Přípravná utkání zima 2012/2013

23.03.2013 13:36

Na soutěž se připravují i fotbalisté nižších tříd

V sobotu 2. března se v Desné na umělé trávě střetly v přátelském utkání dva týmy z fotbalové I.B třídy skupiny východ.

Plavy -Zásada 2:3 (2:1)

Utkání začalo v pozvolném tempu na obou stranách a bylo vidět ,že obě mužstva se teprve seznamují s velkým hřištěm po zimní pauze.V první dvacetiminutovce se do vyloženějších šancí dostávali hráči Plavů, ale bez gólového efektu.A tak se stalo nedáš - dostaneš, když po přesném výkopu Růžičky se dostal k míči Fišer a pohodlně otevřel skóre. Plavy poté začaly být ještě více aktivnější, což způsobovalo Zásadským problémy v obraně a po jedné takové chybě srovnal skóre přesnou střelou Šimerda. A o necelých deset minut později zvyšoval na dva jedna nejlepší střelec Plavů Sitarčík. Do druhého poločasu se vystřídalo několik hráčů a na hře to bylo znát ještě více. Postupem času si hráči Zásady vytvořili několik gólových šancí, ale dobře chytající brankař Plavů vše likvidoval. Nakonec se hráči Zásady dočkali, když proměnil trestný kop Fišer a srovnal skóre zápasu na dva dva. Od této chvíle byli hosté aktivnější což vyústilo ve vítěznou branku,kterou zaznamenal, podle slov trenéra Plavů Tomíčka, chodící Fišer. Utkání skvěle řídil rozhodčí Albl.

Branky: 35. Šimerda, 43. Sitarčík - 26., 64. a 75. Fišer. 

Hamry v přípravě porazily Zásadu

Účastník B-třídy se však nemá za co stydět. Dokázal vstřelit tři branky, jenže kvůli hrubým defenzivním chybám jich také pět inkasoval.

Herní převahu si podle předpokladů vytvořily Hamry. I tak byla vidět jistá nerozehranost a nemalé množství přihrávek končilo ve „tmě“. Zásada hrála na hranici svých možností. První branku za Hamrováky trefil z vápna Mihálik. Druhou přidal impozantním tresťákem Zajíček. Těsně před pauzou se postaral o snížení Fišer. Druhý poločas, alespoň jeho úvod, patřil jednoznačně Hamrům. S velkého množství šancí bylo využito dvou. Na 3:1 dorážel do prázdné Morávek. Čtvrtý gól Hamrů a svůj druhý v zápase umělecky zakroutil levačkou Mihálik. Ztráta koncentrace a možná i fyzických sil zapříčinila zásadské snížení na rozdíl jednoho gólu. Nejprve s chladnou hlavou vyřešil svoji šanci Michal Kopal a takřka ze stejné pozice prostřelil Průchu i Čech. Poslední slovo si ale vzal po podzimu 8. celek Krajského přeboru. Pohlednou kombinaci zakončil Szirti.

Sestava Velkých Hamrů: Průcha Dan. – Průcha Dav., Prousek L, Stolín, Zajíček – Morávek, Kříž (46. Szirti), Mihálik, Kavan D. – Prousek Vl., Provazník.

Sestava Zásady: Kopal – Blažek, Čurda, Knappe, Krejčík – Kopal M., Daníček, Čech, Fišer, Sameš – Srbek.

 

Zpět