Malá Skála - Zásada 2:6 (1:1)

10.06.2018 17:00

Před utkáním se přihnal přívalový déšť a vyzkoušel kvalitu hrací plochy. Kupodivu trávník velké množství vody pohltil a i když většinu utkání trvale pršelo, sice již jen mírně, hřiště bylo v dobré kondici. Rozhodčí před utkáním důkladně posoudil kvalitu hrací plochy se zřetelem na bezpečí hráčů, nařídil utkání odehrát, k čemuž se přiklonili i členové domácího týmu a pořadatel. Na mírně zmáčeném travnatém hřišti sportovního stadionu v Malé Skále se tedy za mírného deště odehrálo 5 . fotbalové mistrovské utkání nadstavbové části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté SK Malá Skála proti hostům SK Zásada; utkání přihlíželo cca 20 diváků.

Hosté ze Zásady byli od počátku lepším mužstvem, přehrávali domácí z Malé Skály ve středu hřiště a dostávali se k zakončení. Už v 11. minutě zápasu se jejich snaha o útočné pojetí hry vyplatila, když rychlou kombinaci po levé straně ukončil sólem Dominik Mrkvička, překonal gólmana domácích Miroslava Hlaváče; stav utkání 0:1. Hosté byli celý poločas lepším týmem, v závěru však vyklidili částečně střed hřiště, což se po chybě pravého obránce vymstilo; pomalá "malá domů" vystrašila zásadského gólmana Karla Línka, skluzem za šectnáctkou ještě míč vypíchl v souboji dobíhajícímu útočníkovi, vyražený míč domácí vypálili na branku hostí a gólman opět daleko od brány ještě vyrazil, na další střelu již však vracející se Línek nedosáhl a domácí tak srovnali Tomášem Jarolímkem skóre na 1:1. Do konce 1. poločasu se již stav nezměnil.

2. poločas byl téměř bez deště. Hosté ze Zásady vlétli na svého soupeře podle not, které jim v kabině o přestávce rozdal trenér Petr Fišer, aktivně a s důrazem a se snahou o zakončení. Již ve 48. minutě se z dálky odhodlal ke střele Martin Salaba, přízemní střelu - nahrávku nikdo netečoval, s překvapením všech zapadla před vzdálenější tyč domácího brankáře; hosté se ujali vedení 1:2. Tlak hostí sílil. Z jednoho z mnoha zahrávaných rohových kopů hostí nakopl střílený centr Tomáš Loukota na malé vápno před domácího gólmana a tam si domác& iacute; stopér srazil míč do vlastní branky; vlastní gól byl i přesto připsán exekutorovi rohového kopu. Hosté tak zvýšili svůj  náskok o 2 góly na 3:1. V 74. minutě zahrávali ojedinělou standardní situaci domácí a v pokutovém území lehl na zem domácí útočník s teatrálním výkřikem; o faul se jednalo, ale ta komedie... Správně nařízený pokutový kop proměnil Lukáš Rulec, snížil stav utkání na 2:3. O 3 min. později si na útočné polovině vyměnil míč na 1 dotek Luboš Kalous s Radkem Killianem, k zakončení se nakonec dostal prvně jmenovaný Luboš Kalous, který si ještě míč posunul více mezi obránce a k pravé tyči překonal bezmocn&ea cute;ho maloskalského Hlaváče. Chuť hostí dát ještě nějaký gól nekončila. V 79. minutě byl v pokutovém území faulován zásadský Dominik Mrkvička, rozhodčí správně odpískal penaltu. Do pozice exekutora se pasoval po dohodě s hráči hrající trenér Petr Fišer, jeho pravačka byla přesná; navýšil skóre již na 2:5. Těsně před koncem utkání ještě 2. dnešním gólem domácí potrestal Dominik Mrkvička, dostal přihrávku do běhu mezi obránce domácích, kličkou na pravou stranu obešel brankáře, se zakončením však posečkal, nechal ještě "posekat" trávník domácího stopéra a zakončil do prázdné branky, ukončil tím trápen&iacu te; dom& aacute;cích, kteří prohráli nad kompaktní Zásadou 2:6.

Rozhodčí řídili utkání s přehledem a bez chyb, hlavním sudím byl Petr Smoleňák, na lajnách mu asistovali Jakub Obršlík a Petr Šálek.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Čurda, Pleštil, Růžička, Beneš, Lhota, Kopal (62. Kalous), Mrkvička, Salaba M. (C), Cón (77. Fišer), Loukota (62. Killian)

Sestava mužstva SK Malá Skála: Hlaváč (G), Cafourek, Nikodým, Plachý, Hloušek, Kopecký (C), Kotrba (62.Salaba L.), Rulec L., Jarolímek, Polcer, Čech (56. Rulec R.)

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Dominik Mrkvička - 11. a 90. min., Martin Salaba - 48. min., Tomáš Loukota - 62. min., Luboš Kalous - 77. min., Petr Fišer - 79. min.

Branky mužstva SK Malá Skála: Tomáš Jarolímek - 39. min., Lukáš Rulec - 74. min.

Žluté karty: 4:4

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Smoleňák P. (R), Obršlík J. (AR1), Šálek P. (AR2)

Zpět