Zásada - Kokonín 3:3 (2:2)

28.10.2017 14:30

Na připraveném travnatém hřišti sportovního stadionu v Zásadě, zmáčeného dešti v minulých dnech, se odehrálo předposlední 10. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté SK Zásada z.s. proti hostům FK Kokonín; utkání přihlíželo cca 40 diváků.

Hosté z Kokonína začali velice aktivně, vlétli na domácí hráče Zásady jako smyslu zbavení, vysoko nasazený presing na těžkém terénu a jejich tradiční zbraň - přesné centry za obranu domácího mužstva - působily Zásadským značné starosti; hosté z Kokonína si v úvodu utkání vytvořili min. 4 jasné gólovky, ke změně stavu však nedošlo - buď netrefili brankové zařízení nebo je o radost připravil Petr Růžička, brankář Zásady. Pak se domácí zásadské mužstvo oklepalo a začalo hrát fotbal, který od nich jejich fandové očekávali; opět jako v minulém utkání se zleva prosadil nejdříve Tomáš Loukota v 16. minutě a po závaru před brankou hostí ve 27. minutě Ondřej Štryncl, Zásadští se tak ujali vedení 2:0. Bohužel to pro domácí tým hosté nevzdali a ještě v 1. poločase srovnali na 2:2, když rozhodčí odpískal 2x pokutový kop; obě penalty David Procházka proměnil vždy ostrou střelou k levé tyči - pro gólmana nechytatelné.

2. poločas začali lépe domácí ze Zásady, vytvořili si nadějné akce, které však nepřinesly kýžený výsledek - vedení v utkání, a to i když se útočník Zásady Marek Šupík dostal do stejné situace jako jeho protihráč v 1. poločase, za který byl Zásadský tým potrestán pokutovým kopem; podobná situace se opakovala i o cca 5 minut později - tentokrát byl jasně faulovaný v pokutovém území Kokonína zásadský Petr Fišer, hlavní sudí však pouze naznačoval gestikulací, aby bylo pokračováno ve hře a navíc ještě s asertivním úsměve m; pro d omácí tým byly tyto momenty utkání rozhodující a těžké zejm. na psychiku. Navíc se Kokonínským podařilo dát jejich 1. gól ze hry v 51. minutě, ujali se tak vedení v utkání 3:2 po zakončení Miroslavem Šilhánem. Domácí tým Zásady nesložil zbraně a již v 53. minutě se prokličkoval obranou hostí Petr Janka, levačkou však neobstřelil gólmana hostí Pavla Hrdýho; již o 3 minuty později stejného hráče Petra Janku našel adresnou přihrávkou Petr Blažek a Janka se tentokrát již nemýlil srovnal stav na 3:3.

Domácí hráči však měli silně pocuchané nervy rozporuplnými rozhodnutími hlavního rozhodčího za přispění i jeho asistentů. Nejdříve fauloval při obranném zákroku Petr Beneš a teatrální představení hráče hostí, které vídáváme spíše v naší 1. lize, přesvědčilo sudího po poradě s čárovým, že červená karta je nutností. Domácí, sice oslabeni, byli však lepším mužstvem, kombinovali a vytvářeli si i šance se zakončením, ke změně stavu však nedošlo. Navíc v 83. minutě byl bez varování vyloučen další dom á cí hráč Petr Janka a to za zbytečné vulgární komentování shrnující nekvalitní verdikty hlavního rozhočího. I po této události byli domácí aktivní a snažili se utkání vyhrát - šlo o hodně, Kokonín totiž vede tabulku právě před Zásadou o 3 body; v případě vítězství Zásady by se domácí tým vyhoupl do vedení o skóre.

Utkání nakonec skončilo nerozhodně 3:3, pořadí v tabulce OP se nezměnilo. Domácí hráči cítili křivdu způsobenou odvedeným výkonem sudích.

Hlavním rozhodčím byl Martin Klement, asistenti Petr Diringer a Adam Jákl.

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Fišer, Beneš, Čurda, Prousek (C; 46. Kopal), Blažek, Janka, Loukota (72. Cón), Šupík, Mrkvička, Štryncl

Sestava mužstva FK Kokonín: Hrdý (G), Krejčík, Chuchla (66. Štichauer), Malý, Rákay (58. Neprasil), Šourek (58. Hlubuček), Mrklas, Demín, Procházka, Šilhán (C), Staněk
 

Branky mužstva SK Zásada: Tomáš Loukota - 16. min., Ondřej Štryncl - 27. min., Petr Janka - 56. min.

Branky mužstva FK Kokonín: David Procházka - 32. a 38. min. z PK, Miroslav Šilhán - 51. min.

Žluté karty: 4:2

Červené karty: 2:0

Zpět