Zásada - Držkov 3:0 (0:0)

20.10.2018 15:30

Domácí tým Zásady začal aktivně, ze zajištěné obrany. Hosté byli v 1. poločase houževnatým soupeřem, bojovně naladěným s poctivým výkonem zejména ze zadních řad. Více ze hry měli domácí, vypracovali si i šance ke vstřelení gólu, ale bez změny stavu skóre v utkání, zatím. Do šaten si obě mužstva šli odpočinout za nerozhodného stavu 0:0.

Začátek 2. půle přinesl hned v jeho úvodu uklidnění pro domácí hráče Zásady. Ve 46. minutě se zdařila kombinace středem hřiště; pře 16-tkou bránícího Držkova si míč zatáhl doprava Dominik Mrkvička, který prudkou, ale adresnou střílenou přihrávkou našel před gólmanem hostí Vojtěchem Pěničkou nabíhajícího zásadského hráče Tomáše Čurdu, který "volejem" pravačkou přesně trefil odkrytou část branky; otevřel tak účet utkání 1:0 pro domácí Zásadu. Domácí měli v této části utkání výrazn ou přev ahu a byla jenom otázka času, kdy potvrdí dalším gólem roli favorita. I hosté se však snažili zejména prostřednictvím áčkaře Davida Baťka kombinovat a "zatápět" více obraně domácích, ta však byla pozorná a byla ještě dobře jištěná gólmanem Petrem Růžičkou. Domácí se radovali podruhé v 61. minutě; tentokrát se jejich útok rozvinul po pravé straně rychlou kombinací, v útočném území po pěkném uvolnění nahrál z pravé strany opět Dominik Mrkvička... komu jinému? ... nabíhajícímu zásadskému hráči Tomáši Čurdovi; akce jako přes kopírák ze 46. minuty, pravačkou se opět nemýlil; zv ý šil vedení Zásady již na 2:0. V 80. minutě utkání se středem hřiště probil za Zásadu hrající Petr Prousek, 2x si míč narazil se svými spoluhráči a z cca 20-ti m vyzkoušel držkovského gólmana, přízemní skákající střela k tyči se sice dala chytit, ale přece jen proklouzla za záda držkovského brankáře; Zásada potvrdila roli favorita a zvýšila na konečných 3:0. Dobrý výkon v utkání, zejména ve 2. poločase, přinesl zásadskému týmu další 3 body za vítězství v utkání, v tradičním derby s Držkovem.

Hlavním sudím byl Jaroslav Pánek, na lajnách mu asistovali Stanislav Boudík a Václav Lubas.

 

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Růžička (G), Pleštil (C), Beneš, Killian (71. Kalous), Lhota, Čurda, Blažek, Mrkvička (89. Karela), Salaba, Línek (46. Fišer), Loukota (46. Prousek)

Sestava mužstva TJ Sokol Držkov BPěnička (G), Polman, Hruška, Machula J. (C; 35. Batěk), Machula V., Berka, Linhart, Stumer, Varga, Paldus (46. Mrkvička M.), Šourek
Branky mužstva SK Zásada z.s.: Čurda Tomáš - 46.+ 61. min., Prousek Petr - 80. min.

Branky mužstva TJ Sokol Držkov---

Žluté karty: 3:1

Počet diváků: 110

Zpět