TJ JISKRA Mšeno n/N - SK Zásada 5:3 (3:0)

24.08.2019 17:00

Po změnách u domácího týmu pro tento ročník, na který Mšeno zúžilo počet mužstev mužů pouze na "A" hrající krajský přebor a "B" nastupující v soutěži II. tř. OP, se dalo čekat, že dnešní utkání bude mít favorita jasného - domácí TJ JISKRA Mšeno n/N "B", ve které řada hráčů ještě vloni nastupovala v krajské I. A třídě, dopředu oznámila svůj cíl postoupit s béčkem do 1. B třídy. Již v 6. minutě se po zaváhání hostujících hráčů, kdy po odpískaném faulu na 1/2 hřiště se Zásadští nevěnoval i hře, ale spíše diskusi s rozhodčím, domácí hráči rychle rozehráli a sám se před brankáře Petra Růžičku dostal Hakim Hadidi a lobem jej lehce překonal; Mšeno se tak ujalo z pozice hostů zbytečného vedení 1:0. Ve 25. min. to byl opět Hakim Hadidi, který zvýšil na 2:0; o 5 min později potvrdil roli favorita Lukáš Švorc, který zakončil gólový účet 1. poločasu a zvýšil vedení Mšena nad Zásadou již na 3:0. Zdálo se, že je rozhodnuto, i když hostující tým nehrál špatně, dobře kombinoval, dostával se také do šancí, ale bohužel bez gólového efektu...

2. poločas začali hosté ze Zásady výrazně aktivněji, vysunuli pressing, rychle kombinovali a byli důrazní v soubojích; jejich snaha byla odměněna ... nejdříve se středem hřiště uvolnil Dominik Mrkvička a skrytou technickou střelou k levé tyči obelstil jinak dobře chytyjícího nestora brankářů domácích Miroslava Braniše; o 3 minuty později se opět středem hřiště uvolnil po narážečce Petr Blažek, tvrdě vypálil na Brániše, od tyče se míč odrazil opět ke střelci a ten do "prázdné" branky snížil již na 3:2. V těchto fázích zápasu hosté měli více ze hry, hráli však velice fyzi cky náročný fotbal a bylo jen otázkou času, jek dlouho jim fyzička vydrží. Jenom škoda, že se jim nepodařilo vyrovnat, i když k tomu měli velice blízko - před Míru Braniše si naběhl útočník Zásady Vojtěch Šimánek, dostal přesnou přihrávku "do nohy", dobře míč zpracoval a pro sebe posunul před brankáře domácích, ale bohužel v zakončení trochu zazmatkoval a minul těsně vedle tyče. Trest přišel hned z protiútoku, Lukáš Švorc si ideálně zpracoval narážečku v těžké pozici mezi stopery hostů a i s míčem se prosmýkl až před gólmana Zásady Petra Růžičku, který stačil jen vyběhnout, zmenšit úhel, ale vstřelení gólu nezabránil. Stav utkání se tak změnil v 60. minutě na 4:2. V tu chvíli jako by na hostující tým spadla těžká deka a ubyly i síly zřejmě s ohledem na pesimistický stav utkání; kombinace začaly být nepřesné; vázla i běžná komunikace mezi hráči; prostě se přestalo dařit. Domácí se radovali ještě 1x a to v 84. minutě, kdy z levé strany obelstil obranu Zásady Petr Jiroušek a technickou střelou nad vyběhnuvšího Petra Růžičku zakončil střelecké hody domácích, zvýšil již na 5:2. Pozitivní bylo to, že se hosté ani za tohoto nepříznivého stavu nepřestali snažit o korekci stavu. V poslední minutě utkání se zmocnil míče na své polovině Robert Samko, který ještě vloni oblékal dress domácího týmu, 2x si narazil, dostal se až mezi stopery Mšena, kde k jejich překvapení "vykouzlil" ze šestnácky košický nárt, přesné bodlo, míč se zakroutil do levé šibenice brankáře Mšena Míry Braniše. Upravil tak skóre na konečných 5:3. Domácí Mšeno potvrdilo svoji roli favorita a připsalo si 3 body do tabulky začínající soutěže.

Utkání řídil hlavní sudí Václav Albl, na lajnách mu asistovali Heinrich Nestler a Vladimír Srdinko.

 

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Havrda (C), Samko, Fišer, Čurda, Kalous, Blažek, Hollmann, Mrkvička, Šupík, Šimánek (74. Salaba)

Sestava mužstva TJ JISKRA Mšeno n/N: Braniš (G), Holeček, Jiroušek (C), Hadidi (46. Ryšavý ml.), Uko, Kobylka (85. Ryšavý st.), Novotný, Švorc, Škvor, Šťovíček, Zámečník (46. Dočkal)

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Mrkvička Dominik - 50. min., Kalous Luboš - 57. min., Samko Robert - 90. min.

Branky mužstva TJ JISKRA Mšeno n/N: Hadidi Hakim - 6. + 25. min., Švorc Lukáš - 30. + 60. min., Jiroušek Petr - 84. min.
Žluté karty: 0:0

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 65

Zpět