Preisler J. ml.

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Prousek Petr - 15. min., Šimánek Vojtěch - 18. min., Hollmann Petr - 64. min., vlastní - 78. min.

Branky mužstva TJ Sokol Jenišovice B: Rác Tomáš - 64. min.
Žluté karty: 2:0

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 68

Zpět