Zásada - Jenišovice B 3:1 (1:0)

01.04.2017 16:00

Domácí ze Zásady nastoupili do zápasu skvěle; za pár minut si vynutili převahu, kterou okořenili vedoucím gólem, když již v 6. minutě po zdařilé kombinaci zakončil domácí Tomáš Loukota obstřelením vyběhnuvšího gólmna hostí; i když si do poločasu domácí Zásada vytvořila další 4 jasné gólovky a hosté zahrozili pouze 1x volejem mimo, stav 1:0 pro domácí se nezměnil.

Po přestávce byl průběh hry stejný; domácí Zásada přehrávala hosty z Jenišovic v poli a měla převahu, kterou však nebyla schopna proměnit v góly, aby potvrdila vedení v utkání a mohla hru zklidnit; domácí nebyli úspěšní ani v takových šancích, kdy se dostali sami před gólmana hostí; situace se změnila až v 74. minutě, kdy Marek Šupík presoval rozehrávku Jenišovic v jejich pokutovém území, obral stopera o míč a nekompromisně k pravé tyči technickou střelou z bezprostřední blízkosti překonal brankáře hostí, zvýšil vedení Zásady na 2:0. Za zmínku stoj í další průnik domácích po levé straně, po zdařilé kombinaci se dostal k míči Tomáš Loukota, již se dostával individuálí akcí za stopera hostí, ten ho však v pokutovém území loktem přitlačil a poslal faulem k zemi, penalta písknutá nebyla ... Rozhodčí sice "pouštěl" hru rovnoměrně z obou stran, ale tento zákrok hostujících byl dle názoru domácích za hranou pravidel. Jak se říká ... nedáš - dostaneš. Hosté započali útok po pravé straně, přesnou přihrávkou našli ve středu hřiště ofenzívně naladěného Kočího, ten se protáhl mezi stopery Zásadského mužstva a individuální akci zakončil gólem překonáním bezchybného brankáře domácích Ondru Soukupa. Drama však domácí mužstvo Zásady nedopustilo, těsně před koncem utkání po pravé straně zatáhl útok opět ofenzivní Marek Šupík, chtěl zakončit střelou na vzdálenější levou tyč, míč sice směřoval mimo zařízení, ale z levé strany jej skluzem dopravil do branky Jenišovic dobíhající Michal Mareš, zvýšil tak v 89. minutě stav utkání na konečných 3:1 pro mužstvo Zásady.

Hlavní rozhodčí Balatka se svými asistenty Smoleňákem a Nestlerem řídili utkání dobře.

Sestava Zásady: Soukup (G), Pleštil, Beneš (C), Jiskra, Lhota (76. Bukvic), Blažek T., Blažek P., Šupík, Loukota, Cón (46. Mareš), Janka (82. Kotyza)

Sestava Jenišovic B: Bočok (G), Rác, Svoboda, Kočí, Rosenbaum, Aron, Beránek (55. Hubený), Schmidt, Strnad, Skalický (C), Praisler

Počet diváků: 45

Zpět