Tanvald - Zásada 2:5 (2:0)

30.09.2017 16:00

Na velice dobře připraveném travnatém hřišti v Tanvaldě se odehrálo 6. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se zde domácí fotbalisté Tanvaldu proti hostům SK Zásada; utkání přihlíželo přibližně 100 diváků a fandů obou mužstev.

Naše zásadské mužstvo se od začátku utkání neumělo nějak srovnat, hrálo na velkém tanvaldské hřišti - "letišti"; sice se znažilo o kombinační hru, ale chybami při přechodu k finálnímu zakončení se zásadští hráči připravovali o šance ohrozit branku domácích střeženou Jiřím Buriankem; ale ani domácí neměli šance, které by si vytvořili po nějakých kombinacích; domácí však měli 100% úspěch v zakončování, nejdříve v 11. min. překonal Roman Horváth z trestného kopu z cca 20-ti m hostujícího gólmana Ondru Soukupa přesnou technickou střelou k levé tyči, zásadský gólman spoléhal, že se exekutorovi kopu nepodaří obstřelit zeď; dále již o 6 min. později zvýšil vedení pro domácí Tanvald Jakub Pohl střelou ze střední vzdálenosti, dobře mířenou s potřebnou razancí, tentokrát se chytit nedala ... Do konce 1. poločasu se již stav utkání vzhledem k nepřesným zakončením obou mužstev nezměnil, Tanvald udržel náskok 2:0.

2. poločas začal pro hosty zcela v jiném režimu, který naordinoval v přestávce dnes hrající trenér Petr Fišer. Navíc do zápasu naskočil za Zásadu Dominik Mrkvička, rozdílový hráč, který se původně ze zápasu omluvil, ale nakonec stihl alespoň 2. poločas. Zásadští měli již po začátku tohoto poločasu gólové šance, nutno zmínit 2 šance Marka Šupíka a 1 šanci nabíhajícího Tomáše Čurdy mířícího však z bezprostřední blízkosti jen do břevna bezmocného ležícího domácího gólmana. Díky bohu pro host y - přesně mířil již v 50.-té minutě Dominik Mrkvička, který vstřelil po adresném pasu a následujícím sólovém úniku kontaktní branku, snížil stav na 1:2. Vysoký stálý trvající presing zásadského týmu působil na domácí z Tanvaldu jako strašák, domácí se začali obávat o výsledek ... Toho využili Zásadští okamžitě, po kombinační akci středem hřiště se zmocnil míče Petr Prousek a z cca 20-ti metrů poslal na domácí branku průzkumnou střelu, která byla však dobře mířená k pravé "zadní" tyči a na kterou domácí gólman Jiří Buriánek nedosáhl; stav utkání tak srovnal na 2:2. Hosté ze Zásady si vš ak před utkáním dali jediný cíl - přivést domů 3 body ... podle toho také pokračovali v trenérem nastaveném způsobu hry tj. nedávat Tanvaldským prostor a využít svých technických kvalit, přesně kombinovat. Mužstvo Tanvaldu otevřelo více obranu, do útoku se přesunul do této doby hrající stoper Roman Horváth se snahou vyrovnat kvalitu hry. Hosté však pokračovali ve svých útocích a dokázali dávat góly jeden za druhým, předcházely jim zdařilé přesné kombinace; v 70. minutě se po pravé straně dostal míč až k útočně naladěnému Marku Šupíkovi, ten se protáhl po brankové čáře okolo stopera domácích z rohu až k brance soupeře a tam nezištně našel Dominika Mrkvičku, který svým 2. gólem v utkání potvrdil útočnou hru fotbalistů SK Zásada, poprvé v utkání se Zásada ujala vedení a to 3:2; v 87. min. byl za svou snahu po celé utzkání odměněn Marek Šupík, zvýšil vedení již na 4:2 pro hosty ze Zásady; závěrečný účet potrhl hrající trenér Petr Fišer, který v 88. minutě "vymíchal" obranu domácích a rozvlnil již po páté síť tanvaldské branky. Stav utkání se již do konce zápasu nezměnil, hostující mužstvo SK Zásada hlavně díky vyniíkajícímu 2. poločasu vyhrálo na hřišti domácího FK Tanvald 5:2 a domů si tak Zásadští přivezli plánované 3 body. Nutno je&sca ron;tě vyzdvihnout hráče hostí s č. 9 - Karla Línka, který zaskočil ve 2. půli za zraněného gólmana Ondřeje Soukupa, jako hráč - útočník dokázal svému trenérovi, že je univerzál a může do budoucna zastávat i tento post; jeho rozehrávky byly přesné a dokonce založil svým výkopem - pasem na levou stranu jednu z pohledných akcí končící gólem do tanvaldské sítě; navíc svými včasnými výběhy a brankářskými zákroky udržel po celý 2. poločas již čisté konto zásadského mužstva.

Hlavní rozhodčí Martin Klement se svými asistenty Lukášem Plívou a Markem Nagy řídil utkání velmi dobře a spravedlivě.

Sestava mužstva FK Tanvald: Buriánek (G), Bajzik (77. Hejcman), Duštíra (80. Ducháček), Horváth, Hudec (90. Polášek), Vaníček, Kodýtek (74. Kadlic), Lorenc, Pohl, Šedivý, Trmal (69. Marek)

Sestava mužstva SK Zásada: Soukup (G, 46. Línek), Pleštil, Čurda, Lhota, Kalous, Jiskra (46. Mrkvička), Prousek, Blažek, Šupík (C), Fišer, Štryncl

Branky mužstva FK Tanvald: Roman Horváth - 11. min., Jakub Pohl - 17. min..

Branky mužstva SK Zásada: Dominik Mrkvička - 50. min. + 70. min., Petr Prousek - 60. min., Marek Šupík - 87. min., Petr Fišer - 88. min.

Počet diváků: 100

Zpět