Josefův Důl - Zásada 0:4 (0:2)

29.10.2016 14:30

Josefův Důl - Zásada 0:4 (0:2)

Mistrovské utkání 12. kola (11. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 29.10.2016 od 14:30 na fotbalovém hřišti v Josefově Dole.

Sestava Zásady: Soukup - Rožeň, Beneš (K), Varga, Lhota - Loukota, Čurda, Jiskra (46. Cón), Kotyza - Srbek, Šíma V. (76. Macháček)

Sestava Josefova Dolu: Hanko - Rezler, Mach, Volek, Prokop - Maňas, Bělohradský, Čvirk, Jurák (46. Poláček) - Procházka, Verner

Branky Zásady: 16. Beneš, 44. Loukota, 55. Cón, 80. Srbek
Rozhodčí: Frey, Lupa, Jákl

Diváků: 30
ŽK: 3:1
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V poslední říjnovou sobotu se na dobře připraveném travnatém hřišti ve sportovním areálu Josefova Dolu střetli domácí fotbalisté Josefova Dolu ze spodní části tabulky OP s hostujícím mužstvem Zásady postupně směřujícím k předním umístění v prozatímní tabulce soutěže; uskutečnilo se tak 12. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru; panovalo fotbalové trochu chladnější podzimní počasí za účasti cca 30 diváků a fandů obou mužstev.

Hosté ze Zásady nastoupili do zápasu s odhodláním urvat další 3 body; opět se potýkali se značnou absencí důležitých hráčů, což se zřejmě do zimní přestávky nezmění; hned od začátku hosté zatlačili domácí tým na jejich polovinu; měli několik šancí z postupných útoků; domácí hrozili z rychlých brejků; úspěšnější však byla Zásada, když v 16. minutě po dobře zahraném rohu zleva se míč odrazil na velké vápno k dobře postavenému Benešovi, ten pohotově vystřelil, ale 1. pokus mu byl sražen blokujícími hráči Josefova Dolu, přesto se k míči dostal opět Beneš a na 2. prudkou a dobře mířenou střelu nikdo již nemohl reagovat; hosté se ujali spravedlivého vedení 0:1. Způsob hry obou mužstev se nezměnil ani po úpravení skóre. Recept na obranu domácích však našli Zásadští až ke konci 1. poločasu, když opět zadák Beneš pasem našel ideálně postaveného Loukotu na levé straně a ten přízemní technickou střelou nekompromisně překonal domácího Hanka a vstřelil potvrzující 2. gól hostů. 1. poločas skončil spravedlivým vedením hostů ze Zásady 0:2; Zásada nedovolila domácím překonat dobře řízenou obranu stoperem Rožněm a neprůstřelným gólmanem Soukupem, který pokryl několik průniků za obranu Zásady pohotovým vyběhnutím a kryl všechny pokusy o střely.

2. poločas začali lépe opět hráči Zásady, i když oslabeni o zraněného středopolaře Jiskru, který musel vystřídat - utrpěl na konci 1. půle snad jen lehké pohmoždění kotníku; hosté lépe kombinovali a poctivě bránili. Hráči Zásady ve 2. půli nedovolili domácím nic; Josefodolským se nedařilo ohrozit branku hostů; gólman Soukup byl až na pár nutných vyběhnutí bez práce. V 55. minutě zatáhl po levé straně útok hostující Loukota, do nepřipravené obrany domácích poslal pohotový přízemní prudký centr, který v souboji chtěnou tečí usměrnil střídající mladý útočník Marek Cón, přesně jako podle fotbalové učebnice, "hokejku" měl na zemi; zvýšil tak vedení Zásady již na 0:3. Domácí dohrávali utkání již s vědomím blížící se prohry, jako by již jen čekali na závěrečný hvizd rozhodčího. V závěru utkání, asi zřejmě ve snaze vsítit alespoň čestný gól, se domácí přece jen zmohli k několika útočným akcím, v tu dobu byla ale obrana hostí zatažena, konsolidována a připravena na takové domácí útoky; navíc hosté těžili v tu dobu z rychlých protiútoků, které hrozily zvýšením skóre; jeden se jim vydařil, když v pokutovém území domácích se k míči dostal po kombinaci Srbek, bylo mu však zabráněno domácími obránci nedovoleným způsobem, což viděl rozhodčí a správně nařídil pokutový kop; exekuce se ujal samotný Srbek a tvrdou ranou pod gólmana upravil stav utkání na konečných 0:4 pro mužstvo Zásady. Hosté ze Zásady vstřelili 4 branky, žadnou neobdrželi, do soutěžní tabulky si připsali další 3 důležité body a dnes již věří, že se v jarní části utkají s ostatními 7 kvalifikujícími se tými o postup do B. třídy.

Hlavní rozhodčí Frey se svými asistenty Lupou a Jáklem řídili utkání velmi dobře, bez chyb. V dalším mistrovskému utkání mužstvo Zásady doma hostí hráče Kořenova; jedná se o poslední podzimní utkání konající se příští sobotu 5.11.2016 již od 14:00! Přijďte se občerstvit a fandit domácím hráčům Zásady!

Zpět