Kokonín - SK Zásada 1:6 (0:1)

14.10.2018 16:30

Na travnatém hřišti sportovního stadionu v Rychnově se, jak je již v tuto sezónu zvykem, za ideálního fotbalového počasí odehrálo již 7. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se "domácí" fotbalisté TJ Sokol Kokonín z.s. proti hostům SK Zásada z.s..

Domácí tým z Kokonína a i hosté ze Zásady začali aktivně, oba týmy se hned od prvních minut dožadovaly zápisu do skóre utkání; uspěšnější byli hosté, když již v 5. minutě se vydařila Zásadským kombinace středem hřiště v jejíž konečné fázi byl k průniku skrz kokonínskou obranu vybídnutý Petr Prousek, napřáhl a přízemní střelou nártem na bližší tyč překonal kokonínského nestora, avšak při této akci statického, Zdeňka Penze; Zásadské mužstvo se ujalo vedení 0:1. Do konce 1. poločasu se již změna ve skóre utkání nekonala, i když obě mužstva měla slibné šance, zejména v případě hostí ze Zásady i jasné gólové akce. 1. poločas zakončil hlavní sudí za stavu 0:1 pro hosty ze Zásady, kteří měli více ze hry a vypracovali si i více příležitostí ke skórování.

2. poločas jako by byl zrcadlem toho 1., avšak s výraznými úspěchy v zakončení. Hned po změně stran se zapsal jako střelec aktivně hrající pravý bek Zásady pracovitý Tomáš Čurda; zvýšil tak ve 46. minutě vedení Zásady 0:2. Hned o 5 minut později byl v pokutovém území domácích nedovoleně bráněn, doslova "sražen" s chutí hrající zásadský útočník Vojtěch Šimánek; rozhodčí správně odpískal pokutový kop; k exekuci se po "krátké" poradě s Markem Šupíkem postavil Dominik Mrkvička; nutno zdůraznit, že na jaře minulého ročníku právě na tu to branku z PK minul, sic proti jinému soupeři SPARTAK Rychnov, ale ...; tentokrát se však nemýlil a přízemní technickou střelou na pravou stranu do "protipohybu" gólmana Penze zvýšil vedení Zásady již na 0:3. O několik minut později se Kokonínští snažili hosty zatlačit na jejich polovinu a ještě se pokusit s utkáním něco udělat; dobře sestavená obrana Zásady však byla proti a hned po osvobozujícím odkopu hostí zakombinovali Marek Šupík spolu s Vojtěchem Šimánkem a Petrem Prouskem; poslední jmenovaný se nakonec protáhl po lajně až k domácímu brankáři, prudkou nahrávkou "pod sebe" chtěl vyzvat k zakončení někoho z útočníků Zásady nabíhajícíh do pokutového území domácích, ale jeho úmyls předběhl kokonínský obránce Jaroslav Pala, který nešťastně nastřeleným bodlem dal vlastní branku. V tuto chvíli již bylo o vítězi v zápase rozhodnuto; domácí byli pasivní; hosté se nezatáhli, naopak, stále měli snahu potvrzovat svoji dnes nad míru dobrou kvalitu. Konečně se do utkání zapsal v 62. minutě i zásadský Vojtěch Šimánek, který do této doby měl snad 3 promarněné gólové šance; zvýšil vedení Zásady na hrozivých 0:5 ... a to ještě nebylo všechno! Účet hostí ze Zásady uzavřel v 77. minutě Marek Šupík a to také po rychlé kombinační akci. Zásada vstřelila v tomto utkání celkem 6 gólů . Domácí z Kokonína se i do posledních minut snažili vstřelit alespoň čestný gól, což se jim průnikem Miroslava Šilhána mezi stopery nakonec podařilo; gólu předcházela chyba hostí ve středu hřiště, rychlá přihrávka - kolmice domácích na svého útočníka, jeho dobré zpracování a zakončení na dvakrát, když první pokus ještě kryl gólman Zásady Karel Línek, snížil stav utkání na konečných 1:6 pro hosty ze Zásady.

Konečný účet vyzněl jasně pro Zásadu, která porazila domácí tým 1:6, takovému výsledku odpovídal i celkový průběh utkání. Zásadský tým si připsal do tabulky další 3 body a udržel si z 2. místa i nadále šanci pomýšlet na vítězství v soutěži; na vedoucí Hodkovice ztrácí 6 bodů a nemůže si dovolit již "zaklopýtnout".

Trenér Zásady Stanislav Karela své svěřence po zápase pochválil za kvalitní hru, za předvedený výkon; na závěr před odjezdem zdůraznil svým svěřencům, že je na ně a na celé mužstvo patřičně hrdý.

Jako hlavní sudí kvalitně rozhodoval Lukáš Plíva, na lajnách mu zdárně asistovali Miroslav Šmíd a Matěj Pokorný.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Pleštil (C), Killián (64. Růžička), Čurda, Beneš (58. Lhota), Prousek (81. Karela), Salaba (62. Bukvic), Mrkvička, Šupík, Šimánek, Mastník

Sestava mužstva TJ Sokol Kokonín z.s.Penz Z. (G), Bajzik (73. Chuchla), Nepraš, Šilhán (C), Pala, Penz M., Krejčí, Maixner, Šourek, Kunze, Plucha (64. Rákay)
Branky mužstva SK Zásada z.s.: Prousek Petr - 5.+ 60. min. (Pala Jaroslav - vlastní), Čurda Tomáš - 46. min, Mrkvička Dominik - 51. min. (PK), Šimánek Vojtěch (62. min.), Šupík Marek (77. min.).

Branky mužstva TJ Sokol Kokonín z.s.Šilhán Miroslav - 85. min.

 Žluté karty: 1:0

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 50

Zpět