Rychnov - Zásada 4:2 (3:1)

05.05.2018 17:00

Vzhledem k tomu, že jsme dorazili pouze v 12-ti hráčích, začali jsme trochu "zakřiknutě" a spíše se soustředili na kvalitní bránění. Aktivita domácích byla odměněna již v 7. minutě, kdy otevřel skóre utkání rychnovský Jakub Kalina. Bohužel pro Zásadu odpískal hlavní sudí ve 26. minutě utkání proti nám pokutový kop, rozhodnutí předcházel zbytečný zákrok pravého beka Petra Beneše, který v pokutovém území příliš důsledně bránil útočníka domácích; rozhodčí posoudil zákrok jako nedovolený, což senaším hráčům samozřejmě nelíbilo; exekuci PK zajistil Jaroslav Jindra, náš gólman Petr Růžička sice vystihl směr kopu a na míč si i sáhl, ovšem razantní a dobře umístěný PK k pravé tyči nemohl mimo tyče vytěsnit; Rychnovští se tak ujali v utkání vedení již 2:0. Hráči Zásady se snažili podnikat rychlé protiútoky, chybovali však v kombinaci a situaci jim výrazně stěžoval i vysoko postavený agresivní pressing domácích. Navíc v 36. minutě rozhodčí opět zasáhl významně do průběhu utkání, odpískal proti hostům další PK, tentokrát za obranný zákrok našeho stopéra a hrajícího trenéra Petra Fišera, který na hranici pokutového území neuhnul pronikajícímu útočníkovi domácích, který to udělal šikovně a hned po střetu upadl; přísně nařízený PK proměnil opět Jaroslav Jindra a Rychnov tak zvýšil vedení na 3:0. Hostující tým na to zcela otevřel svoji obranu za účelem něco ještě do konce 1. poločasu s výsledkem udělat; Zásadští začali být stále více nebezpečnější; jejich aktivita se vyplatila ve 41. minutě při útoku po levé straně, o zakončení se snažil Marek Šupík, odražený míč si na bližší tyč přiklepl Tomáš Loukota, kterého nejdříve domácí stopér spolu s gólmanem Rychnova zablokovali a vytěsnili vedle levou tyč, míč však zůstal stále ve hře a rychle se orientující Tomáš Loukota doslova míč do branky domácích dotlačil; snížil tak vedení domácích na poločasových 3:1.

2. poločas byli aktivnější hosté ze Zásady, do hry vstoupil i jejich rozdílový hráč Dominik Mrkvička, i když byl zdravotně indisponovaný; v 72. minutě právě tento zásadský hráč zakončil zdařilý útok pěkným gólem, domácí gólman Jakub Ducháček byl bez šance; Zásada snížila na rozdíl 1 gólu. Domácí hrozili z brejkových situací, naši hráči vsadili vše na vyrovnání a tím logicky oslabili své obranné pozice; Rychnovští však nebyli schopni dát gól; hostující gólman Růžička doslova kouzlil, svůj tým v těchto chvílích podržel. V pokutovém území domácích byl v 80. minutě sražen Dominik Mrkvička, rozhodčí však zákrok domácí obrany neposoudili jako nedovolený. Poté při pokusu o rychlé rozehrání bohužel chyboval náš gólman a nepovedený výkop potrestal Rychnov gólem Miroslava Šilhána na 4:2 potvrzujícím vítězství domácích.

Hlavním sudím byl Zdeněk Nagy, na lajnách mu asistovali Lukáš Plíva a Jakub Obršlík.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Fišer, Pleštil, Beneš, Lhota, Blažek P. (C), Šimánek (59. Mrkvička), Šupík, Salaba, Štryncl, Loukota (81. Línek)

Sestava mužstva SPARTAK Rychnov z.s.: Ducháček (G), Krejčík, Mrklas (46. Šilhán), Procházka M., Petr, Kalina (C), Janků (67. Lána), Jindra, Procházka D., Viktora (40. Plaček), Kubát
 

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Tomáš Loukota - 41. min., Dominik Mrkvička - 72. min.

Branky mužstva SPARTAK Rychnov: Jakub Kalina - 7. min., Jaroslav Jindra - 26. a 36. min. oba PK, Miroslav Šilhán - 90. min. 

Žluté karty: 2:1

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 180

Zpět