Zásada - Jenišovice B 2:0 (1:0)

16.06.2018 17:00

Hosté z Jenišovic chtěli navázat na podzimní část, kdy Zásadu obrali o drahocenné body a zapomenout na jarní prohru právě v Zásadě 4:1. Utkání probíhalo bojovně již od počátku s množstvím osobních soubojů. V dobu konání tohoto utkání již bylo rozhodnuto o vítězi soutěže - mužstva z Rychnova, které kontumačně porazilo doma Radčice z důvodu, že hostující hráči nedorazili na zápas. V Zásadě se tedy hrálo o prestiž. Byli to domácí, kteří pěknou přímočarou akcí s technickým zakončením Markem Šupíkem, rozvlnili síť branky jenišovického gólmana. Zásadští se tak ve 21. minutě ujali vedení 1:0. Rozhodčí přistupovali ke hře s citem, utkání se hrálo za velkého vedra, proto HR na pár minut hru ve vhodnou chvíli po dohodě s kapitány obou mužstev přerušil a umožnil občertstvení pro hráče i své asistenty. Dokonce 1. poločasu se stav utkání již nezměnil.

2. poločas se odehrával podobně jako 1. půle. Zásada však začala mít viditelně více ze hry, hráčům z Jenišovic jakoby došly síly. Vítěztví Zásady pojistil v 84. minutě Vojta Šimánek, který ukončil akci hranou po levé straně zaseknutím, kličkou do protipohybu stopera hostí a po kontrole pozice brankáře z dobrých 25 m a ještě z úhlu technickou střelou na zadní tyč, na kterou gólman z Jenišovic nemohl dosáhnout. Zásada zvýšila skóre na konečných 2:0, jelikož se do konce utkání již ani jedno mužstvo střelecky neprosadilo.

Domácí gólman a kapitán v jedné osobě Karel Línek se mohl těšit z čistého konta na straně svého mužstva, vždyť to byl právě on, kdo Zásadu podržel svými dobrými brankářskými zákroky.

Rozhodčí řídili utkání s přehledem a bez chyb, hlavním sudím byl Jindřich Nestler, na lajnách mu asistovali Ivan Vasko a Heinrich Nestler.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G; C), Blažek T. (46. Růžička), Čurda (58. Lhota), Pleštil, Beneš, Killian, Mrkvička, Štryncl, Šupík, Loukota, Šimánek

Sestava mužstva TJ Sokol Jenišovice B: Sucharda (G), Kohl, Svoboda, Preisler J. st., Rosenbaum, Rác, Kočí, Fiala (C), Aron, Strnad, Preisler J. ml.
 

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Marek Šupík - 21. min., Vojta Šimánek - 84. min.

Branky mužstva TJ Sokol Jenišovice B: ---

Žluté karty: 1:3

Červené karty: 0:0

Počt diváků: 60

Zpět