SK Zásada - SK Hodkovice nad Mohelkou B 5:1 (3:1)

02.11.2019 13:30

11. poslední kolo podzimní části, mistrovské utkání ročníku 2019/2020 II. třídy okresního přeboru Jablonec nad Nisou, hrané v sobotu 2.11.2019 od 13:30 na fotbalovém hřišti stadionu SK Zásada.

 

Reportáž z utkání:

Za deštivého podzimního poledne se na Standou Boudíkem výborně připraveném trávníku zásadského hřiště sešly poměřit síly fotbalistové týmy mužů domácí Zásady a hostující rezervy z Hodkovic nad Mohelkou. Domácí byli favoritem a to i přes posily v hostujícím týmu z jejich A mužstva. Hned od začátku si domácí vypracovali gólové šance - tutovky, které však nedokázali proměnit. Hosté se také nechali vidět, zahrozili z nebezpečných breaků; tentokrát obsadil domácí branku nestárnoucí Petr Růžička, který včasnými reakcemi a vyběhnutími úspěšně držel svůj tým v klidu. Tlak domácích vyústil ve třech zdařilých kombinacích ke vstřelení čistého hattrick-u domácím sniper-em Dominikem Mrkvičkou, který rozvlnil síť hostí ve 13., pak ve 22. a nakonec v 37. minutě utkání; Zásadští mohli vést i větším rozdílem, pokud by potence v zakončování byla alespoň 50-ti%. Několik tutovek v 1. poločasu zahodili Petr Hollmannn, Vojtěch Šimánek a dokonce i sám střelec dosavadních jediných 3 gólů v utkání Dominik Mrkvička! Ke konci poločasu domácí trochu polevili a situace využil hostující Martin Vaňo, který využil nedorozumění mezi zadáky domácích a nechytatelně přehodil vybíhajícího gólmana.

2. poločas probíhal již ve 100% režii domácího týmu, který si zápas užil, hráči tak mohli zapomenout na nepodařené utkání z minulého týdne v Rádle s FK KOVO a na křivdu, která rozhodla, že si žádné body "domů" nepřivezli. Sice se již domácí Dominik Mrkvička šetřil, chodil si hluboko pro balóny, stáhl se spíše do defenzivní pozice, o to více se však dařilo kombinaci. V 58. minutě konečně protrhl smůlu v zakončení Petr Hollmann, i když je ortodoxním levákem, pravou nohu má tak trochu navíc... :-), přesto zakončil pravou nohou a také si udělal radost; slušnou technickou polovysokou střelou k pravé tyči zvýšil vedení domácích na již 4:1. Utkání se dohrávalo v pohodovém stylu od obou mužstev. Domácí svatyni uhlídal výborně chytající Petr Růžička; za gólový nášup v brance hostí nemohl gólman Pavol Basar, který spoustu gólovek pochytal, ale který však ještě 1x musel vymotávat míč ze své sítě, neboť v 65. minutě si na rohový kop z pravé strany naběhl Petr Fišer a bombou hlavou prostřelil blok hráčů spolu s hostujícícm gólmanem; Fíša, jak ho všichni oslovujeme, zakončil výčet střelců; do konce utkání se již kromě střídání hráčů u obou týmů nic nepřihodilo. Ve slušně odehraném utkání zvítězilo domácí mužstvo Zásady nad Hodkovicemi jednoznačně 5:1. Zásada si připsala do tabulky 3 body, udržela si tak možnost v jarní části bojovat o nejvyšší příčky v soutěži, když na 2. KOVO ztrácí 4 body a na vedoucí Mšeno 6 bodů.

Utkání řídil dobře hlavní sudí Matěj Pokorný, na lajnách mu asistovali Zdeněk Nagy a Veronika Stará.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Havrda, Beránek (81. Lhota), Fišer, Kalous, Blažek P. (C), Salaba (63. Janko), Hollmann, Mrkvička, Šimánek (69. Línek), Kopal (46. Šupík)

Sestava mužstva SK Hodkovice nad Mohelkou B: Basar (G), Michalec, Sluka (62. Šimkovič), Vít, Vérteši, Chlum (C), Vojtíšek (26. Roubínek), Peterka, Jáč, Vaňo (70. Zítko), Kovár

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik - 13.+22.+37. min., Hollmann Petr - 58. min., Fišer Petr - 65. min.

Branky mužstva SK Hodkovice nad Mohelkou B: Vaňo Martin - 39. min.
Žluté karty: 1:1

 

Zpět