Kokonín/Rádlo - Zásada 2:1 (1:0)

11.09.2017 20:47

Kokonín/Rádlo - Zásada 2:1 (1:0)

3. mistrovské utkání podzimní části okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2017/2018, hrané v sobotu 9.9.2017 od 17:00 na fotbalovém hřišti v obci Rádlo.

Reportáž z utkání:

Na sice travnatém, ale nerovném, drnovatém, úzkém a krátkém rádelském hřišti se odehrálo již 3. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se zde domácí fotbalisté Kokonína-Rádla proti hostům SK Zásada; utkání přihlíželo cca 40 diváků a fandů obou mužstev.

Naše zásadské mužstvo tentokrát nepředvedlo zcela dobrý výkon; je zvyklé kombinovat a hrát fotbal, což jim terén a rozměry hrací plochy neumožňovaly. Prvních 20. minut bylo zoufalých ... "trma - vrma"; domácí zvyklí na své domácí hřiště využívali svých návyků - nakopávali míče za naši obranu a vhazovali již od půlící čáry míče za naši obranu až před našeho brankáře, autová vhazování poblíž rohového praporku byly spíše vhozenými "rohy", které padaly až do prostoru před naši branku, kterou opět hájil od začátku soutěÅ ¾e stále s čistým kontem Petr Růžička; bohužel tento zápas již inkasoval a to ve 23. minutě 1. půle - vedení 1:0 pro domácí zařídil Jaromír Krejčík. Teprve po této brance domácích se začali naši hráči probouzet - byli důraznější v soubojích, museli přistoupit na hru soupeře, minimalizovat kombinaci a útoky začínat dlouhými přihrávkami - nejlépe vzduchem; tak se dostal do průniku náš Dominik Mrkvička, který byl ze zadu podražen obráncem domácích v pokutovém území - jasná penalta; rozhodčí byl však jiného názoru, hru nechla pokračovat, za následné protesty byl navíc žlutou kartou "odměněn" hráč Zásady. 1. poločas byl ukončen rozhodčím za stavu 1:0 pro dom&aac ute;cí.

Na 2. poločas nadiktoval trenér Zásady Petr Fišer svým svěřencům více bojovnosti a nutnost ještě více zjednodušit hru. Naši opravdu začali 2. půli jako vyměnění; naše šance však končili mimo brankové zařízení domácích. Až v 58. minutě využil nedorozumění domácí obrany s jejich gólmanem náš Dominik Mrkvička a z dálky volejem - tvrdou přesnou placírou vstřelil vyrovnávající gól do branky domácích. Radost našeho mužstva však netrvala dlouho; hned po rozehrávce chyboval náš středový záložník Jiří Jiskra, posla l malou domů, avšak s příliš malou razancí - nebezpečnou situaci ještě náš gólman Petr Růžička obětavě vyřešil vyběhnutím a odkopem míče do zámezí. Domácí však ihned rychle rozehráli, míč z autu vhodili až před našeho gólmana, tam aut propadl a na zadní tyči osamocený kapitán domácích Pavel Mrklas hlavičkou přeloboval našeho gólmana Petra Růžičku. Naši hráči se však z rychle obdrženého gólu nesložili; dále presovali soupeře; dostávali se do brejkových situací a několikrát ohrozili domácí branku - zatím však mimo tyče; v cca 65. minutě dali naši zásadští fotbalisté jasný gól na 2:2 opět po nedorozumění dom&aac ute;cí obrany s jejich gólmanem, asistent rozhodčího zřejmě z nepozornorsti, neboť neznalost pravidel snad nepřipadá pro tak zkušeného sudího jako je pan František Kafka v úvahu ..., odmávl off-side, tak jak tomu činil do této doby, v mnohých případech však mylně ... tentokrát se opět mýlil; jako by se zdálo, že tento sudí měl praporek stále nad hlavlou celý 2. poločas, po který asistoval HR na naší útočné polovině hřiště - zřejmě tak činil preventivně, aby snad neuškodil domácím ... vždyť hosté to nějak přežijí - přivézt si z venku těsnou prohru o 1 gól přece není nějaká ostuda, že pane sudí! Je to ostuda, pane sudí, je ... je, když jste naše mužstvo svými chybnými ve rdikty poškodil - v úrovni OP. Máte to za potřebí? V 65. minutě byl pak oprávněně po 2. žluté za faul vyloučen náš kapitán Petr Beneš. Nezbylo nic jiného, než-li zcela otevřít obranu a vrhnout všechno úsilí do útoku. Bohužel vyrovnávací gól se již nepodařilo našemu zásadskému mužstvu vstřelit. Asistent sudího pan Kafka ještě nekolikrát zaúřadoval! Utkání tak skončilo 2:1 pro fotbalové mužstvo Kokonín-Rádlo. Zásada v rádelském ďolíčku přišla v soutěži o první body.

Hlavním rozhodčím byl Petr Linhart, asistenti Ivan Vasko a František Kafka.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva TJ Kokonín-Rádlo: Penz (G), Krejčík, Šilhán, Rákay, Štichauer (76. Chuchla), Hlubůček (70. Pala), Procházka, Demín (87. Kunze), Šourek, Mrklas (C), Janků (55. Maixner)

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Čurda, Beneš (C), Kalous, Jiskra, Šupík, Mrkvička, Salaba, Loukota (87. Lhota), Línek (75. Soukup)

Branky mužstva TJ Kokonín-Rádlo: Jaromír Krejčík - 20. min., Mrklas - 60. min.

Branky mužstva SK Zásada: Dominik Mrkvička - 58. min.

Rozhodčí: Linhart (R), Vasko (AR1), Kafka (AR2)

Počet diváků: 40

Zpět