Radčice - Zásada 1:3 (0:2)

23.06.2018 17:00

Den před utkáním se nad celou Českou republikou přehnala studená fronta, teplota balancovala okolo 10°C. Za trvalého deště za podmínek připomínajících spíše sychravé podzimní počasí se na velmi nekvalitním hřišti v Radčicích odehrálo 7. poslední fotbalové mistrovské utkání nadstavbové části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté TJ Sokol Radčice proti hostům SK Zásada z.s.; utkání přihlíželo cca 30 diváků.

Hosté ze Zásady byli od počátku lepším mužstvem, přehrávali domácí z Radčic ve středu hřiště a dostávali se k zakončení. Už v 16. minutě zápasu se jejich snaha o útočné pojetí hry vyplatila, míče se zmocnil s chutí hrající Luboš Kalous, míč si posunul více doleva a levačkou vyslal na radčického gólmana Tomáše Řeháka průzkumnici ... míč se ještě sklouzl po mokrém terénu a skončil za háčkem u pravé tyče, pěkný gól, který znamenal vedení hostů ze Zásady 0:1. V 1. poločase dali hosté ještě 1 gól a to ve 40. minutě, kdy se jim vydařila n a těžk ém mokrém a nerovném terénu kombinace po zemi, přihrvky si vyměnili v rychlém sledu Radek Killian, Luboš Kalous a na závěr Marek Šupík, který se nemýlil a prostřelil při náběhu z pravé strany radčického gólmana. Do konce 1. poločasu se stav již nezměnil, hosté ze Zásady potvrzovali roli favorita, vedli nad domácími Radčicemi 0:2.

2. poločas vycházel lépe opět pro hosty ze Zásady; hráli aktivně se snahou zakončovat své útoky. Těžký a nekvalitní terén stále více znemožňoval hrát pěkný fotbal. Domácí se omezovali pouze na nákopy za obranu hostí, avšak bez valného efektu, nakopávané balóny končily ve většině případů v zámezí. V 51. minutě byl pokutovém území ve slibně se vyvíjející akci faulován zásadský Vojtěch Šimánek, rozhodčí nařídil bez váhání pokutový kop; exekuce se ujal zásadský kapitán Radek Kilian a prudkou ranou k pravé tyči "angličanem" překonal bezmocného gólmana domácích; zvýšil tak vedení svého mužstva již na 0:3. Hosté ze Zásady valili na domácí tým jeden útok za druhým, ale už se jim nepodařiílo vedení navýšit, buď jim v tom zabránil nerovný terén nebo ve 2 případech dokonce rozhodčí svými rozhodnutími, za které se pak hostujícím hráčům omluvili, jednalo se o 1 neuznanou jasnou penaltu a ve 2. případě chybné přerušení hry pro off-side, kdy se hráč hostí v tutové gólové situaci. Naopak byli to hosté, kteří z ojedinělého útoku Danielem Strnadem snížili v 65. minutě utkání na konečných 1:3. 

Zásadské mužstvo zaslouženě zvítězilo i v posledním utkání tohoto ročníku soutěže, potvrdilo roli favorita a konečnou pozici v tabulce soutěže - 2. místo.

Hlavním sudím byl Ivan Vasko, na lajnách mu asistovali František Kafka a Pavel Štědrý.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Pleštil, Růžička, Beneš, Lhota, Killian (C), Kalous, Blažek P., Štryncl, Šupík, Šimánek

Sestava mužstva TJ Sokol Radčice: Řehák T. (G), Petr, Bujárek, Sůva (77. Havel), Šturm, Řehák Fr. (C), Svoboda (46. Kudrnáč), Veselý, Strnad, Slováček, Havlíček (62. Zikmund)
Branky mužstva SK Zásada z.s.: Luboš Kalous - 16. min., Marek Šupík - 40. min., Radek Killian - 51. min.

Branky mužstva TJ Sokol Radčice: Daniel Strnad - 65. min.

Žluté karty: 2:2

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Vasko I. (R), Kafka Fr. (AR1), Štědrý P. (AR2)

Počet diváků: 30

Zpět