Zásada A - Smržovka B 8:0 (4:0)

05.09.2016 09:03

Mistrovské utkání 4. kola (3. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 3.9.2016 od 17:00 na fotbalovém hřišti v Zásadě.
Sestava Zásady:
Růžička - Serbus, Doležal, Jiskra, Šíma - Kopal Milan (46. Lhota), Kilián (50. Macháček), Feri (72. Blažek), Kopal Michal (85. Cón) - Fišer (K) (83. Soukup), Srbek.
Sestava Smržovky: Brož - Belko, Bergmann, Štěpař, Jelínek -Nič D., Nič P. (68. Dressler), Nýč (59. Suchý), Novák - Štěpánek (K), Picka
Branky Zásady: 5. Feri, 10., 22., 37. Fišer, 70. Macháček, 82. Doležal, 87., 89. Srbek
Rozhodčí: Smoleňák Petr, Smoleňák Jakub, Lubas Václav (N)
Diváků: 60
ŽK: 2:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V sobotním odpoledni na výborně připraveném travnatém hřišti Zásadského stadionu domácí Zásada hostila fotbalové mužstvo Smržovky B; uskutečnilo se tak 4. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (3. hrané); panovalo slunečné fotbalové příjemné počasí.

Domácí ze Zásady začali mnohem lépe, aktivně přecházeli do útoků z dobře zabezpečené obrany vedené nekompromisním Serbusem; hosté byli zaskočeni a spíše se soustředili na udržení slušného výsledku; snaha hostí se však již brzy začala hroutit, když již v 5. minutě chytrým lobem přestřelil ofenzivní Feri gólmana hostí, míč skončil v síti jako obvykle (v předchozích utkáních se Feri blýskl stejnými herními situacemi); domácí Zásada se ujala vedení 1:0; o 5 minut později zahrával volný přímý kop z cca 18 m od branky hostí domácí Fišer a prudkou technickou střelou přestřelil "zeď" hostí a vymetl pravou šibenici zařízení mužstva Smržovky, stav utkání navýšil pro domácí Zásadu na 2:0; poté se ozvali i hosté ze Smržovky, když v cca 20. minutě utekli po levém křídle a prudkou střelou "z vápna" na vzdálenější tyč se snažili vstřelit kontaktní gól, brankář domácích Růžička byl však proti, střelu vyrazil a udržel čisté konto; do konce 1. poločasu se útočník domácích Fišer zapsal jako střelec ještě 2x a to ve 22. a ve 37. minutě, kdy obě branky vstřelil ze hry nekompromisním zakončením, nedal brankáři šanci ani si na míš sáhnout ... Fíšo, gratulujeme ti k dosažení čistho hattricku, tedy k vsítění 3 branek v jednom jediném poločasu a to bez přerušení - žádný jiný hráč z domácího mužstva a ani z mužstva hostí v tu dobu branky nedosáhl; stav utkání tedy byl na konci 1. poločasu 4:0 pro domácí tým!

Druhý poločas začal ve stejném duchu toho prvního. Zásadští kombinovali a rozehrávali hru od zadu a do šířky se snahou vytvořit prostor pro finální útoky; mužstvo Smržovky ve 2. půli nenašlo opět lék na jejich bezmoc, svou roli sehrála zřejmě i frustrace z nepovedeného 1. poločasu; aby se přihlížející diváci mohli fotbalem bavit až do 90. minuty, museli tedy pomoci domácí ze Zásady; byl to nejprve Macháček, který zvýšil již na 5:0, když do prázdné branky usměrnil z pravé strany cílenou nezištnou přihrávku od pravého halva; obrana dom&a acute;cí Zásady byla neproniknutelná, brankář Růžička neměl ve 2. poločasu žádnou práci; této situace využil předstoper Doležal, lehkým obloukem si předkopl míč za obranu hostí, nasadil k 60-ti metrovému spurtu, lehce prošel obranou hostí, míč si zpracoval pro sebe, pravou kličkou se zbavil gólmana hostí a tvrdou střelou jak je u něho zvykem zakončil do sítě Smržovského mužstva; stav utkání upravil již na hrozivých 6:0 pro Zásadu; utrpení hráčů ze Smržovky ještě nebyl konec; na závěr zápasu se rozstřílel bojovník Srbek a dvěma góly v 87. a 89. minutě potěšil domácí diváky; v utkání mužstvo Zásady "rozebralo" Smržovku B a uštědřilo jim nádherných 8:0; ještě nu tno podotknout, že dobrých 5 až 6 gólových šancí neskončilo gólem ... k dosažení dvouciferného skóre nebylo daleko.Fotbalový tým ze Zásady ještě neztratil v této sezóně ani bod, se třemi výhrami a po dnešním utkání výrazně vylepšeným skóre se vyšvihl na prozatímní 1. místo tabulky soutěže okresního přeboru. Zásadští udělali radost zejména oslavenci panu Karlovi Kopalovi, který dlouhá léta rozdával radost jako aktivní hráč Zásady, po ukončení aktivní kariéry působil jako funkcionář místního klubu a ani dnes nevynechá jako divák a velký fanda jediný trénink Zásady natož domácí z ápas; za jeho podporu děkujeme a GRATULUJEME k významnému životnímu jubileu, k jeho 80-tinám mu přejeme pevné zdraví a životní pohodu a elán.

Hlavní rozhodčí Smoleňák Petr se svým synem Jakubem a domácím Lubasem, který kvalitně a spravedlivě "zaskakoval" jako 2. asistent za absentujícího lajnového, řídili utkání kvalitně, s přehledem a bez chyb. V průběhu zápasu nebyl zaznamenán žádný úraz; obě mužstva hrála bojovně - ve sportovním duchu, bez zákeřných faulů. Divákům, zejména domácím fanouškům, se jistě utkání muselo líbit - přijďte podpořit domácí tým Zásady příští neděli do Železného Brodu, kde sehrají zápas od 17:00 mužstva Železného Brodu B vs. Zásady, a za dalších 14 dnů tj. 24.9. od 16:30 na domácí stadion Zásady - přijede fotbalový tým Mšena C, který také jako Zásada opanuje přední příčky soutěže. FOTBALU ZDAR!

Zpět