Zásada - Jenišovice B 4:1 (2:1)

21.04.2018 17:00

Hosté z Jenišovic začali aktivně, vlétli na domácí hráče Zásady, kteří si prvních 20 minut nedokázali s útočným týmem hostí poradit; domácím chyběla větší aktivita ve středu pole a pokulhávala kombinace, dostávali se zbytečně vzduchem hranými přihrávkami do složitých situací, které ve většině případů znamenaly ztrátu míče a přechod hostů do rychlých brejkových akcí. Aktivita hostí byla odměněna v 15. minutě utkání gólem, když po standardní situaci se k odraženému míči na zadní tyči dostal jenišovský Václav Žák a do odkryté svatyně domácího gólmana Karla Línka na zadní tyči vstřelil úvodní a pro Jenišovice vedoucí branku utkání. Jenišovičtí poté zahrozili ještě 2x velmi vážně, ale další gól zejména díky obětavým zákrokům domácího gólmana již nedali. Aby se domácí dostali více do hry, muselo se něco stát... a stalo se - hlasitě a důrazně zavelel zásadský hrající trenér Petr Fišer z pozice stopera, když musel své hráče upozornit na jejich malou aktivitu a neplnění úkolů udělených před utkáním; od té doby jako by se hra zcela obrátila; domácí zatlačili svého soupeře na jeho obrannou polovinu hřiště a začali jej mačkat jako citrón. Ve 32. minutě hosté faulovali v pokutovém území Petra Fišera, když byl několikrát nedovoleně držen při zahrávání po sobě rychle zahrávaných rohových kopech, rozhodčí zprvu na tyto situace nereagoval, ale když už se opakovali viditelně po několikáté, nezbylo hlavnímu arbitrovi Ivanu Vaskovi nic jiného, než-li odpískat pokutový kop; exekuce se ujal Dominik Mrkvička, na kterého mají hosté z Jenišovic "velkou pifku", když jejich A mužstvo ještě jako hráč Mšena B připravil v posledním zápase ročníku 2016/2017 gólem v nastavení o postup do I. A třídy; penaltu s jistotou proměnil a vyrovnal stav utkání na 1:1. Domácí svůj styl hry s důsledným "vysokým" pressingem a stále více se dařící kombinační hrou po zemi dohráli v pohodě zbytek 1. poločasu. Navíc pro potěchu početných a nyní již spokojených fandů domácího týmu se ve 38. minutě po individuální akci a následnému "závaru" na šestnáctce hostí uvolnil zásadský Marek Šupík a pravačkou k tyči doklepl za záda jenišovického golmana Jana Cejnara z jeho náruče vypadnuvší střílený centr z levé strany. Domácí Zásada tak vyšla na konc i 1. poločasu do kabin s vedením zaslouženě 2:1.

2. poločas pokračoval ve stejném duchu konce 1. půle; domácí nepustili hosty do vážnějších akcí, které by ohrozily zásadskou branku; pár útoků sice hosté podnikli, ale jejich zakončení byla bezzubá a domácím nečinilo vážnější problémy je zlikvidovat. Více radosti ze hry měli jistě domácí zásadští fotbalisté a jejich fanoušci, kteří byli odměněni pěknou kombinační akcí po pravé straně v 51. minutě, když si na 1 dotek zakombinovali Lhota, Salaba, Šupík a Mrkvička a přesný přízemní centr doklepl za ležícího jenišovického Cejnara nabíhající zásadský Ondřej Štryncl, zvýšil tak vedení domácích již na 3:1. Hosté se v celém 2. pločasu omezovali pouze na nákopy za obranu domácích, adresované na rychlíka Václava Žáka, který sice domácí obranu svojí rychlostí zaměstnával, ale při zakončení byl neúspěšný právě díky důslednému bránění domácími stopery; Jenišovice mají mladý kádr a do budoucna budou jistě postrachem pro jejich soupeře; v Zásadě se však překvapení nekonalo; favorit utkání ještě potvrdil svoji převahu v 57. minutě utkání, kdy se vydařila rychlá kombinace po levé straně, nejdříve přesným diagonálním pasem našel Petr Fišer Ondru Štryncla, ten zatáhl míč k rohu a zpětnou přihrávkou vyzval mimořádně v poli hrajícího Petra Růžičku, jindy gólmana, ten si míč ještě 1x se svým spoluhráčem vyměnil, poté zatáhl útok na hranici pokutového území a technickou střelou, nicméně s dostatečnou razancí, pravačkou vymetl levou šibenici branky hostujícího mužstva, gólman Cejnar byl bez šance; domácí potvrdili svoji převahu a zvýšili vedení na 4:1. Zásadští se sice dostávali do dalších gólových šancí, ale utkání se dohrálo již bez změny stavu skóre a ze strany hostí jakoby odevzdaně, rezignovaně.

Konečný výsledek vyzněl jasně pro domácí tým SK Zásada z.s., který porazil hostující mužstvo TJ Sokol Jenišovice B se skóre 4:1. Utkání se odehrálo ve sportovním duchu a ve slušné atmosféře pro obě mužstva.

Rozhodčí řídili utkání s přehledem a bez chyb, hlavním sudím byl nestor Ivan Vasko a na lajnách mu pomáhali asistenti Pavel Štědrý a Julius Lupa.

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Fišer, Čurda (C), Růžička, Lhota, Kalous, Mrkvička (59. Cón), Štryncl, Salaba, Šupík, Šimánek

Sestava mužstva TJ Sokol Jenišovicve: Cejnar (G), Svoboda, Preisler J. st., Rosenbaum, Rác, Kočí, Fiala (69. Hubený), Imlauf, (C), Hubený, Žák, Preisler J. ml.
 

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Dominik Mrkvička -  PK 32. min., Marek Šupík - 38. minuta, Ondřej Štryncl - 51. min., Petr Růžička - 57. min.

Branky mužstva TJ Sokol Jenišovice B: Václav Žák - 15. min.

Žluté karty: 0:1

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Vasko (R), Štědrý (AR1), Lupa (AR2)

Počet diváků: 75

Zpět