Zásada - Držkov 4:1 (2:1)

12.05.2018 17:00

Hosté ze sousedního Držkova od počátku museli bránit útoky domácí Zásady. Již v 6. minutě zatáhl útočnou akci po levé straně Dominik Mrkvička, nacentroval před gólmana hostí jeho bratra Martina Mrkvičku, centr byl adresný, přesný a našel Tomáše Loukotu, který z voleje pravačkou zasítil k levé tyči ligovým gólem, rána jako z děla! Hostující gólman byl bez šance. Na displeji bylo skóre 1:0. Domácí si pak vytvářeli spoustu šancí, ale nebyli schopni přesného zakončení. Až ve 33. minutě se individuálně prosadil domácí Dominik Mrkvička, uvolnil se a obešel i svého bratra hájícího bránu hostí, zakončil s přehledem a zvýšil vedení Zásady již na 2:0. Domácí tým se zřejmě viděl již v šatně, výrazně polevil, toho využil hostující Martin Brázda, který upravil poločasový výsledek na 2:1 pro domácí. Vstřelení gólu předcházel avizovaný off-side asistentem rozhodčího Pavlem Štědrým; reklamace domácího týmu byly hlavním sudím nevyslyšeny.

O přestávce musel domácí zásadský tým povzbudit trenér Petr Fišer, důrazně vytkl chyby ve hře a přikázal zvýšit aktivitu a zjednodušit styl hry. 2. poločas se Držkovští omezili opět pouze na bránění; zásadské mužstvo se "probudilo" a valilo jeden útok za druhým. V 54. minutě přidal domácí gól opět Tomáš Loukota a zvýšil vedení svého týmu již na 3:1. Za pár minut potvrdil převahu domácích dalším gólem Dominik Mrkvička, když se prosadil opět individuálně a v 61. minutě ztvrdil vítězství domácí Zásady na skóre 4:1. Do této doby se jistě diváci dobře bavili. Přišla však 75. minuta a jeden z hráčů hostujícího týmu nikým neatakován zkolaboval; domácí pořadatel zareagoval okamžitě, zavolal záchrannou službu a zajistil na hrací ploše ošetření hráče do příjezdu RZ; po příjezdu RZ a základním vyšetření byl ošetřujícím lékařem nařízen převoz do nemocnice; Pavlovi přejeme, aby se brzy uzdravil a mohl se vrátit ke sportu a zejména k fotbalu. Po této události, kdy byla hra přerušena, se utkání dohrálo již ve vlažném tempu bez změny výsledku. Zásada ovládla derby jednoznačně, porazila rezervu Držkova 4:1.

Utkání se odehrálo ve sportovním duchu.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Pleštil, Beneš (72. Blažek T.), Lhota (46. Růžička), Čurda, Blažek P., Mrkvička D., Šupík (C; 61. Cón), Štryncl (54. Srbek), Salaba, Loukota (65. Fišer), 

Sestava mužstva TJ Sokol Držkov: Mrkvička M. (G), Hrabák, Hruška, Nikodým, Varga (C), Laibl (46. Prousek), Linhart, Machačka, Polman, Kratochvíla, Bráza (46. Brodský)
 

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Tomáš Loukota - 6. + 54. min., Dominik Mrkvička - 33. + 61. min.

Branky mužstva TJ Sokol Držkov: Martin Bráza - 44. min.

Žluté karty: 1:0

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Vasko I. (R), Štědrý P. (AR1), Šálek P. (AR2)

Počet diváků: 100

Zpět