Plavy - Zásada 4:0 (2:0)

08.06.2016 13:08

Mistrovské utkání 26. kola I. B třídy Libereckého kraje, hrané v sobotu 4.6.2016 od 17:00 na stadionu v Plavech
Sestava Zásady: Petr Růžička - Tomáš Čurda, Martin Procházka, Jiří Honzák, Michal Hrnčál - Pavel Vaistauer, Petr Blažek, Petr Fišer, Michal Kopal - Petr Srbek (46. Vítek Lhota), Petr Doležal
Branky Zásady:
Rozhodčí:
Čuřík
Diváků: 50
ŽK: 1:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V dalším zápase I. B třídy východ přijel na plavský pažit nedaleký soused, který má už sestup jistý. Ale domácí potřebovali každý bod k záchraně. A podle této situace se také trenér rozhodl pro sestavu. Rozhodování neměl jednoduché, protože mu chyběli klíčoví hráči, kapitán Šimerda, Lukáš Lejsek a zraněný Sitarčík. Ten sice do rozcvičky nastoupil, ale nakonec se rozhodl nechat místo v základu Čermákovi. Domácí začali zápas náporem. Ale zkušená obrana hostů a zvláště brankář Růžička odolávali s přehledem. Likvidovali plavské šance a nenechali domácí obranu v klidu, těžili ze zkušeností Srbka a Fišera. Několikrát tak nechali vyniknout plavského brankáře Škalouda. Plavy se ale jako první dočkaly vedoucí branky, když skóre otevřel v 15. minutě Matěj Lejsek na 1:0. Ve 26. přidal další gól Toman a zdálo se, že by mohl další vývoj být už jasný. Ale hosté stále zlobili a dávali na vědomí, že se s tímto výsledkem nesmíří.

Druhá půle začala v režii domácích, zvláště když už nenastoupil zásadský Srbek , jehož nahradil ho Lhota. Domácí obraně ubyl jeden nebezpečný útočník, kterého musela hlídat. Využili této situace a hostům uštědřili další úder, když v 65. minutě dal Tomíček třetí gól. Plavy od té doby už jen kontrolovaly stav. Ale stále musely být ve střehu, protože za Zásadské se stále nebezpečně prosazoval, který o sobě dával vědět a několikrát zaměstnal ruce gólmana Škalouda.

Úplný klid pro Plavské nastal v 78. minutě, když na 4:0 zvýšil Černý. Ti si mohli dovolit ještě více útočit, protože další šance měli, třeba střídající Jandura se také mohl zapsat do tabulky střelců, ale jeho zbrklá rána vyšla vniveč. Na fotbal se přišel podívat i rodák, kamarád, kapitán Bohemky Pepa Jindříšek. A ten několikrát kroutil hlavou, když viděl, jaké šance dovedou domácí borci zahodit.

Zpět