SK Zásada - TJ Sokol Radčice 6:1 (3:0)

12.10.2019 15:00

Za ideálního jasného počasí "babího" léta se na Standou Boudíkem opečovávaném, výborně připraveném trávníku zásadského hřiště sešly poměřit síly fotbalistové týmy mužů dvou sousedních obcí, domácí Zásady s hostující Radčice. Domácí byli favoritem, což potvrdili hned od úvodního hvizdu; "vlétli" na soupeře, hned ze začátku si vypracovali 2 tutovky, které však nedokázali proměnit. Hosté se z neúspěchu v zakončování domácích fotbalistů neradovali dlouho, protože již ta 3. šance rozvlnila síť za radčickým gólmanem Tomášem Řehákem; domácí snajper Dominik Mrkvička prostřelil z cca 10-ti m na 2x obranný val obrany hostů; zapsal si tak v 9. minutě do tabulky střelců další gól, který znamenal pro Zásadu vedení 1:0. Hned o 2 minuty později zvýšil vedení Zásady na 2:0 pohotovou technickou střelou Vojtěch Šimánek, kterému přesně nahrál před branku hostů Marek Šupík. Zásadští fotbalisté nechtěli nic ponechat náhodě, drželi míč na svých kopačkách, s přehledem kontrolovali hru, vysoko postaveným pressingem nenechali hostující tým kombinovat, ojedinělé akce Radčic končily na zdi dobře organizované obrany, s nakopávanými balóny za obranu domácích si s přehledem poradil gólman Karel Línek. Hlad po gólech u domácích fotbalistů neutuchal, což se na skóre projevilo ve 22. minutě, kdy díky gólu vstřeleného z dorážky Luboše Kalousem Zásada odskočila na rozdíl 3 gólů; vstřelení branky předcházel průnik Vojty Šimánka obranou hostů a zblokovaná střela Petra Hollmana. Do konce 1. poločasu se stav utkání 3:0 již nezměnil, i když oba týmy měly další možnosti zvýšit své vedení - Zásada ze svých nebezpečných útoků a Radčice z neproměněného pokutového kopu za ruku stopera Tomáše Havrdy v 16-ce Zásady, domácí gólman Karel Línek vystihl úmysl exekutora zakončit k pravé tyči a vynikajícím zákrokem penaltu chytil.

Ve 2. poločasu otevřel účet v utkání opět Dominik Mrkvička, celá pohledná akce začala již v obranném území Zásady, pravý obránce Vít Lhota vyvezl míč po lajně, nahrál do středu pole Petrovi Fišerovi, ten ho přesným pasem poslal do náběhu, Lhota využil otevřené obrany hostů, pronikl z pravé strany až před brankáře, místo střely však nahrál před branku nehlídanému nabíhajícímu spoluhráči Mrkvičkovi, který se nemohl netrefit do odkryté branky; Zásada tak ve 49. minutě zvýšila již na hrozivých 4:0. A to nebylo vše. V 63. minutě domácí gólman Karel Línek výhozem vybídl Víta Lhotu, ten opět míč zatáhl po pravé straně, narazil si s Vojtou Šimánkem a pak přesně přihrál kolmicí do uličky nabíhajícímu Petru Fišerovi, který si přihrávku ideálně zpracoval, gólman hostů však včas vyběhl a přibrzdil tím zakončení akce, Petr Fišer však nezazmatkoval, udělal kličku doprava, kam ještě brankář máchl rukama, pak následovala rychlá klička doleva, prostor stačili vykrýt 2 vracející se zadáci Radčic, proto se musel Petr Fišer vrátit kličkou doprava, zadáky nechal "posekat trávník" a pak již do odkryté branky zvýšil již na 5:0. Jedna věc se však Zásadským nepodařila - udržet čisté konto; v 72. minutě po chybné přihrávce domácího útočníka se v obranném území Radčic zmocnil míče David Šturm, utekl po levé lajně, přešel přes 3 hráče Zásady a zakončil svou individuální akci prudkou nechytatelnou střelou k levé tyči, snížil tak stav v utkání na 5:1. Hned z rozehrávky však domácí rychlou kombinací prošli středem pole, Dominik Mrkvička přesně zakončil, také prudkou nechytatelnou střelou a také k levé tyči ... "za háček"; stav utkání svým dalším hat-trickem v sezóně upravil na konečných 6:1. Nutno podotknout, že utkání fotbalisté z Radčic dohrávali s ohledem na marodku a výraznou absenci některých hráču pouze v 10-ti. 

Domácí fotbalisté Zásady se svým fandům představili v dobré formě, dařily se jim kombinace, byli úspěšní i v proměňování šancí; připočetli si do tabulky soutěže další 3 body za jednoznačnou výhru 6:1.

Utkání řídil dobře hlavní sudí Ivan Vasko, na lajnách mu asistovali Stanislav Kraus a Vladimír Srdinko.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Havrda (58. Čurda), Blažek, Salaba (69. Růžička), Lhota, Hollmann, Mrkvička, Kalous (36. Janko), Hanšpach (46. Fišer), Šupík, Šimánek (C)

Sestava mužstva TJ Sokol Radčice: Řehák T. (G;C), Koudelka, Řehák M., Šturm, Sůva, Havlíček, Bujárek, Zikmund, Kozlovský, Hádek, Veselý

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik - 9.+49.+73. min., Šimánek Vojtěch - 11. min., Kalous Luboš - 22. min., Fišer - 63. min.

Branky mužstva TJ Sokol Radčice: Šturm David - 72. min.
Žluté karty: 3:0

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Vasko I. (R), Kraus S. (AR1), Srdinko V. (AR2)

Počet diváků: 72

Zpět