SK ZÁSADA z.s. - Tělovýchovná jednota Sokol Plavy 3:2 (3:1)

04.09.2021 15:00
Sestava SK Zásada: Línek Karel, Štefanec Pavel (69. Šindelář Roman), Růžička Petr (45. Havrda Tomáš), Salaba Martin (84. Varga Ivan), Blažek Tomáš ml., Regenermel Jan, Blažek Petr, Fišer Petr [K], Mrkvička Dominik (69. Blažek Tomáš st.), Janko Lukáš, Loukota Tomáš
 
Hrálo se za ideálního fotbalového počasí na dobře připraveném zásadském trávníku. Zásada byla bohužel oslabena o několik zkušených hráčů základní sestavy a tak proti rezervě Plavů nastoupila zčásti i "rezerva" Zásady. Nicméně na hře to nebylo až tolik znát a o příležitosti nebyla na hřišti nouze.
Začátek utkání byl ve znamení oťukávání a Zásada se osmělila do prvních šancí až po deseti minutách hry, nicméně bez gólového efektu. První branka naopak přišla ve 14. minutě po zbytečném kličkování ve středovém kruhu, kdy se k míči dostali plavští a nabídku míče za rozhozenou zásadskou obranu využil Gallyas a střelou pod vybíhajícího gólmana otevřel skóre. Nicméně Zásada nepolevila, naopak se pustila do ofenzivní hry. Napadání obrany soupeře se vyplatilo již ve 24. minutě, kde Loukota napravil své zaváhání ze 14. minuty, vybojoval míč, který nabídl Dominiku Mrkvičkovi, a ten nekompromisní střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Zásada pokračovala v aktivní kopané a v 37. minutě z dalšího rychlého přechodu na polovinu soupeře se zrodila šance z pravé strany, kdy přízemní centr na penaltu dostal za gólmana Průchu Lukáš Janko, který po delší pauze konečně protrhl střeleckou smůlu. Plavy se občas dostávaly do šancí, ale buď končily na dobře organizované obraně Zásady pod velením stoperů Štefance a Fišera nebo mimo branku. Právě kapitán Fišer se ve 44. minutě vysunul do vápna na jeden z rohů a ještě před odchodem do šaten uklidil načechraný kop, na který nedosáhl hostující gólman, pohodlně hlavou do plavské branky.
Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva se zápalem. Plavy se dostávaly o něco častěji na polovinu Zásady, ale její obrana byla schopna odolávat. Zásadě se dařilo i nadále podnikat útoky na plavskou branku, ale šance Loukoty, Mrkvičky i Janka se nedočkaly gólového úspěchu. V 80. minutě se v gólové šanci ocitli plavští, kdy prudkou střelu ze vzdálenosti asi 10-ti metrů pohotově zlikvidoval gólman Línek. Nicméně Plavy dostaly příležitost ke zdramatizování, když v 85. minutě nešťastně vypadl zásadskému gólmanovi míč a plavský hráč měl jednoduchou úlohu jen doklepnout. Nicméně poslední minuty už si Zásada pohlídala a uhájila tak sice těsné, ale zasloužené vítězství.
 
Střelci: 24. Mrkvička Dominik, 37. Janko Lukáš, 44. Fišer Petr - 14. Gallyas René, 85. Tolvaj Ladislav
Počet diváků: 80 diváků
Rozhodčí: Vasko Ivan, Štědrý Pavel, Kafka František

 

Zpět