SK Zásada - TJ Albrechtice v Jizerských horách / Jiřetín 6:4 (1:2)

12.08.2020 17:30

Předkolo poháru MOL CUPu LKFS ročníku 2020, hrané ve středu 12.08.2020 od 17:30 na fotbalovém hřišti stadionu SK Zásada.

Reportáž z utkání:

Za úmorného letního vedra se na Standou Boudíkem výborně připraveném trávníku zásadského hřiště sešly poměřit síly fotbalových týmů - domácí Zásady a hostů z Albrechtic hrajících o soutěž výš, ve které v loňském ročníku obsadili dokonce 3. příčku. Proto papírovým favoritem byli jednoznačně hosté z Albrechtic a to i přes fakt, že zásadský tým se přes letní období snažil mužstvo mužů "omladit" a doplnit o technicky zdatné hráče. Utkání začalo výrazně útočným pojetím z obou stran. Šťastnější však byli hosté; po chybě Zásady ve středu pole podnikly ve 3. mimutě break po pravé straně; obránce domácích nestihl zareagovat; gólman Karel Línek se snažil ještě vyběhnout a zastavit pronikající křídlo hostů, hráč hostí však nahrál doleva nabíhajícímu Marku Pumrovi, který neměl problém do odkryté branky domácích vstřelit úvodní branku zápasu. Předpoklady se tak začaly hned od úvodu zápasu naplňovat. O 2 minuty později se situace opakovala jako přes kopírák. Zcela stejná situace i se stejnými protagonisty znamenala, že Marek Pumr zvýšil na 0:2 pro Albrechtice. Lavička domácích na 2 rychle obdržené góly reagovala okamžitě; přeskupila pozice hráčů, byl posílen střed před stoperem domácích tak, aby byl prostor více vyplněn a přesto bylo možné stále tvořit kombinační hru. Změna v rozestavění domácích hráčů se osvědčila. Zásada vysunula pressing, což dělalo obraně hostí značné problémy v rozehrávce. K úpravě skóre zavelel s chutí hrající domácí útočník Marek Šupík; ve 12. minutě přečetl riskantní přihrávku mezi gólmanem Albrechtic a pravým obráncem; zachytil míč, rychlou kličkou doleva se vyhnul brankáři Martinu Brožíčkovi a šajtlí "přes nohu" snížil pravačkou na 1:2. Po zybtek zápasu byl tento zásadský útočník úspěšný při pressingu ještě několikrát ještě několikrát, ale bohužel již bez úspěšného zakončení, pro tým však zůstal i nadále platným hráčem. Ve 25. minutě se lehce zranil domácí pilíř středu obrany Petr Prousek, který se několikrát "probagroval" středem hřiště a adresnými přihrávkami svým útočníkům připravil nadějné šance; bohužel, nemohl dál ve hře pokračovat a tak ho ve 32. minutě nahradil domácí defenzivní záložník Petr Blažek, který se s obranou rychle sehrál a dokázal být i v kombinacích dopředu rovnocennou náhradou. Do konce 1. poločasu se stav v utkání již nezměnil; hosté si šli odpočinout s jednogólovým náskokem; domácí hráči byli více než rovnocenným soupeřem.

2. poločas začal ve stejném duchu jako předchozí část utkání. Obě mužstva se rychlými kombinacemi dostávala do slibných šancí. Opět to však byli hosté, kteří udeřili v 56. minutě, kdy úspěšně zakončil svůj hat-trick Marek Pumr; zvýšil vedení svého týmu na 1:3. Domácí útočníci nenechali odskočení hostů o 2 góly bez odezvy. Rozhozená obrana hostí spolu s jejich brankářem, atakovaná "vysokým" poressingem dvojicí Šupík & Šimánek a i zbytkem hráčů domácího týmu, zase chybovala; zásadský Vojtěch Šimánek se ocitl sám před bránou, nezazmatkoval a vstřelením kontaktního gólu snížil náskok hostí opět pouze o 1. Oživení a přesnost ve hře domácích přinesl na hřiště do 2. poločasu i naskočivší Petr Fišer; z pozice pravého obránce poslal na levé křídlo 40-ti m přesný pas, který si zpracoval Jan Benda, nové levé křídlo Zásady, míč si připravil, vypálil na branku hostí svojí béčkovou pravou nohou nechytatelný projektyl, který rozvlnit síť levého horního rohu branky strážené Martinem Brožíčkem; ten se stihl za míčem pouze ve výskoku ohlédnout. Zásadští k překvapení všech přihlížejících diváků v zápasu srovnala krok, když takto vyrovnala v 65. minutě na 2:2. Po celý 2. poločas měli více ze hry domácí; hosté působili stále více jako by unaveným dojmem. Za několik málo minut po vyrovnání hosté faulovali domácího útočníka na hranici cca 20-ti m; k zahrání trestného kopu se postavil Petr Fišer, vyslal dalekonosnou střelu pod břevno gólmana hostí, ten viditelně střelu podcenil; místo vytažení nad bránu nebo vyražení někam do pole volil zřejmě chycení míče, který mu však proletěl rakama a od břevna se opakovaně odrazil za brankovou čáru a na závěr směřoval ven ze zařízení; asistent rozhodčího a i hlavní sudí však dobře viděli a posoudili, že gól byl regulérní; ve hře nepokračovali domácí a ani hráči Albrechtic; Zásada se poprvé v zápasu ujala vedení 3:2. V 75. minutě naskočil do hry o zápis v utkání "prosící" Milan Kopal; hned 4. minuty nato dostal přihrávku mezi obránce, ideálně do běhu, mohl i sám zakončit, všiml si však z leva útok doplňujícího křídla Jana Bendy, nezištně ho přihrávkou vybídl k potvrzení vedení domácích, ten nezaváhal a zvýšil pohodlně vedení Zásady o 2 góly. Když už se zdálo, že se utkání dohraje za tohoto stavu i přesto, že hosté posledních 10 minut hráli na 4 útočníky, ale bez efektu, snížil na rozdíl 1 branky Michal Bělohlávek. Pro potěchu diváků se ještě v 90. minutě do odkryté branky hostí trefil technicky plackou k pravé tyči po celý zápas aktivně hrající Jan Regenermel, nové pravé křídlo domácích. Zásadský tým podal proti favoritu z nedalekých Albrechtic výtečný bojovný výkon, za který si zcela právem zasloužil vyhrát. Účet utkání skončil spíše hokejovým výsledkem, 6:4 ve prospěch zásadského týmu.

Utkání řídil s přehledem hlavní sudí Václav Vachek, na lajnách mu asistovali Michal Lopuszynski a Vasyl Sukhan.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Havrda, Zasche (75. Blažek T.), Strnad (54. Fišer), Prousek (C; 32. Blažek P.), Benda, Kalous, Regenermel, Mrkvička, Šimánek (75. Kopal), Šupík

Sestava mužstva TJ Albrechtice v J.h./Jiřetín: Brožíček (G), Vávra, Koldovský (C); Berndt (53. Honzák), Purm, Krejčí, Sedlák J., Sedlák M., Zeman (62. Bělohlávek), Kořínek, Hradecký

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Šupík Marek - 12. min., Šimánek Vojtěch - 61. min., Benda Jan - 65. + 84. min., Fišer Petr - 72. min., Regenermel Jan - 90. min.

Branky mužstva TJ Albrechtice v J.h./Jiřetín: Purm Marek - 3. + 5. + 56. min., Bělohlávek Michal - 87. min.
Žluté karty: 1:1

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Vachek V. (R), Lopuszynski M. (AR1)Sukhan V. (AR2)

Počet diváků: 60

Zpět