Zásada - Kořenov 6:1 (2:0)

05.11.2016 14:00

Zásada A - Kořenov   6:1 (2:0)

Mistrovské utkání 12. kola (11. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 5.11.2016 od 14:00 na fotbalovém hřišti stadionu v Zásadě.

Sestava Zásady: Růžička - Čurda, Beneš (K), Lhota (65. Varga), Blažek T. - Kotyza (46. Cón), Kopal (65. Soukup), Jiskra, Vaistauer (46. Šimánek) - Srbek, Loukota (75. Macháček).

Sestava Kořenova: Mikšíček - Posejpal (67. Říha), Věneček (64. Pieter), Vrána, Hanuš - Fojtík, Žilla (46. Černý), Habr (46. Doležal), Kohút - Šnýdl (K), Malec

Branky Zásady: 1., 24. a 60. Srbek, 62. Cón, 73. Jiskra, 80. Šimánek
Branky Kořenova: 89. Kohút

Rozhodčí: Linhart, Malimánek, Sukhan

Diváků: 100
ŽK: 2:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

Za polojasného podzimního fotbalového počasí se na výborně připraveném travnatém hřišti Zásadského stadionu střetli domácí fotbalisté Zásady s mužstvem Kořenova; uskutečnilo se tak 12. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (11. hrané); utkání přihlíželo cca 100 diváků a fandů obou mužstev.

Domácí ze Zásady nastoupili do zápasu skvěle; hned v 1. minutě zastavili na pravé straně rozehrávku Kořenova, po lajně míč doběhl u rohu Vaistauer přesně zacentroval, našel ideálně nabíhajícího Srbka a ten hlavičkou do protipohybu gólmana Kořenova Mikšíčka dal důležitý vedoucí gól; tím Zásada započala svůj brankostroj, kterým jistě bavili cca 100 přhlížejících diváků. Gólem naladěný útoční Srbek se nenechal odstrčit od míče ve 24. minutě, uvolnil se obtočením okolo zadáků Kořenova a zvýšil skóre pro Zásadu na 2:0. Do konce 1. poločasu se skóre jiže nezměnlo, a to i přes nadějné gólové šance domácího týmu; fotbalisté Kořenova působili unaveným dojmem; ke konci 1. části hry se spíše dohadovali s protihráči, hádali se mezi sebou, jako by si do Zásady nepřijeli zahrát fotbal ... Stav skóre na konci 1. poločasu byl 2:0.

2. poločas začali opět lépe domácí ze Zásady, lépe kombinovali, poctivě bránili. Domácí hráči Zásady nedovolili hostům z Kořenova založt natož dokončit akce, kterými by ohrožovali jistotu v bráně domcích Růžičku. Zásada měla v průběhu 15 minut 2. půle alespoň 6 gólovek, kdy stáli sami před gólmanem Kořenova několikrát Cón a i Šimánek, ale nedokázali Mikšíčka překonat nebo jim ve zvýšení skóre stála branková konstrukce; sami hráči hostujícího týmu kroutili hlavami, co všechno se dá "spálit". Zásadští dali 3. gól až v 60. minutě , kterým ověnčil svůj hattrick Petr Srbek, když po pravé straně si naběhl Cón a skvělým přízemním centrem mezi gólmana a stopery našel naběhnuvšího útočníka Zásady - to se nedalo nedat!  ... 3:0 pro domácí nesvítilo na výsledové tabuli dlouho. Smůlu prorazil Cón v 62. minutě, když byl opět pasem vyzván k samostatnému uvolnění mezi stopery Kořenova, neměl tentokrát situaci jednoduchou, ale zřejmě právě proto nepřemýšlel a nechytatelnou střelou nártem k pravé tyči zavěsil, zvýšil tak již na 4:0. Poté se dostali několikrát ke slovu hosté z Kořenova, jejich akce však byly blokovány dobře řízenou obranou Zásady stopery Benešem a Čurdou, ojedinělé střely s hranice šestnáctky v pohodě pokryl gólman Růžička. V 73. minutě navíc zahrávali rohový kop opět domácí ze Zásady, Loukota vymazleným centrem našel Jiskru a ten zvýšil již na 5:0. Nedlouho poté v 80. minutě si zasloužil odměnu i Šimánek, který si ideálně zpracoval přihrávku mezi zadáky Kořenova, naznačil blafák doleva, ale technicky střelou k pravé tyči zaskočil brankáře hostí, zvýšil již na hrozivých, ale spravedlivých 6:0 pro domácí Zásadu. Na konci utkání přece jen Zásadští polevili a po ojedinělé chybě zadáků se v 89. minutě uvolnil Kohút a píchnutým balólnem podstřelil proti němu vyběhnuvšího Růžičku. Zásada dnes pokořila svého soupeře z Kořenova a v posledním zápase podzimní části soutěže ročníku 2016/2017 nadělila hostům 6 gólů; po konečném hvizdu rozhodčího svítilo na výsledkové tabuli 6:1 - výsledek pro hosty sice nelichotivý, ale spravedlivý pro domácí fotbalisty ze Zásady, kteří si tak nadělili pěkný dáreček k "dokopné". Ještě dlouho po utkání se Zásadští ve své hospůdce u pivka bavili a rozebírali detailně herní situace tohoto utkání; vedení týmu jim totiž připravilo překvapení - celý průběh zápasu byl nahrán a večer promítán ...

Hlavní rozhodčí Linhart se svými asistenty Malimánkem a Sukhanem řídili utkání velmi dobře, bez chyb. Další mistrovské utkání se usuteční až v březnu 2017 - o přesném termínu přátelských a mistrovských utkání budou fanoušci informováni na webových stránkách.

Zpět