Malá Skála - Zásada 0:7 (0:4)

09.09.2018 17:00

Na výborně připraveném travnatém hřišti sportovního stadionu v Malé Skále, které jak vidno nijak významně neutrpělo výrazné škody v průběhu letních veder, se za příjemného fotbalového počasí odehrálo 2. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté SK Malá Skála proti hostům SK Zásada z.s.; utkání přihlíželo cca 60 diváků.

Hosté ze Zásady přijeli do údolí řeky Jizery nažhaveni ještě z předchozího utkání, ve kterém doma ztratili všechny zejména špatně odehraným 1. poločasem všechny 3 body; měli jediný cíl - vyhrát, což slíbili svým fandům a také trenérovi Standovi Karelovi.

Hosté začali 1. poločas dobře, kombinovali, hráli důrazně a hrozili rychlými útočnými akcemi po stranách, které musel likvidovat až gólman domácích. I domácí tým se snažil o kombinační hru, která však končila na dobře organizované obraně Zásady stoperem Honzou Pleštilem a nebo v rukou brankáře Petra Růžičky. Tak jako tomu bylo v loňském ročníku při jarním utkání těchto mužstev, otevřel skóre zásadský Martin Salaba, Zásada vedla od 25. minuty 0:1. Hned o 2 minuty později přidal branku dosítě domácích útočník Zásady Dominik Mrkvička, zvýšil tak na 0:2 pro Z&aacut e;sadu. O dalších 6 minut později zvýšil již na 0:3 Marek Šupík, když využil pozdního vyběhnutí a zaváhání domácího gólmana, nártem ho obhodil na bližší tyč. V tu dobu na hřišti bylo jen jedno mužstvo a to byla Zásada. Domácím nepomohly sice nebezpečné, ale pouze ojedinělé útoky, které se dostaly pouze vyjímečně až ke gólmanovi hostí; možno vzpomenout náběh Šilhána středem obrany ve 30. minutě, ale bez změny skóre; všechny útoky obránci hostí zbrzdili nebo je vyřešil gólman Zásady. Do konce 1. poločasu se ještě za Zásadu v 41. minutě trefil s chutí hrající Michal Kopal, který se zásadským hráčem Petrem Prouskem opanoval střed hřiště a to jak z hlediska ofenzívy tak i směrem dozadu; jeho gól zanmenal zvýšení vedení Zásady nad Malou Skálou již 0:4.

2. poločas byl zrcadlem toho 1. Domácí nenašli na dobře organizovanou hru hostí ze Zásady recept. V 53. minutě dal za Zásadu již svůj 2. gól v utkání Dominik Mrkvička, který se tak s několika dalšími hráči z jiných týmů dostal na společné 1. místo tabulky střelců této soutěže se 3-mi vstřelenými góly. V 68. minutě utkání byl za dobrou hru odměněn Petr Prousek, který svým gólem zvýšil stav utkání již na 0:6 pro hostující tým. Až na konci utkání se domácí opět osmělili a několika akcemi ohrozili gólmana hostí Petra Růžičku, ten ale domácí v závěru vychytal a za svá záda míč nepustil. Skóre celého utkání uzavřel v 89. minutě výstavní střelou  z velkého vápna k pravé tyči zásadský Vojtěch Šimánek; potvrdil tak výborný výkon hostí ze Zásady, kteří svým nasazením a kvalitní hrou rozdrtili domácí Malou Skálu vysoko 0:7.

Utkání řídil dobře hlavní sudí Zdeněk Nagy, na lajnách mu asistovali Ondřej Nesvatba a Jan Just.

Sestava mužstva SK Malá Skála: Hlaváč (G), Plachý, Cafourek, Kopecký (C), Polcer, Hloušek (46. Rulec R.), Kotrba, Novák, Rulec L., Šilhán, Čech (53. Kubín)
Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Lhota (39. Beneš), Pleštil (C), Killian (46. Čurda), Salaba, Matúška (30. Blažek), Kopal, Prousek (68. Línek), Mastník, Mrkvička (57. Šimánek), Šupík
 
Branky mužstva SK Zásada z.s.: Salaba Martin - 25. min., Mrkvička Dominik - 27. min., Šupík Marek - 33. min., Kopal Michal - 41. min., Mrkvička Dominik - 53. min., Prousek Petr - 68. min., Šimánek Vojtěch - 89. min. 

Žluté karty: 2:3

Počet diváků: 60

Zpět