Tanvald - Zásada

11.05.2019 17:00

Fotbalisté Zásady sehráli na výborně připraveném travnatém hřišti sportovního stadionu v Tanvaldě již 13. fotbalové mistrovské utkání jarní části II. třídy okresního přeboru; utkání se uskutečnilo za příjemného fotbalového počasí; střetli se domácí fotbalisté TJ Jiskra Tanvald, z.s. proti hostům SK Zásada z.s.; utkání přihlíželo cca 50 diváků; favoritem v utkání byl jednoznačně hostující tým Zásady, který je v tabulce na 2. místě; domácí tanvaldský tým je naopak na zcela opačném konci - poslední s pouhým 1 bodem za remízu uhranou v podzimní části soutěže.

Od začátku utkání byly ovšem jakékoliv předpoklady dělení bodů nabourány. Tanvald začal aktivně a jejich hru nenarušil ani gól hostí, který vsítil v 7. minutě zásadský Petr Blažek. Již ve 12. minutě vyrovnal za domácí rychlý šikovný útočník Ladislav Tolvaj. Jeho neúnavná snaha byla odměněna zanedlouho opakovaně, jako střelec vedoucího gólu Tanvaldu byl zapsán již ve 14. minutě utkání. Oba celky se "tahaly" o góly, ve 28. minutě srovnal stav utkání na 2:2 hostující Dominik Mrkvička. O 5 minut později dokonal svým 3. gólem hattrick Ladislav Tolvaj; Tanvald se ujal opět vedení 3:2. Z& aacute;sada však těsně pře přestávkou srovnala z levé strany Petrem Hollmannem. Do kabin si oba celky šly odpočinout za nerozhodného stavu 3:3.

Po změně stran začali být aktivnější hosté ze Zásady, ale nedařilo se jim vstřelit vedoucí gól; blízko k tomu měl Vojtěch Šimánek, který z bezprostřední blízkosti těsně minul branku s již ležícím gólmanem domácích Zdeňkem Duštírou. Z ojedinělého útoku Tanvaldu ve 2. poločasu se snažil Roman Horváth zakončit, nártem z úhlu vyslal na branku hostí lehčí střelu umístěnou pod břevno; gólman Karel Línek situaci podcenil a míč mu nakonec skončil za zády; Tanvald se tak v 68. minutě dostal opět do vedení 4:3. O 2 minuty nato, Zásada srovnala Vítem Lhotou stav na 4:4. V posledn&iacute ;ch 20-t i minutách utkání tlak Zásady gradoval. Tanvald se držel jenom díky nepřesným zakončením hostujícího mužstva. V 84. minutě se však k trestnému kopu z cca 18-ti metrů postavil hostující Dominik Mrkvička a nechytatelně do levé šibenice zavěsil; Zásada se dostala konečně do vedení 4:5. Za nedlouho byl navíc v pokutovém území domácích hrubě faulovaný Vít Lhota a rozhodčí nařídil bez váhání pokutový kop proti Tanvaldu; ten však exekutor Dominik Mrkvička neproměnil, když jeho pokus vytáhl mimo "zařízení" v těchto chvílích Tanvald zachraňující gólman Zdeněk Duštíra.

Do konce utkání se stav již nezměnil; hostující Zásada si tak po vítězství nad domácím Tanvaldem 4:5, po bitvě, připsala další 3 body do tabulky soutěže; hosté nakonec byli rádi za vydřené vítězství, zejm. při účasti pouze 11-ti hráčů tedy bez možnosti střídání, navíc někteří hráli zdravotně indisponováni zraněními a nachlazením.

Utkání řídil dobře hlavní sudí David Svoboda, na lajnách mu asistovali mladí a občas chybující Heinrich Nestler a Filip Skalický, hlavní rozhodčí však komplikované situace zvládl s přehledem.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Pleštil (C), Čurda, Fišer, Lhota, Hollmann, Blažek, Kalous, Salaba, Mrkvička, Šimánek

Sestava mužstva TJ Jiskra Tanvald: Duštíra (G), Koželuh, Poselt, Ševic (Vaníček), Vašíček (46. Hudec), Plůcha, Kristek, Lorenc (C), Wágner, Horváth, Tolvaj

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Blažek Petr - 7. min., Mrkvička Dominik - 28. + 84. min., Hollmann Petr - 44. min., Lhota Vít - 70. min.

Branky mužstva TJ Jiskra Tanvald: Tolvaj Ladislav - 12. + 14. + 33. + 68. min.
Žluté karty: 3:3

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 50

Zpět