Rychnov - Zásada

08.04.2017 16:00

Rychnov – Zásada 3:1 (1:1)

Za příjemného jarního fotbalového počasí se z důvodů dešťů v minulých dnech odehrálo na náhradní ploše UMT v Železném Brodě; střetli se zde "domácí" fotbalisté Rychnova u Jablonce nad Nisou s mužstvem Zásady; utkání přihlíželo cca 30 diváků a fandů obou mužstev.

Domácí z Rychnova nastoupili do zápasu dobře připraveni a zpočátku diktovali průběh hry, zahrozili z připravených dobře kombinovaných akcí; po nezdařeném odkopu Zásady z pravé strany ve 22. minutě Rychnovští opakovaně centrovali do vápna a tam domácí nastřelili ruku hráče hostí, rozhodčí ihned pro "domácí" nařídil pokutový kop za hru rukou v pokutovém území, námitky hostí o nastřelení ruky a nemožnosti bránícího hráče stav při střelbě změnit nebyly rozhodčím uznány; špatně kopnutý - sice pr udký, ale ne příliž dobře umístěný pokutový kop bravůrně vyrazil mimo zařízení do té doby výborný Ondřej Soukup; poté se osmělili Zásadští a po vyrovnání hry ve středu pole vzal na sebe úkol zakončit Marek Šupík a učinil to skvěle - levačkou nechytatelně na vzdálenou tyč, domácí gólman Ducháček se po střele sice natáhl, ale nestačilo to; Zásada se tak ujala ve 30. minutě vedení 0:1; naše radost však netrvala dlouho, centr za obranu hostí našel Rychnovského Jakuba Kalinu, který z těžkého úhlu přeloboval vyběhnutého gólmana Ondřeje Soukupa a vyrovnal stav ve 32. minutě na poločasových 1:1. Do konce 1. půle byly šance obou mužstev vyrovnané, se všemi si však oba brankáři poradili.

Po přestávce byl průběh hry stejný - vyrovnaný; změna stavu však přišla po chybě našeho gólmana Ondřeje Soukupa v 56. minutě, kdy se mu nevydařil výkop od branky, ten zachytil Jakub Kalina a hned bez přípravy vyslal na branku Zásady z cca. 25-ti metrů prudký projektyl, se kterým si gólman Zásady neporadil, Rychnov se tak ujal vedení 2:1; podle diváků měli více ze hry Zásadští, snažili se vyrovnat, tlačili obranu Rychnova, ale nezakončovali, jejich ojedinělé střely byly mimo branku "domácích"; navíc rozhodčí neodpískal penaltu za podobný prohřešek jako v 1. půli - ruka Rychnovského hráče v pokutovém území "domácích". "Domácí" hrozili z rychlých protiútoků; další trest pro hosty ze Zásady přišel v 77. minutě, kdy se jim nezdařila rozehrávka ze špatně zahraného autového vhazování na pravé straně a "domácí" rozehráli kombinovanou akci na 1 dotek, překonali gólmana hostí opět Jakubem Kalinou a zvýšili své vedení na 3:1; Zásadští nepolevili ze své snahy stav utkání upravit; zhruba 5 minut před koncem se opět obránci Rychnova podle našeho úsudku dopustili penaltového zákroku na pronikajícího Šupíka, ale rozhodčí byl jiného názoru a nepomohla nám ani tyč po střele z dálky navrátilce Petra Srbka; stav utkání se tedy již nezměnil. Mužstvo z Rychnova vyhrálo 3:1.

Hlavním rozhodčím byl Petr Mikula, asistenti Jiří Fridrich a Ivo Brožek.

Sestava Zásady: Soukup (G), Beneš (C), Čurda, Doležal, Lhota (80. Bukvic), Loukota, Blažek P., Šupík, Jiskra, Cón (60. Mareš), Srbek

Sestava Rychnova u Jablonce nad Nisou: Ducháček (G), David, Dupač, Havlíček, Jindra, Kalina (C), Procházka, Petr, Viktora, Nedelchev, Plaček

Rozhodčí: Mikula (R), Fridrich (AR1), Brožek (AR2)

Počet diváků: 30


Zdroj: https://jablonecky.denik.cz/fotbal_region/kalina-dal-zasade-tri-goly-20170411.html

Zpět