Zásada A - Radčice 3:1 (1:0)

22.08.2016 13:46

Mistrovské utkání 2. kola (1. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v neděli 21.8.2016 od 17:00 na stadionu v Zásadě.
Sestava Zásady: Růžička - Serbus, Doležal, Beneš (62. Kalous), Loukota (46. Jiskra) - Kilián, Blažek P., Vaistauer (46. Kopal Mich.), Feri (75. Supernát) - Fišer, Srbek.
Sestava Radčic: Rehák T. - Slováček, Bujárek, Hanáček, Miller - Svoboda, Veselý, Řehák F., Maleček - Strnad, Havlíček
Branky Zásady: 36. Feri, 60. a 90. Fišer
Branky Radčic: 83. Slováček
Rozhodčí: Pánek, Lebeda, Fridrich
Diváků: 200
ŽK: 0:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V nedělním odpoledni na ideálně připraveném trávníku za fotbalového počasí se den po uskutečnění Zásadského každoročního festivalu rockových kapel ZasTenRock, který se opět vydařil, co do kvality, organizace, rekordního počtu diváků a následném ohlasu účinkujících i návštěvníků, uskutečnilo 1. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru; Zásada hostila mužstvo Radčic.

Domácí začali dobře kombinačně, hosté hrozili rychlými protiútoky; oba brankáři drželi čisté konto a to až do 36. minuty, kdy se po pravé straně domácí Zásadě kombinací podařilo uvolnit aktivně a s chutí hrajícího Feriho, který si zkušeně zjistil postavení gólmana Radčic stojícího na bližší levé tyči, Feri pak chtěnou technickou střelou z pravé strany ze vzdálenosti cca 30 m překvapil a vsítil vedoucí gól Zásady na vzdálenější tyč. Obě mužstva do konce 1. poločasu již nebyla úspěšná a to ani přes velké šance na obou stranách, kdy se zaskvěli brankáři, zejména domácí Růžička při likvidaci samostatných průniků Radčic za obranu domácí Zásady. Stav v 1. poločasu tedy byl 1:0 pro Zásadu.

Druhý poločas začal ve stejném duchu toho prvního. Zásadští se snažili kombinovat a rozehrávat hru od zadu a do šířky se snahou vytvořit prostor pro finální útoky; hosté z Radčic rychlými protiútoky středem hrozili a drželi tak obrannou linii domácích v ostražitosti, zejména když se jim vydařil útok v cca 55. minutě, kdy nastřelili přízemní střelou levou tyč, brankář domácích Růžička na tuto střelu reagoval, sice nedosáhl, ale včas byl zpět na nohou a vyrazil z bezprostřední blízkosti tvrdou střelu - dorážku.

Domácím nevycházely útočné akce, když po kombinacích ztráceli zbytečně míče v obranném území hostí špatnými přihrávkami, zejména po stranách. Tím dávali prostor hostím, držet stav a snažit jej zkorigovat, proti byl však domácí gólman Ružička a obrana domácích vedená Serbusem, kteří útočníky Radčic eliminovali.

V 60. minutě se z levé strany domácích po přihrávce Jiskry na střed hřiště probili Kilián a Fišer, který opět technickou nechytatelnou střelou k tyči zvýšil náskok domácí Zásady na 2:0. Zásada definitivně převzala iniciativu na hřišti a zdálo se, že tím utkání rozhodla.

V 83. minutě však došlo k chybné přihrávce Zásadských ve středu hřiště, střed zálohy nezareagoval na vzniklou situaci, hosté šli do brejku a vystřelili k levé tyči, Růžička však bravůrně střelu vyrazil, dorážkou do odkryté branky však osamocený Slováček přece jen dokázal snížit stav na 2:1 pro domácí; kontaktní gól mužstvo Radčic povzbudil.

V 90. minutě však přišla konečná odpověď Zásadského mužstva, když hosté faulovali ve středovém kruhu, domácí rychle standardní situaci rozehráli, nabuzený Fišer vzal situaci na sebe a z dálky k levé tyči pod "šibenici" vsítil 3. poslední gól domácích, tím eliminoval snahu hostí a rozhodl o vítězi utkání, ve kterém dobře hrající domácí Zásada porazila houževnaté mužstvo z Radčic 3:1.

Hlavní rozhodčí Pánek za pomoci pomezních Lebedy a Fridricha řídil utkání kvalitně, s přehledem a bez chyb.

Zpět