SK Zásada - SK Malá Skála 7:1 (2:0)

27.04.2019 17:00

Domácí zásadští fotbalisté začali velmi aktivně a během 1. 1/4 hodiny utkání si vytvořili min. 5 jasných gólových šancí, které postupně zahodili - Hollmann, Blažek, Salaba, Prousek a Mrkvička; vedení 3:0 pro Zásadu by bylo v tu chvíli odpovídající, ale bohužel 0:0 byla realita. Hosté se začali probouzet ve 2. části 1. poločasu; začali hrozit z breakových protiútoků a nebýt domácího gólmana Petra Růžičky, který bravůrně a i reflexivně několikrát zasáhl a znemožnil vstřelit hostům gól, mohlo být pro domácí zle... Naštěstí pro Zásadu se podařilo prolomit smůlu ve 34 . minutě Dominiku Mrkvičkovi a domácí se ujali vedení 1:0. Těsně před koncem 1. půle zvýšil vedení Petr Prousek. Přestávku využily oba celky k odpočinku a nabrání nových sila a taktiky za stavu 2:0 pro Zásadu. 

2. poločas byl zrcadlem toho 1., resp. jeho začátku, ale s jediným podstatným rozdílem; domácí mužstvo zužitkovalo vyprcované gólové šance a potrestali hostující tým brankami v rychlém sledu - ve 46. minutě se trefil Hollmann a svůj úspěch zopakoval ještě ve 49. minutě; byl tak odměněn za svoji aktivní hru a kolektivní přístup; hned po rozehrávce přidal svůj 2. gól i Dominik Mrkvička; Zásada se těmito góly ujala vedení nad Malou Skálou 5:0. V 56. minutě snížil na 5:1 hostující Jan Pekárek; hosté mohli ještě stav skóre více upravit, když nejdřive z bezprostředn& iacute; blízkosti nastřelili břevno po vytěsnění střely výborně chytajícím Petrem Růžičkou; zásadský gólman následně čelil i pokutovému kopu, který hostující exekutor opět "zahodil", jak již bývá v posledních 2 ročnících u tohoto mužstva zvykem... Domácí hráči však neztratili chuť do hry a přidali další 2 branky, které vsítil postupně v 74. minutě Petr Prousek a 10 minut před koncem zápasu Karel Línek; mohli přidat ještě další góly, ale výčet branek byl již u konce.

Zásadský tým potvrdil výborné výkony z přípravných zápasů, svým nasazením a kvalitní hrou rozdrtili hostující Malou Skálu vysoko 7:1.

Utkání řídil dobře hlavní sudí Pavel Ouředník, na lajnách mu asistovali Vasyl Sukhan a Patrik Šálek.

 

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Pleštil (C), Beneš, Čurda, Fišer, Salaba M. (65. Línek), Blažek, Prousek, HollmannMrkvička (74. Lhota), Šupík

Sestava mužstva SK Malá Skála: Hlaváč (G), Cafourek, Kopecký (C), Rulec, Čech, Novák, Šilhán, Volek, Salaba L. (46. Polcer), Jarolímek, Pekárek

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik - 34. + 50. min., Prousek Petr - 45. + 74. min., Hollmann Petr - 46. a 49. min., Línek Karel - 80. min.

Branky mužstva SK Malá Skála: Pekárek Jan - 56. min.
Žluté karty: 1:0

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 50

Zpět