Zásada - Kokonín B

22.10.2016 16:30

Zásada A - Kokonín B   3:0 (1:0)

Mistrovské utkání 11. kola (10. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 22.10.2016 od 15:30 na fotbalovém hřišti stadionu v Zásadě.

Sestava Zásady: Růžička - Rožeň, Beneš (K), Lhota, Macháček (46. Šimánek) - Kotyza (68. Varga), Čurda, Jiskra, Soukup - Srbek, Loukota (89. Cón).

Sestava Kokonína: Lhota - Janků, Kunze, Hora, Leitgeb - Krejčí, Neprasl, Štichauer, Kočí - Ticháček, Bráza

Branky Zásady: 5. a 64. Srbek, 85. Šimánek
Branky Kokonína: ---

Rozhodčí: Klement, Nagy, Linhart

Diváků: 80
ŽK: 2:2
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V předposlední říjnovou sobotu se na ideálně připraveném travnatém hřišti Zásadského stadionu střetli domácí fotbalisté Zásady s mužstvem Kokonínské rezervy; uskutečnilo se tak 11. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (10. hrané); panovalo v 1. půli fotbalové, avšak ve 2. deštivé počasí se špatnou viditelností na podmčeném travnatém povrchu za účasti cca 80 diváků a fandů obou mužstev.

Domácí ze Zásady nastoupili do zápasu s odhodláním urvat 3 body a to i přes značnou absenci důležitých hráčů; domácí začali lépe, zatlačili Kokonín hned po začátku na jejich polovinu a již v 5. minutě si přesný centr zpracoval útočník Srbek, míč si píchnul doleva a nekompromisně prostřelil gólmana Kokonína, ten neměl šanci gólu zabránit. Zásadští hráli dobře dalších cca. 20 minut, ale pak jako když utne! Kokonín zpřesnil hru, začal být útočnější a držel téměř do konce 1. poločasu domácí Zásadu na jejich polovině. Hráči Zásady spoléhali na rychlé protiútoky a zajištěnou obranu dobře řízenou Tondou Rožněm. V 1. poločase se již nic důležitého nestalo; stav utkání byl 1:0 pro domácí Zásadu.

2. poločas začali lépe domácí ze Zásady, lépe kombinovali, poctivě bránili. Dá se říci, že domácí hráči Zásady ve 2. půli nedovolili hostům z Kokonína nic, nepodařilo se jim ohrozit branku domácích; gólman Růžička byl až na pár vyběhnutí bez práce. Domácí ze Zásady byli trpěliví, v 64. minutě se po vydařeném útoku vedeného po pravé straně zmocnil míče opět útočně naladěný Srbek po přihrávce od Jiskry a vstřelil již 2. gól svého mužstva; Zásada se ujala vedení 2:0. V 85. minutě domácí potvrdili roli favorita, Srbek nacentroval ze středu hřiště míč k pravému rohu, všichni se domnívali, že bude aut a nikdo se za balónem nehrnul; toho využil navrátilec Šimánek, doběhl již pro ostatní ztracený centr, zjistil však, že nemá komu nahrát, vzal to na sebe, individuálně se uvolnil, obešel šikovně beka hostí, posunul si míč a neskutečně zakončil levačkou ze vzdálenosti cca 20-ti metrů banánem do vzdálenější šibenice, zvýšil tak vedení Zásady na 3:0 a potvrdil převahu Zásady. Nutno podotknout, že celý 2. poločas ovládlo nefotbalové počasí, intenzivně pršelo a ani viditelnost nebyla dobrá; terén se stal podmáčeným a hra byla pro obě mužstva fyzicky vyčerpávající. Lepší pocit si ze hřiště odnášeli domácí ze Zásady, vstřelili 3 branky, žadnou neobdrželi, do soutěžní tabulky si připsali další důležité 3 body.

Hlavní rozhodčí mladý Klement se svými asistenty Nagym a Linhartem řídili utkání velmi dobře, citlivě s ohledem na těžký terén ve 2. poločase, bez chyb. V dalším mistrovskému utkání mužstvo Zásady zajíždí do Josefova Dolu, kde se utká s místními fotbalisty příští sobotu 29.10.2016 již od 14:30! Přijďte fandit!

Zpět