Zásada - Kokonín 3:1 (1:1)

02.06.2018 17:00

Obě mužstva začala aktivně se snahou útočit od 1. minuty utkání ... hráči plnili úkoly zadané od trenérů; domácí zásadské mužstvo mělo jasný cíl - vyhrát a ještě zkomplikovat situaci konkurenčního Rychnova s postupem; hosté měli za úkol urvat v Zásadě body a podpořit jejich zpřátelené mužstvo zmiňovaného souseda z Rychnova. Nutno ještě připomenout, že z obou předchozích utkání vyšli lépe hosté, kteří na "domácím" hřišti v Rádle za zcela zřejmé pomoci od rozhodčích Zásadu porazilo a v odvetě v Zásadě urvali také po nepřesvědčivém výkonu hl avního sudího remízu! Kokonín ještě uskutečnil v zimní přestávce několik obchodů a "zapůjčil" Rychnovu některé své hráče.

Již ve 3. minutě na sebe upozornili Kokonínští, když se jim vydařila kombinace po zemi po levé straně za přispění chybujícího zásadského obránce a útočník Lukáš Kunze otevřel účet utkání; domácí brankář Karel Línek byl bez šance; hosté se ujali vedení 0:1. Ihned z rozehrávky následovala další pohroma pro domácí tým; po zbytečné ztrátě míče v útočném pásmu hosté zatáhli svůj útok tentokrát po pravé straně, následoval přesný přízemní centr na za obranu domácích na nabíhající ho &uacu te;točníka, zásadský gólman Karel Línek však zareagoval na situaci fantasticky, vyběhl až na šestnáctku a zmenšil tak střelecký úhel, zakončení bylo pěkné, ale míč skončil naštěstí pro domácí na břevně; poté se již obrana domácích zkonsolidovala a nebezpečný útok ubránila. Zásadští si dali pozor i na další brejkové akce a lze říci, že již hosty z Kokonína do gólových příležitostí nepustili. Naopak, byli to domácí, kteří v 17. minutě vyrovnali Tomášem Loukotou, ten se nabídl na zadní tyči a z pravé strany nahrávaný skákající míč "procedil" za brankáře Ko kon&iacu te;na Zdeňka Penze; srovnal tak stav utkání na 1:1. Do konce 1. poločasu již žádný gól nepadl, i když domácí spálili hned několik jasných gólových šancí. Do kabin si šli obě mužstva odpočinout s remízou 1:1.

Hned po výměně stran si roli skórujícího útočníka propůjčil Dominik Mrkvička, který většinu 1. poločasu rozehrával akce domácích ze zadních pozic, ve 47. minutě však poslal své zásadské mužstvo do vedení 2:1, když využil trestuhodné zpětné nahrávky od pravého beka hostí, obešel stopéra a kličkou na pravou stranu i bezmocného gólmana Penze, pak si již jen pohlídal, aby neminul zařízení. Poté následovalo několik pohledných akcí domácích, které však nezměnily stav utkání. Výzvu ke vstřelení gólu odmítl Petr Blažek, který z akončil jasnou gólovku vedle levé tyče, bohužel mimo branku! Hostům docházely evidentně síly a jakoby chtěli utkání pouze dohrát, navíc si vzájemně vyčítali i chyby a nepovedené zákroky, což také nepřispělo jejich výkonu. V 73. minutě rozehrával akci domácí Honza Pleštil ze své poloviny, našel dlouhým přesným pasem napravo sprintujícího Martina Salabu, ten míč zatáhl a přesně zacentroval po zemi před gólamana Kokonína na nabíhajícího Víta Lhotu - síť Kokonína se opět zavlnila; stav utkání domácí upravili na 3:1 v jejich prospěch. Za zmínku ještě stojí akce v závěru utkání, kterou připravil hrající trenér Petr Fišer, ve vápně se míč několikrát po jeho zpětné přihrávce odrazil od kopaček hostí, dorážku zakončoval Vít Lhota levačkou z bezprostřední blízkosti branky hostí, avšak pouze do blokujícího hráče, opět odražený míč stihl ještě napálit na branku Kokonína Petr Fišer, míč sice skončil za zády ležícího gólmana Penze, ale jenom proto, že protrhl boční síť kokonínské branky. Stav utkání se tedy nezměnil, ani jedno mužstvo již neskórovalo a domácí Zásada si připsala do tabulky soutěže další 3 body po výhře nad Kokonínem 3:1.

Rozhodčí řídili utkání s přehledem a bez chyb, hlavním sudím byl Zdeněk Nagy s asistenty na lajnách profesionálním ligovým arbitrem Janem Krupou a mladíkem Lukášem Nagy, kterému skutečně odvaha nechybí a v jeho věku 12-ti let získává ostruhy - jistě takto nabyté zkušenosti zužitkuje v budoucnu ve vyšších soutěžích buď jako hráč nebo arbitr.

Fotbalový klub SK Zásada z.s. zve své příznivce k dalšímu důležitému utkání, které se uskuteční příští neděli 10.6.2018 v Malé Skále od 17:00.

Sestava mužstva SK Zásada: Línek (G), Pleštil (C), Beneš, Čurda (67. Růžička), Blažek P., Loukota (75. Fišer), Šupík, Mrkvička, Štryncl (71. Lhota), Salaba, Šimánek (46. Kalous)

Sestava mužstva FK Kokonín: Penz Zd. (G), Šilhán, Penz M., Janků (28. Neprasil), Malý (C), Maixner (70. Štichauer), Šourek, Hlubuček, Rákay, Kunze (73. Chuchla), Plucha

Branky mužstva SK Zásada: Tomáš Loukota - 17. min., Dominik Mrkvička - 47. min., Vít Lhota - 73. min.

Branky mužstva FK Kokonín: Lukáš Kunze - 3. min.

Žluté karty: 2:1

Červené karty: 0:0

Rozhodčí: Nagy Zd. (R), Krupa J. (AR1), Nagy L. (AR2)

Počet diváků: 81

Zpět