SK Zásada - TJ SOKOL Kokonín 1:3 (0:1)

07.09.2019 17:00

Domácí fotbalisté Zásady měli výraznou absenci hráčů na tento zápas; nakonec se jim však podařilo dát dohromady slušnou sestavu. Zásadští začali výborně, jedna šance za druhou. Hosté se omezili v 1. poločase pouze na brejky, které však likvidovala obrana domácích a záda jim dobře kryl gólman Karel Línek. Impotence ve vstřelení gólů však domácí dostávala "do kolen". Pokud by 1. poločas skončil vedením ve prospěch domácích např. 5:1, nikdo by se asi nedivil ... Bylo tomu však jinak, z ojedinělého útoku ve 45. minutě se po pravé straně uvolnil kokoínský Michal Winkler, i když byl atakován stoperem domácích, šikovně přehodil vyběhnuvšího brankáře domácích Karla Línka; míč sice směřoval do brány domácího týmu, ale vypadalo to, jako by zbývalo dost času a místa na jeho zastavení nebo vykopnutí mimo zařízení; to se však nestalo ... dobíhající obránce Zásady Tomáš Havrda nártem napálil skákající míč, bohužel mezi 3 tyče do sítě; dal sice gól - "vlastňák" teda zrovna neslavil.

Do 2. poločasu domácí vlítli na soupeře z Kokonína se vztyčenou hlavou; věděli, že je čeká celých 45 minut na vyrovnání skóre, ale hlavně na potvrzení jejich dobré hry z 1. půle čím jiným - vítězstvím. Opět měli domácí značnou převahu, kterou však přibrzdila situace z 58. minuty, kdy Kokonín zvýšil vedení již na 0:2; akce se rozvinula po pravé straně, hosté sehráli výbornou kombinaci na 1, max. 2 doteky a ještě k tomu ve sprintu, nakonec míč zatáhla po pravé straně posila z Tanvaldu, ve výborné formě hrající Martin Bajzik, který prudce nártem ideálně nacentroval před branku domácích, kde tvrdou hlavičkou nechytetelnou pro gólmana zavěsil kapitán hostí vždy útočně naladěný Miroslav Šilhán. Naštěstí pro domácí hned 2 minuty nato snížil po několikerém prostřelování hostující obrany Marek Šupík. Domácí Zásada chtěla hrát a vyhrát - bohužel nešlo to; již jakoby začaly docházet síly, což bylo na některých hráčích značně patrné; diváci nabývali i dojmu, že se některým domácím hráčům již nechce hrát, že buď již nemohou nebo utkání vzdali. Zvláště pak po 67 minutě, kdy si opět nahráli Kokonínští nakrátko, nacentrovali před domácí; bra nku, kde ve snaze odvrátit hrozící nebezpečí hlavičkoval obránce Zásady smolný střelec Tomáš Havrda, avšak v tísni zavěsil již po 2. do vlastní branky; hosté zvýšili svůj náskok opět o 2 branky; stav utkání byl tedy 1:3. Domácí se již na další vzepětí nezmohli, hráči se spíše soustředili na kritiku ve vlastních řadách a směřovanou na rozhodčí, než aby ze sebe vymáčkli zbytek sil a pokusili se s utkáním ještě něco udělat... Faktem je, že hlavní sudí měl v utkání často "slabé" chvilky, např. když domácím ve 2 případech upřel kopat penaltu; blíže postavený asistent rozhodčího sice avizoval skutečnost, že se o penaltu pro domácí sku tečně jedná, to když byl v pokutovémn území nedovoleně bráněn Milan Kopal; hlavní arbitr p. Fridrich ale "zkušeně" odpískal trestný kop opačným směrem, tedy proti Zásadě za neprovedený nedovolený zákrok na obránce hostů... dosti výmluvné! Bohužel se nejednalo o ojedinělou minelu hl. rozhodčího. Hosté z Kokonína si nervózní konec zápasu již pohlídali a soustředěným výkonem zejm. dobře odehraným 2. poločasem založili na vítězství 1:3, za které si ze Zásaday odvezli 3 body.

I když si domácí po zápase v kabině postěžovali na kvalitu rozhodování rozhočího zejm. hlavního..., byli to však oni sami, kteří si utkání prohráli a to zahozenými šancemi v průběhu 1. poločasu, i na tom se nakonec domácí hráči po zápase shodli.

Utkání řídil v proměnlivé kvalitě hlavní sudí Jiří Fridrich, na lajnách mu asistovali Miroslav Šulc a Jakub Šálek.

 

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Samko, Čurda, Růžička, Havrda, Kalous, Milan Kopal ml., Hollmann, Salaba (80. Lhota), Fišer, Šupík

Sestava mužstva TJ SOKOL Kokonín, z.s.: Lhota Mil. (G), Krejčí, Šilhán J., Pala, Štichauer, Bajzik (80. Maixner), Mrklas, Šourek, Winkler, Šilhán M. (C), Penz

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Šupík Marek - 60. min.

Branky mužstva TJ SOKOL Kokonín z.s.: Havrda Tomáš - 45. min. (vlastní), Šilhán Miroslav - 58. min., Havrda Tomáš - 67. min. (vlastní)
Žluté karty: 2:0

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 76

Zpět