Rychnov - Zásada 4:1 (2:1)

19.05.2018 17:00

Hosté ze Zásady začali oproti předchozímu společnému duelu dobře, hráli zcela vyrovnanou partii s domácím "papírovým" favoritem rychnovským FK. Ovšem domácí v 10. minutě přelstili obranu hostí a Jakub Kalina vstřelil úvodní gól utkání. O 10 minut později se však do tabulky střelců zapsal hostující Dominik Mrkvička, který přesně umístěným kopem k levé tyči překonal domácího gólmana Jakuba Ducháčka; srovnal tak skóre na 1:1. Hosté přijeli do Rychnova s jediným cílem - vyhrát a přeskočit svého dnešního soupeře v tabulce a opanovat opět vedoucí pří čku sou těže. Jejich snahu jim však pokazil rychnovský Dominik Dupač, který těsně před přestávkou překonal zásadského brankáře Karla Línka. 1. poločas skončil za stavu 2:1 pro domácí.

Začátek 2. poločasu vycházel lépe pro hosty ze Zásady; byli aktivnější a dařila se kombinační hra. Při zdařilém průniku domácí obranou byl v PU sražen k zemi nedovoleně Vojtěch Šimánek; faul rozhodčí bez meškání odpúískal a nařídil pokutový kop. K jeho exekuci byl určen Dominik Mrkvička, který však podcenil přípravu při jeho zahrávání, ze skráceného rozběhu napálil vedle pravé šibenice; hostující lavička sice vyskočila radostí, protože se zavlnila síť, ale bohužel jen ta zajišťovací za bránou domácího gó lmana. S tav zůstal tedy nezměněn 2:1. Hosté ze Zásady pak vsadili vše na jednu kartu, vrhli se do útočení se snahou stav utkání zvrátit ve svůj prospěch; tato situace byla jako voda na mlýn domácím, kteří podnikali jeden nebezpečný brejk za druhým na hostujícího gólmana Karla Línka; brankář Zásady však doslova kouzlil a držel zásadskou šanci alespoň na vyrovnání na živu. Hosté však již gól nevstřelili, ukázalo se, že rozhodujícím v utkání bylo neproměnění pokutového kopu. Ke konci utkání potvrdili svou výhru domácí rychnovští fotbalisté, kteří nejprve v 87. minutě Davidem Procházkou zvýšili na 3:1 a následně v 90. minutě uzavřeli k onečn&y acute; stav utkání na 4:1 opět střelcem Jakubem Kalinou. Rychnovští touto výhrou potvrdili vedoucí příčku soutěže a odskočili právě Zásadským o 5 bodů, které nyní vypadají jako rozhodující pro celkovou výhru v soutěži znamenající automatický postup do vyšší soutěže - B. třídy.

Utkání dobře řídil hlavní sudí Zdeněk Nagy, na lajnách mu asistovali Marek Nagy a Jakub Ježek.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Čurda (C), Pleštil, Beneš, Štryncl, Blažek P., Salaba (22. Srbek), Mrkvička (88. Soukup), Šimánek, Šupík, Loukota (71. Kopal Michal)

Sestava mužstva SPARTAK Rychnov z.s.: Ducháček (G), Kubát, Havlíček (75. Kolovratník), Dupač (83. Petr), Procházka D., Procházka M., Viktora, Kalina (C), Janků, Plaček, Jindra

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Dominik Mrkvička - 20. min.

Branky mužstva SPARTAK Rychnov: Jakub Kalina - 10. + 90 min., Dominik Dupač - 43. min., David Procházka - 87. min. 

Žluté karty: 4:0

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 80

Zpět