Zásada A - Pěnčín 1:3 (1:1)

09.06.2014 09:07

Mistrovské utkání 25. kola I.B třídy - skupina východ, hrané v neděli 8.6.2014 od 17:00 na stadionu v Zásadě
Sestava Zásady: Milan Kopal - Petr Beneš (46. Petr Fišer), Karel Bělina, Roman Lupa, Tomáš Čurda - Petr Blažek, Pavel Čech, Jirka Honzák - Míra Šebesta (90. Vítek Lhota), Dan Szatmari (90. Míra Princ)
Branka Zásady: 21. Karel Bělina
 
Rozhodčí: Bohatý
Diváků: 100
ŽK: 0:2
ČK: 0:0
Reportáž z utkání:

Utkání se hrálo za letního horkého počasí. Obě družstva hráli fotbal s velkým množstvím brankových příležitostí. V 9. minutě utkání po centru Běliny zleva dal hlavou Lupa vedle hostující branky. První změnu skóre znamenal trestný kop domácího Běliny ve 20. minutě za přispění teče hostující obrany. Osmělili se též hosté a ve 24. minutě skončila jejich střela hlavou nad domácí brankou po trestném kopu. Svoji další vyloženou šanci ve 28. minutě hosté opět nedali, byla z toho pouze střela nad prázdnou domácí branku. Ještě ve 30. minutě hosté zahrozili, ale střelu domácí odvrátili na rohový kop. Vyrovnání skóre zajistil hostujícímu Pěnčínu po kopu z rohu v 37. minutě hlavou Balásek. Hosté měli další nadějnou šanci ve 42. minutě, ale jejich střela skončila opět nad domácí brankou. Výsledkem 1:1 skončil první poločas utkání. Ve druhém poločase ve 49. minutě po zaváhání domácí obrany se míč vystřelený hosty odrazil
vedle branky. V 50. minutě skončila další šance hostů vedle. Šanci na vedení domácích měl v 58. minutě Fišer, ale jeho střelu vyrazil hostující brankař na roh. Hosté pokračovali mírnou převahou a měli nebezpečnější protiútoky do otevřené domácí obrany. V 71. minutě skončila střela domácího Čecha v rukách hostujícího brankaře. Diváci se dočkali změny skóre v 72.minutě, když se po chybě domácí obrany nemýlil pěnčínský Jan Matějček a stanovil vedení hostů 1:2.
V 74. minutě se vyznamenal domácí brankař Kopal, který zlikvidoval vyloženou šanci hostů. Hosté ještě naposled změnili stav skóre v 81. minutě brankou Pumrleho po jeho samostatné akci. Poslední vyloženou šancí byla střela hostí z dálky do prázdné branky, ale domácí brankař Kopal byl opět proti a vyrazil nad branku. Pohledné utkání sledovalo 100 spokojených diváků, které s přehledem rozhodoval rozhodčí Ondřej Bohatý. Pěnčín potvrdil své postavení vedoucího týmu v I.B třídě východ.

Zpět