Zásada - Jenišovice B 5:1 (3:1)

28.09.2019 15:00

Domácí fotbalisté Zásady znají dobře svého dnešního soupeře, který vyniká bojovností, obyčejně se nevzdává a je schopen hrát vyrovnanou partii i s favorizovanými celky; minulé soutěžní kolo uhrál remízu s vedoucím mužstvem soutěže, s KOVO ... 3:3. Proto domácí zásadští fotbalisté byli důkladní už při rozcvičování před zápasem, to aby nic nepodcenili. Jejich příprava se vyplatila již ve 2. minutě utkání, kdy dnešní účet otevřel Petr Hollmann nekompromisní střelou pod břevno branky hostů po diagonálním pasu zaslaném Milanem Kopalem, brankář hostů Petr Cejnar byl bez šance; Zásada se ujala vedení 1:0. Hned o 3 minuty nato byla vedena pohledná akce po pravé straně domácích, po rychlé kombinaci mezi zadáky Zásady dostal přihrávku po lajně aktivně hrající Milan Kopal, míč zatáhl až k rohovému praporku, odkud prudce a přesně nacentroval před branku hostí, kam na zadní tyč dobíhal Marek Šupík, poradil si s těžkou přízemní nahrávkou, kterou doklepl do odkryté branky; Zásada zvýšila své vedení již na 2:0. Ke slovu se dostávali také hosté, ale všechny jejich akce končily na dobře organizované zásadské obraně; jejich jedinou možností byly střely z dálky, které však řešil až v příliš velké pohodě gólman Zásady Karel Línek. Domácí se gólově přihlásili opět po rychlé kombinanční akci v 37. minutě, kdy zvýšil vedení Zásady již o 3 góly Dominik Mrkvička, který si uprostřed hřiště několikrát narazil a pak se v závěru rychlé akce blýskl individuálním průnikem mezi stopery Jenišovic; gólmana Cejnara překonal technicky, s přehledem. Ke konci 1. části hry domácí v útočení mírně polevili a to se jim vymstilo ve 43. minutě, kdy hráči Jenišovic vysunuli pressing a snažili se opakovaně o finální přihrávku nabíhajícím útočníkům, po jednoznačném avšak neodpískaném faulu na domácího pravého obránce jejich akce pokračovala, ze 16-tky vystřelil přízemní projektil jenišovický Tomáš Rác, zásadský gólman Karel Línek tentokrát chyboval, střelu podcenil, nepokryl si ji tělem, mezi rukama mu mokrý míč proklouzl nešťastně za jeho záda. Hosté tak snížili a poločasový stav utkání upravili na ještě pro ně hratelných 3:1.

Do 2. poločasu nastoupila obě mužstva aktivně; hrál se opět jako v 1. poločasu rychlý a celkem pohledný fotbal; při některých zákrocích se občas "jiskřilo", čemuž mnohdy dopomohl i dost nejistý hlavní sudí Matěj Pokorný. Hosté se však nemohli probojovat k zakončení; postupem času se jim přestaly dařit i jejich kombinační akce z úvodu 2. poločasu; domácí byli ve všech směrech lepším týmem i po celý zbytek zápasu. V 62. minutě se po zdařilé kombinaci domácích vedoucí středem hřiště hosté osvobodili pouze odkopem na roh; po jeho zahrání se míč vrátil k vysunutému levému obránci Petru Růžičkovi, ten jej nakopl zpět do 16-tky soupeře, hostující obránci letící "svíci" podcenili, po odskoku míč dosprintoval nikým nehlídaný Dominik Mrkvička a levačkou vyslal na gólmana Cejnara nechytatelnou ránu pod břevno ke vzdálenější tyči; svým 2. gólem v utkání zvýšil vedení zásadského celku již na 4:1. Domácí tým hosty z Jenišovic jednoznačně přehrával, zásadští hráči se hrou viditelně bavili, některé narážky hostů asertivně komentovali... např. když jenišovický Miroslav Vavřich slovně napadal stopery Zásady, zřejmě aby je znejistil? ... po několika osloveních, které by bylo nutno vypípat, poznamenal, že by domácí zadáky obešel i ve spaní... nato mu domácí posila Tomáš Hadrava v klidu odpověděl, že ve spaní možná, ale leda tak ve snu... protože dnes se tady akorát válíš pořád po zemi... Zpět k fotbalu; ke konci 2. části hry dostal přihrávku "do nohy" sám čerstvě do hry nastoupivší prezident SK Zásada Miroslav Princ, nahrál do uličky útočícímu Petru Fišerovi, ten svými kličkami obelstil stopery hostů, bohužel včasným vyběhnutím ho gólman Cejnar vytlačil z úhlu mimo možnost zakončení, útočník domácích si však poradil, kličkou pod sebe se dostal zpět před branku, všechny však překvapil a to zejm. bránící hráče a brankáře Jenišovic, uviděl na zadní tyč i ideálně postaveného spoluhráče Luboše Kalouse, přesně mu nahrál; Kalič jak je střelec přezdíván měl již jediný úkol - prostřelit bránícího stopera a i přesouvajícího gólmana hostí, to se mu podařilo; ukončil tak trápení hostí 5. gólem domácího týmu.

Domácí fotbalisté Zásady dnes sehráli velice dobré utkání, přesně a rychle kombinovali a hlavně byli úspěšní v koncovce; Zásaďáci si připočetli do tabulky soutěže další 3 body za jednoznačnou výhru 5:1.

Utkání řídil v proměnlivé kvalitě hlavní sudí Matěj Pokorný, na lajnách mu asistovali Jakub Šálek a Karel Novák; postřehy z utkání si důkladně zapisoval delegát Petr Linhart st..

 

Přístí utkání sehrají zásadští fotbalisté "venku", zajíždějí do nedalekého Tanvadu, v sobotu 5.10.2019 od 15:30, PŘIJĎTE fandit!

Další záznamy z utkání:

Sestava mužstva SK Zásada z.s.: Línek (G), Havrda, Samko, Růžička (63. Beránek), Lhota, Hollmann, Kalous, Blažek, Kopal (87. Princ), Mrkvička (77. Fišer), Šupík

Sestava mužstva TJ Sokol Jenišovice (B): Cejnar (G), Svoboda, Rác, Schmidt, Hubený, Bernard, Nedelchev, Aron (C; 54. Fiala), Hubený (17. Resl), Žák, Vavřich

Branky mužstva SK Zásada z.s.: Hollmann Petr - 2. min., Šupík Marek - 5. min., Mrkvička Dominik - 37. + 62 min., Kalous Luboš - 88. min..

Branky mužstva TJ Sokol Jenišovice: Rác Tomáš - 43. min.
Žluté karty: 2:2

Červené karty: 0:0

Počet diváků: 73

Zpět