SK Hodkovice n/M - SK Zásada 6:2 (0:2)

29.09.2018 16:00

Oba týmy začali aktivně, jako by závodili, kdo vstřelí 1. gól. To se podařilo hostujícímu týmu, když v 15. minutě Jan Pleštil defenzivním nákopem vybídl k teči a posunutí míče šajtlí Vojtu Šimánka přímo na Dominika Mrkvičku, tan nabídnutou šanci plně využil, utekl domácímu obránci a překonal domácího gólmana Ladislava Michalce; Zásada se tak ujala vedení 0:1. Domácí si za 1. poločas vytvořili také několik slibných příležitostí, ale bez zápisu do skóre. Naopak byli to hosté, kteří vysunutým náročným pressingem ztěžovali rozehrávku domácích, což se Zásadským vyplatilo ve 45. minutě, kdy Marek Šupík vypíchl míč stopérovi a opět ani on nedal šanci gólmanovi; hostující hráči ze Zásady si šli odpočinout za vedení jejich týmu 0:2. Nutno však zdůraznit, že ještě 2 gólovky hosté zahodili.

2. poločas začal tlakem domácích, což se projevilo hned ve 49. minutě, kdy na 1:2 snížil domácí Jan Janků z pokutového kopu odpískaného přísně rozhodčím za hraní rukou obránce hostí Tomáše Čurdy při pádu v pokutovém území. Již v 56. minutě vyrovnal na 2:2 opět domácí Jan Janků; gólu předcházela zbytečná chyba pravého záložníka hostí na polovině hřiště, domácí rychle rozehráli nákopem na pravou stranu, hlavičkou přenesli hru zpět doleva ke vzdálenější tyč a střelec Janků se tentokrát jednoduchou hlavičkou do odkryté branky nemýlil. Hned o 3 minuty později zahrával "malou domů" Tomáš Čurda, gólman Karel Línek měl na zpracování spoustu času, ale "krátké špunty" v kombinaci se zapadajícím sluncem mu zabránily přihrávku zastavit a rozehrát, ani rychlá reakce brankáře již nepomohla; sice se míč valil tak pomalu, že by na něm snad i "vrabec usnul", ale gólman byl již bez šance ...; domácí se tak ujali vedení v utkání 3:2. V tuto dobu jako by bylo na hřišti jen jedno mužstvo - domácí Hodkovice; hosté ztratili sebedůvěru a jistotu a dohrávali utkání již prokazatelně zklamaní. Situace využili 100% domácí, kteří potvrd ili vítězství v utkání v 64. minutě Lukášem Pavlíkem, dále v 76. minutě Václavem Bouškou a svým hattrick-em zakončil domácí účet v utkání Jan Janků; domácí Hodkovice zejména díky vydařenému 2. poločasu zvítězili nad Zásadou 6:2 a potvrdili tak své postavení leadera v tabulce před ostatními pronásledovateli. V týmu hostí se v závěru utkání udělalo nevolno Ondřeji Mastníkovi, který byl ošetřen na hrací ploše, utkání nedohrál.

Hlavním sudím byl Vasko Ivan, na lajnách mu asistovali Plíva Lukáš a Just Jan.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Pleštil (C), Růžička, Čurda, Killián, Lhota, Salaba, Mrkvička (71. Beneš), Mastník, Šimánek, Šupík

Sestava mužstva SK Hodkovice nad Mohelkou o.s.: Michalec (G),Řepka, Škopan, Pekař, Košek, Benedák (C), Tóth, Janků, Tvrdý (71. Bouška), Pavlík, Roubínek (77. Kraus)
Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik - 15. min., Šupík Marek - 45. min.

Sestava mužstva SK Hodkovice nad Mohelkou o.s.Janků Jan - 49.+56.+77. min., Čurda Tomáš - 59. min. vlastní, Pavlík Lukáš - 64. min., Bouška Václav - 76. min.

Žluté karty: 2:2

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 80

Zpět