Zásada - Malá Skála 5:2 (4:1)

14.10.2017 15:30

Na připraveném travnatém hřišti sportovního stadionu v Zásadě se za ideálního fotbalového počasí odehrálo 8. fotbalové mistrovské utkání podzimní části II. třídy okresního přeboru; střetli se domácí fotbalisté SK Zásada z.s. proti hostům FK ZNAK Malá Skála; utkání přihlíželo cca 50 diváků.

Naše zásadské mužstvo předvedlo opět na domácím hřišti výborný výkon; nejdříve zahrozili však hosté, když průnik útočníka Malé Skály na poslední chvíli "hasil" stopér Zásady Honza Pleštil a za svůj nedovolený zákrok si odnesl žlutou kartu udělenou rozhodčím Alblem; přímý volný kop z bezprostřední hranice 16. domácích hostům nevyšel. Zásadští hráli dobře kombinačně a již v 6. minutě rozvlnil síť hostí domácí s chutí hrající Petr Janka; hosté z Malé Skály byli jako zakřiknutí, nebyli schopni reagovat na aktivní presing domácích a nedařila se jim kombinace a ani hra na náhodu, nákopy za obranu domácích. Naopak domácí byli při chuti, byl to opět Petr Janka, který po kombinaci zleva, které se účastnil od jejího začátku, překvapil ze složité pozice brankáře hostí Miroslava Hlaváče a zakončením na zadní tyč zvýšil vedení domácích na 2:0; dále domácí rychlík Tomáš Loukota si zpracoval ideální pas zprava po zdařilé kombinaci Dominika Mrkvičky a Martina Salaby a překonal gólmana hostí již po třetí; stav utkání tak upravil ve 40. minutě na 3:0. Konec 1. poločasu byl pro diváky velice zajímavý, protože hosté nesložili své zbraně a hned z protiútoku se prodral skrze obranu domácích útočník hostí, v penaltovém území udělal kličku Martinovi Salabovi, který "zaskakoval" za beka Petra Beneše a který útočníka rukama přidržel; rozhodčí Albl správně nařídil pokutový kop; psala se 41. minuta a exekutorem PK za Malou Skálu byl určen Zdeněk Kotrba, tak jako v předchozím společném měření sil opět nedal - netrefil bránu domácích tentokrát střeženou Petrem Růžičkou. Trest od domácích přišel neprodleně, když hned o minutu později ve 42. minutě se zdařile kombinovalo opět po pravé straně, útok zatáhl po obejití 3 hráčů hostí Marek Šupík a přízemním prudkým centrem našel na vzdálenější tyči Petra Blažka, ten si pohlídal z akončen í a zvýšil na již 4:0. Hosté ještě stačili snížit na 4:1 ve 43. minutě Zdeňkem Kotrbou. 1. poločas tedy vyzněl jednoznačně pro domácí SK Zásada z.s. a to 4:1.

Do 2. poločasu nastoupili lépe opět domácí, zdařile kombinovali, hru rozehrávali ze stran a důsledně bránili. Hosté se uchylovali spíše ke tvrdší hře, která měla za úkol zřejmě rozklížit hru Zásady, avšak neúspěšně. Domácí Zásada zahrávala přímý volný kop z cca 35-ti metrů od branky hostí, Dominik Mrkvička vyslal prudký "projektil", který zasáhl ve zdi stojícího hráče hostí do horních partií zřejmě do hlavy, ten nelehl a ani hra nebyla přerušena a tak odražený míč opět Dominik Mrkvička zpracoval a zdálky nártem překonal pod břevno brankáře hostí Miroslava Hlaváče; hosté protestovali u sudího, ale bez úspěchu; domácí se tak ujali vedení 5:1. Nutno podotknout, že nebylo jasné v prvních okamžicích, zda byl bránící hráč hostí otřesen nebo nikoliv, pokud by tomu tak bylo, jistě by rozhodčí situaci správně vyhodnotil a hru hned přerušil. Poslední slovo si v úspěšném zakončení vzali hosté z Malé Skály, když přízemní střelu Zdeňka Kotrby tečoval někdo z domácích a míč proklouzl pod rukou domácího gólmana Petra Růžičky k tyči. Stav utkání vyzněl jednoznačně lépe pro domácí SK Zásada z.s. a to jak průběhem hry, tak i počtem vstřelených branek, nad hosty z Malé Skály zvítězili 5:2.

Fotbalové mužstvo Zásady si připsalo do tabulky další 3 body po výhře nad Malou Skálou 5:2.

Hlavním rozhodčím byl Petr Smoleňák, asistenti Jakob Ježek a Matěj Pokorný; utkání řídili s přehledem a kvalitně.

Sestava mužstva SK Zásada: Růžička (G), Pleštil, Beneš, Čurda, Prousek (85. Lhota), Salaba, Blažek P., Janka (C) (70. Cón), Loukota (86. Bukvic), Šupík, Mrkvička

Sestava mužstva FK Malá Skála: Hlaváč (G), Nikodým, Flégr (46. Rulec R.), Novák (85. Čech), Šilhán, Cafourek, Kotrba, Polcer (72. Flégr), Hloušek (66. Salaba L.), Kopecký (C), Daníček
 

Branky mužstva SK Zásada: Petr Janka - 6. a 30. min., Tomáš Loukota - 40. min., Petr Blažek - 42. min., Dominik Mrkvička - 57. min.

Branky mužstva FK ZEZ Rychnov: Zdeněk Kotrba - 43. a 65. min.

Žluté karty: 3:1

Červené karty: 0:0

Zpět