Nová Ves - Zásada

25.03.2017 15:30

V sobotu odpoledne za příjemného slunečného počasí jsme na Nové Vsi nastoupili k prvnímu jarnímu utkání. Sešli jsme se již v téměř kompletní sestavě: Soukup, Lhota, Pleštil, Růžička (46. Szatmary), Doležal (89. Kotyza), Loukota (80. Varga), Jiskra, Šupík, Vaistauer, Fišer (K), Cón. V úvodu se na našich kopačkách projevila nerozehranost některých hráčů a nerovný terén a tak se již v 5. minutě blískl včasným vyběhnutím gólman Ondra Soukup a zlikvidoval průnik domácích do vápna. Následovalo i několik dalších šancí domácích a jen díky jejich nepřesným střelám a gólmanu Zásady zůstal stav 0:0. Později se již hra vyrovnala a náš tým se postupně dostával do hry. Ve 35. minutě přišel přesný dlouhý pas z pravé strany na kapitána Fišera, ten si míč zatáhl do vápna a zkušeně překonal domácího gólmana. Ve 40. minutě přišel roh a zaváhání domácího brankáře, který neudržel míč a z následné schrumáže vydoloval míč Doležal a zvýšil náš náskok na 2:0.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s optimizmem, že bychom mohli uhrát solidní výsledek, ale domácí měli samozřejmou snahu o korekci výsledku. Druhý poločas nabídl již i několik pěkných fotbalových momentů na obou stranách, ale bez gólového efektu. V 65. minutě se do vyložené šance dostal Loukota, ale bohužel zakončil těsně vedle. Od této chvíle domácí zvyšovali svoji aktivitu a dostávali se do stále častějších šancí. Jejich stupňující se tlak přinesl ovoce 8 minut před koncem, kdy se dostal balón k domácímu Kohoutovi a prudkou nechytatelnou střelou úspěšně vstítil na vzdálenější tyč. V těchto chvílích jsme se již pouze bránili a bohužel v 88. minutě přišel trest v podobě druhého gólu, kdy si střídající Cerman naběhl na dlouhý míč za naši obranu a na dlouhou nohu posunul míč kolem vybíhajícího brnkáře a míč se dokulil do naší brány.

Pozitivem utkání bylo, že se náš tým konečně sešel a byli jsme schopni v některých chvílích produkovat i solidní fotbal. Bod z venku je vzhledem k průběhu utkání asi spravedlivý a škoda nevyužitých šancí na naší straně.

Zpět