Zásada - Držkov B 5:0 (3:0)

04.09.2017 14:21

Zásada - Držkov B 5:0 (3:0)

Druhé mistrovské utkání podzimní části okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2017/2018, hrané v sobotu 2.9.2017 od 17:00 na fotbalovém hřišti v Zásadě.

Reportáž z utkání:

Na výborně připraveném travnatém hřišti sportovního stadionu v Zásadě se odehrálo 2. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se v místním derby domácí fotbalisté SK Zásada proti hostům rezervě FK Držkov; utkání přihlíželo cca 200 diváků a fandů obou mužstev.

Naše zásadské mužstvo předvedlo opět dobrý výkon; tentokrát hned z kraje utkání jsme "vlétli" na svého tradičního držkovského soupeře; v 8. minutě rozvlnil síť držkovské branky nechytatelnou střelou ze střední vzdálenosti do levé šibenice hráč a ternér v 1 osobě - navrátilec Petr Fišer. Tlak domácího mužstva v 1. poločase vrcholil v jeho polovině, kdy se rozehrál "bratrovražedný" souboj mezi útočníkem Zásady Dominikem Mrkvičkou a gólmanem Držkova - jeho starším bratrem Martinem Mrkvičkou; úspěšnější byl ten mladší zásadský - překonal gó lmana Držkova hned 2x a to ve 20. a z PK ve 23. minutě; další gólové šance mu už Martin Mrkvička vychytal nebo možná došlo k varování? ... že by si to doma snad vyřídil jinak? - tyto úvahy nutno bráti s nadhledem. Vrátíme-li se zpět do reality, Zásada hrála výborně, útočila a mužstvo Držkova od dalšího zvýšení vedení Zásady zachraňoval pohotový gólman Mrkvička. Stav utkání se do konce 1. poločasu již nezměnil; 3:0 pro domácí byl však slibný náskok.

2. poločas jsme hráli také útočně a velice odpovědně; zejména útočně naladěný Petr Fišer vystřídal během utkání snad všechny posty - začal jako stoper a postupně se posouval přes zálohu do předních linií; faktem je, že mužstvo Zásady mohlo hru otevřít a soustředit se hlavně na útoky, neboť hosté byli bezzubí a ojedinělé útoky vyřešil spolu se svou obranou brankář domácích Petr Růžička. Hned po změně stran pojistil vítězství ve 46. minutě Marek Šupík a v 52. minutě byl za útočné pojetí hry odměněn domácí Petr Fišer, který uzavře l konečný stav utkání se skóre 5:0. Další 3 vítězné body pro Zásadu jsou jistě dobrým příslibem pro další průběh soutěže.

K dalšímu utkání, které sehraje mužstvo Zásady následující sobotu od 17:00 proti domácím TJ Kokonín - Rádlo, zajíždí naši muži do Rádelského ďolíku, kde se s ohledem na menší rozměry a horší kvalitu tamního hřiště předpokládá spíše bitva plná osobních soubojů

Hlavním rozhodčím byl Jaroslav Pánek, asistenti Ivo Brožek a jako náhradník za absentujícího AR2 zaskakoval Miroslav Princ; utkání řídili s přehledem a kvalitně.

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Fišer, Čurda, Beneš (C), Jiskra, Killián (46. Kalous), Janka (46. Línek), Loukota (70. Lhota), Salaba, Šupík, Mrkvička D.

Sestava mužstva Sokol Držkov B: Mrkvička M. (G+C), Ferenc, Leitgeb, Varga, Hrabák, Paldus, Machačka (61. Paldus), Kratochvíla, Prousek, Soukup (46. Hynek), Landovský

Branky mužstva SK Zásada: Petr Fišer - 8. min., Dominik Mrkvička - 20. a 23. min., Marek Šupík - 46. min., Petr Fišer - 52. min.

Branky mužstva Sokol Držkova B: -

Rozhodčí: Pánek (R), Brožek (AR1), Princ (AR2 - N)

Počet diváků: 200

Zpět