Plavy B - Zásada

16.10.2016 15:00

Plavy B - Zásada A   3:1 (1:1)

Mistrovské utkání 10. kola (9. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v neděli 16.10.2016 od 15:00 na fotbalovém hřišti v Plavech.

Sestava Zásady: Růžička - Rožeň, Jiskra, Čurda, Beneš (K) - Lhota, Blažek P., Kopal Michal (16. Cón), Kopal Milan (67. Soukup) - Srbek, Loukota.

Sestava Plavů: Šikola - Meisl, Kouřil (K), Fojtík, Černý M. - Svačina, Černý L. (46. Jandura), Šimerda (14. Szatmari), Plný - Čermák (46. Šimčík), Červinka (60. Lubas).

Branky Zásady: 28. Kopal Millan
Branky Plavů: 14. Červinka, 79. Černý, 85. Szatmari

Rozhodčí: Fridrich, Mikula, Lejsek

Diváků: 100
ŽK: 2:2
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V další říjnové neděli se na dobře připraveném travnatém hřišti fotbalového týmu Plavů uskutečnilo 10. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (9. hrané) mezi rezervou Plavů (B) a hostujícím mužstvem ze Zásady; panovalo vlhké, ale přesto fotbalové počasí za účasti cca 100 diváků a fandů obou mužstev.

Oba soupeři nastoupili do zápasu s odhodláním vyhrát a připsat si do tabulky 3 body; papírovým favoritem byla Zásada, avšak to nikdy nelze v derby mezi těmito mužstvy brát jako výhodu; Zásadští přijeli oslabeni - se značnou absencí nemocných a zraněných hráčů; zato Plavská rezerva byla posílena o hráče jejich 1. mužstva, což se projevilo i na hře obou mužstev. Ve 14. minutě si obrana hostí nepohlídala Červinku, který se po rychle rozehraném autu domácími z pravé strany uvolnil a bez meškání a velkého přemýšlení vyslal nártem tvrdou přízemní střelu na gólmana Růžičku, rána zapadla "za háček" vzdálenější tyče, gólman byl bez šance; Zásada by si měla dát pro příště pozor na tyto fotbalové situace, kdy se zbytečně dohadují s rozhodčím o autovém vhazování a toho protivník využije, rychle rozehraje a akce hrozí gólem - jedná se již o několikátou herní situaci, která se neustále opakuje! Po vstřelení gólu se domácí uklidnili a začali hrát více ze zabezpečené obrany; tím umožnili hostům ze Zásady převzít aktivitu ve středu pole, ale to bylo vše, čeho Zásadští dosáhli. Jejich útoky byly bez úspěchu, narážely na dobře organizovanou obranu Plavů; navíc se v 16. minutě na levé straně v souboji zranil Michal Kopal, byl ošetřen na hrací ploše a následně převezen na vyšetření do nemocnce - naštěstí se jedná pouze o pohmoždění pravého kolena, vážnější zranění se nepotvrdilo. Ve 28. minutě hosté zahrávali rohový kop z pravé strany, na centr si naběhl Kopal Milan a z výskoku tvrdou hlavičkou vsítil do levého vinglu pěkný gól; vyrovnal tak na poločasových 1:1. Zásada do konce 1. půle již nic nepředvedla, zato Plavy měly z rychlých brejků ještě další příležitosti, nastřelily i břevno, ale také již bez gólu.

2. poločas začali lépe hosté ze Zásady, měli větší tah na bránu a několik slibných šancí, dokonce šli jejich útočníci 2x sami na brankáře Plavů, ale nedokázali vstřelit gól. Navíc musel v 67. minutě kvůli dlouhotrvajícícm problémům s achilovkou vystřídat Milan Kopal, opět došlo k dalšímu oslabení mužstva ze Zásady a ke konci kombinací, od této chvíle Zásadským vázla jakákoliv kombinace, navíc jakoby došly i síly. Situace využilo mužstvo Plavů, když po průniku po levé straně a zdařilé kombinaci nejdříve v 79. minutě vstřelil i vedoucí gól na 2:1. Zásada pak zariskovala, vysunula obranu, otevřela hru se snahou vyrovnat, ale rychlým protiútokem se dostal útočník Plavů sám před gólmana Růžičku a obcházel ho kličkou doleva, Růžička ve snaze zabránit vstřelení rozhodujícícho gůlu se snažil útočníka vytěsnit nebo mu míč vypíchnout, to se nepodařilo a rozhodčí posoudil jeho počínání za faul v poutovém území a nařídil pokutový kop; tomuto rozhodnutí ještě předcházelo úplné dokončení útoku domácích, když měli míč stále pod kontrolou, útočící hráč byl již za ležícím Růžičkou, ale přesto nevstřelil gól, dal pouze do tyče; "dodatečně" nařízený pokutový kop však domácí Szatmari k levé tyči v 85. minutě promněnil. Do konce utkání již žádné z mužstev necstřelilo branku, proto utkání skončilo výhrou Plavů B nad Zásadou 3:1.

Hlavní rozhodčí Fridrich se svými asistenty Mikulou a Lejskem řídii utkání dobře. V dalším mistrovskému utkání mužstvo Zásady doma hostí Kokonín B již příští sobotu 22.10.2016 od 15:30! Přijďte zafandit.

Zpět