Zásada - Malá Skála 2:1 (1:0)

15.04.2017 16:00

Na ideálně připraveném travnatém hřišti se za chladného nicméně pro fotbalové utkání příjemného počasí odehrálo poslední mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru na stadionu SK Zásada; střetli se zde domácí fotbalisté SK Zásada a hosté z Malé Skály; utkání přihlíželo více než 50 diváků a fandů obou mužstev, o které bylo bezvadně postaráno - z udírny vynikající klobásky připravované odchovancem zásadského fotbalu a vyjímečným skvělým bývalým fotbalistou Josefem Kotyzou, dále pivko a další teplé a studené nápoje z okénka podávané bývalým manažerem zásadského mužstva Standou Boudíkem, který se dnes také staral o přípravu pro utkání a organizační záležitosti spjaté s utkáním.

Domácí ze Zásady od začátku utkání dali najevo svou touhu ukázat divákům slušný, ale aktivní fotbal, a ztížit favoritům a výrazně mladším hráčům z Malé Skály další příděl bodů; nutno podotknout, že obě mužstva do dnešního dne opanují vrchní příčky tabulky OP zajišťující postup do 1. skupiny, v které budou bojovat v další jarní části o postup do B. třídy. Mužstvo Zásady bylo výrazně oslabené o nepřítomnost mladých hráčů základu a povolalo zálohy - hráče, kteří hrají mistrovská utkání hrají již jen sporadicky zejm. v situacích, kdy je velká marodka nebo absence mladších hráčů základu mužstva; avšak trenér naordinoval všem domácím hráčům pohodu a klid na hřišti, bojovnost a obětavost; domácí dokonce odehráli prvních 10 minut pouze v 10-ti, avšak na průběhu hry to vůbec nebylo znát; dokonce se domácí ujali vedení již ve 2. minutě, když zahrávali přímý volný kop z cca 40-ti metrů z pravé strany, centr mířil do pokutového území, našel nabíhajícího Petra Srbka a ten nekompromisně z voleje po zemi překonal gólmana Malé Skály Miloslava Bursu a hlavně trefil zařízení! Otevřel tak stav utkání na 1:0 pro mužstvo SK Zásada a jak se ukázalo stav to byl spravedlivý, protože se domácí dostali v průběhu 1. půle do dalších 3 jasných gólových šancí, bohužel nebyli v zakončení úspěšní. Hosté z Malé Skály hrozili sporadicky a kromě 2 střel, se kterými si výborně chytající Ondřej Soukup poradil, nevymysleli nic dramatického; sice dobře kombinovali ve středu hřiště, ale jako kdyby jim chyběla chuť včas zakončovat, většinu akcí zablokovala nepropustná obrana domácí Zásady řízená bývalým fotbalovým profíkem Antonínem Rožněm! Po 45. minutách byl tedy stav utkání SK Zásada - FK Malá Skála 1:0 pro domácí!

Po přestávce byl průběh hry stejný - v poli vyrovnaný; při zakončování však měli více ze hry domácí, dostali se opět do slibných akcí, které však ani Petr Srbek, ani Marek Cón a ani po dlouhé přestávce zaviněné zraněním výborně hrající Ondřej Štryncl nedokázali využít. Bohužel jiného názoru byli hosté a v 71. minutě se po zdařilé kombinační akci na jeden dotek centrem za obranu domácích, kdy zakončoval proti vybíhajícímu domácímu gólmanovi Jiří Šilhán, přehodil ho, srovnal stav utkání na 1:1 - svědomí mohli spytovat jak obránci domácích, kteří si ne dobře převzali ofenzivní řadu hostí, tak i gólman, který v takové situaci vyběhnout asi neměl - jedná se však o minimální čas pro takové rozhodnutí ... gól byl jako přes kopírák stejnému gólu, který domácí dostali v předchozím utkání a také to bylo na stav 1:1. Obě mužstva by se pravděpodobně spokojila s tímto výsledkem; hráči na obou stranách však nepolevili ve snaze vsítit pravděpodobně vítězný gól; útočníci si sice vytvořili šance, ale obě obrany byly "zabetonované" a závary před brankami řešili obránci osvobozujícími odkopy; v 82. minutě domácí hráči SK Z&aacut e;sada zahrávali standardní situaci centrem do pokutového území před branku hostí, pro míč si vyběhl gólman Malé Skály Miloslav Bursa, míč mu však proklouzl a vypadl z rukavic, závaru před gólmanem využil domácí v té době již kulhající Tomáš Čurda, který utkání dohrával se zebezapřením a s bolestivým výrazem, na 2x zakončoval střelami z bezprostřední blízkosti, prvně mu střelu vyrazil ještě situaci napravující gólman, druhý pokus zastavil nohou na brankové čáře stoper hostí, odražený míč pak z voleje umístěnou technickou střelou na vzdálenější tyč dostal do branky Malé Skály opět Petr Srbek, dal již druhý gól v utkání a navíc vítězný; přejeme mu, aby nějaké další brany přidal i v dalších utkáních nadstavbové části. Do konce utkání již žádné z mužstev zařízení netrefilo, stav utkání tedy skončil 2:1 pro domácí SK Zásadu a ve výsledku to znamenalo, že tímto výsledkem domácí přeskočili právě soupeře z Malé Skály a skončili na pěkném 4. místě základní části II. třídy okresního přeboru.

Hlavním rozhodčím byl Marek Nagy, asistenti Petr Linhart a Julius Lupa, řídil utkání s přehledem a kvalitně, pro obě mužstva vyrovnaně.

Sestava mužstva SK Zásada: Soukup (G), Rožeň, Čurda, Beneš (C), Lhota, Kotyza, Killián (78. Štefanec), Jiskra, Štryncl, Cón (85. Boudík), Srbek

Sestava mužstva FK Malá Skála: Bursa (G), Kopecký (C), Šilhán, Daníček, Kubát (66. Makula J.), Kotrba J., Jarolímek, Kotrba Z., Polcer, Hloušek, Cafourek

Branky: Petr Srbek - 2. a 82. minuta, Malá Skála: Jiří Šilhán - 71. minuta

Počet diváků: 50

Zapsal V.Lhota

Zpět