Jenišovice B - Zásada 2:1 (0:0)

24.09.2017 16:30

Na vcelku dobře připraveném travnatém hřišti v Jenišovicích zatíženém předchozími dešti minulých dnů se odehrálo 5. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se zde domácí fotbalisté rezervy Jenišovic proti hostům SK Zásada; utkání přihlíželo přibližně 60 diváků a fandů obou mužstev.

Naše mužstvo od začátku utkání vytvořilo na domácí Jenišovice B velký tlak a pohlednými kombinacemi se dostávalo k zakončení před gólmana domácích Martina Cejnara; zatažení domácí se bránili osvobozujícícmi odkopy, které jen ve výjimečných případech byly využity k zakončeným brejkům končícím většinou mimo branku zásadského Petra Růžičky. V dobře vyvíjejícím se utkání pro mužstvo ze Zásady se zdálo, že gól pro hosty je jen na spadnutí; 1. půli se hrálo pouze na 1 branku na polovině jenišovického mužstva; na počet jasných gólovek Zásadského mužstva by nestačily prsty jedné ruky ... poločas byl však ukončen rozhodčím za nerozhodného stavu 0:0. V 1. půli se hrálo oboustranně férové utkání.

Začátek 2. poločasu začal jako přes kopírák konce 1. půle. Šance na straně hostí ze Zásady se množily a v 54. minutě se konečně zásadské mužstvo dočkalo vstřelení gólu, když na 2x skóroval Dominik Mrkvička. Po vedoucím gólu Zásady jsme výrazně polevili, snad aby jsme si trochu odpočinuli a nadechli se k dalšímu náporu. Této situace využili domácí, začali být ve hře agresivnější a zvýšili presing; hosté chtěli začít zase hrát, ale již se jim nedařilo tak jako v předchozí části utkání. Mužstvo z Jenišovic vycítilo svou šanci, jejich hráči z pozice obrany nakopávali přesné pasy za obránce Zásady až na křídla. Zásada podlehla způsobu hry rezervy z Jenišovic, která byla posílena o některé hráče ze svého A týmu, ve 2. poločase nebyli však Zásadští tak důslední v osobních soubojích jako domácí hráči. V cca 70. minutě pronikl útočník Jenišovic do pokutového území Zásady z levé strany, posunul si míč na pravou nohu, chtěl vystřelit, ale v tom mu zabránil stopér Zásady Jan Pleštil, který se mu vrhl pod nohy; rozhodčí jeho zákrok správně posoudil jako nedovolený a nařídil pokutový kop; exekutorem penalty byl hráč domácího týmu Matěj Randák, sice si gólman Petr Růžička na míč sáhl , ale dobře mířenou razantní střelu k pravé tyči z brány "nevytáhl"; domácí tak srovnali stav na 1:1 v 72. minutě. Útlum hostí ze Zásady pokračoval, toho využili opět domácí a již o 3 minuty později vstřelili vedoucí gól opět Matějem Randákem. Frustrace hostí byla evidentní, do konce zápasu již nebyli schopni stav utkání otočit, domácí navíc vyvolávali šarvátky po zbytečných osobních soubojích a hosté takovému stylu hry, respektive spíše "NEhry" snadno podlehli. Konenčný stav zápasu skončil hvizdem rozhodčího v 90. minutě výhrou domácích 2:1; rozhodčí utkání ukončil raději bez nastavování, i když by si průběh 2. půle navíc tak 5 min. zasloužil; udělal však dobře, protože myslel zejména na zdraví hráčů obou mužstv - na hřišti se ke konci zápasu skutečně "jiskřilo", rozhodčí rozdal žluté karty - Jenišovicím 4 a Zásadě 2; ani fanoušci domácího týmu se nechovali fair play, bohužel tito fandové jsou svými nevhodnými, urážlivými a dehonestujícími způsoby osočujícími hostující mužstva profláknutí.

Hlavní rozhodčí Zdeněk Nagy se svými asistenty Martinem Klementem a Martinem Řezníčkem řídil utkání velmi dobře a spravedlivě a to i zpohledu prohraného zásadského mužstva.

Sestava mužstva TJ Jenišovice B: Cejnar (G), Preisler (62. Randák), Svoboda, Rác, Hradecký (C), Aron, Žák, Rosenbaum, Kočí, Preisler J. (46. Praisler T.), Fiala

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Čurda, Beneš, Kalous (78. Jiskra), Prousek, Blažek (C), Šupík (73. Štryncl), Mrkvička, Salaba, Loukota

Branky mužstva TJ Jenišovice B: Matěj Randák - 72. min. pokutový kop, 75. min..

Branky mužstva SK Zásada: Dominik Mrkvička - 54. min.

Počet diváků: 60

Zpět