Zásada - Jenišovice B 2:0 (1:0)

22.04.2017 17:00

Na výborně připraveném travnatém hřišti se za chladného nicméně pro fotbalové utkání příjemného počasí odehrálo první mistrovské utkání jarní nadstavbové části skupiny A II. třídy okresního přeboru o postup do B. třídy, utkání se uskutečnilo na stadionu SK Zásada; střetli se zde domácí fotbalisté SK Zásada a hosté - rezerva z Jenišovic; utkání přihlíželo 52 diváků a fandů obou mužstev, o které bylo opět bezvadně postaráno - z udírny vynikající klobásky, dále pivko a další teplé a studené nápoje z okénka klubovny zásadského mužstva.

Domácí zásadští hráči začali od začátku aktivně, hráli na jistotu, neriskovali; jejich trpělivá hra přinesla ovoce již ve 4. minutě zápasu; středem pronikal domácí Radek Killián, který byl protihráčem faulován; následný trestný kop byl zahrán do pokutového území hostů z Jenišovic, k odraženému míči se dostal domácí Jiří Jiskra, který nekompromisně zakončil tvrdou střelou pod břevno, gólman hostí Miroslav Bočok byl bez šance; domácí ze Zásady se ujali vedení 1:0, které udrželi až do konce 1. poločasu; domácí kontrolovali hru, hosté byli be zzubí, za 1. poločas hráči rezervy z Jenišovic ani 1x nevystřelili na domácího gólmana Petra Růžičku tak, aby musel proti střele zasahovat; domácí gólman však nebyl zcela bez práce - včasnými výběhy řešil všechny útočně akce hostí, které byly řešeny nákopem za jinak jistou obranu domácích organizovanou stoperem Honzou Pleštilem.

Po přestávce byl průběh hry stejný - v poli vyrovnaný; při zakončování však měli více ze hry domácí, když se dostali opět do slibných akcí, několikrát se ocitli domácí útočníci sami před gólmanem hostí, ale nebyli schopni jej překonat; až v 70. minutě utkání vzal na sebe odpovědnost stopér domácích Jan Pleštil, který si po pravé straně narazil, útok zatáhl dalších několik desítek metrů, nahrál nezištně do středu Radkovi Killiánovi, ten chytrým lobem nakopl míč za obranu hostí a Tomáš Loukota, který si naběhl až před gólmana hostí, měl již jednoduchou práci - překonat vyběhnuvšího jenišovského brankáře Miroslava Bočoka - obstřelením gólmana dal potvrzující branku domácích; mužstvo Zásady se ujalo vedení v utkání 2:0; ve 2. poločasu zahrozili hosté snad pouze 1x, když z úhlu ze zahrávaného trestného kopu zatočili míč na vzdálenější tyč domácího gólmana Petra Růžičky, ten nepříliž prudkou, ale zato velmi dobře umístěnou střelu pod břevno vytáhl na roh; nic víc hosté nepředvedli, proto se domácí zásadští hráči mohli na konci utkání radovat z dalších 3 bodů za vítězství 2:0.

Hlavním rozhodčím byl Petr Linhart, asistenti Jaroslav Pánek a Julius Lupa, řídil utkání s přehledem a kvalitně, bez chyb, pro obě mužstva vyrovnaně.

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Čurda, Beneš (C), Lhota (86. Varga), Doležal, Jiskra, Killián, Loukota, Mareš (56. Blažek T.), Srbek

Sestava mužstva TJ Sokol Jenišovice B: Bočok (G), Preisler, Svoboda (C), Hubený, Strnad St., Kočí, Aaron, Strnad Jar., Rác, Beránek, Schmidt

Branky mužstva SK Zásada: Jiří Jiskra - 4. minuta utkání, Tomáš Loukota - 70. minuta utkání

Rozhodčí: Linhart (R), Pánek (AR1), Lupa (AR2)

Počet diváků: 52

Zpět