Zásada - Mšeno C 0:5 (0:3)

24.09.2016 19:00

Mistrovské utkání 6. kola (5. hrané) okresního přeboru Jablonec nad Nisou 2016/2017 hrané v sobotu 24.9.2016 od 16:30 na stadionu - fotbalovém hřišti v Zásadě.
Sestava Zásady: Růžička - Killian (K), Čurda, Jiskra (81. Lhota), Beneš (70. Cón) - Vaistauer (46. Supernát), Blažek P., Hrnčál, Kopal Michal - Loukota (46. Mareš), Doležal (46. Macháček).
Sestava Mšena: Jungmann - Vítek, Dutka, Pokorný (K) (70. Elgheriani), Jiroušek - Ryšavý (77. Gottwald), Hadidi (46. Vávra), Nguyen (74. Kraus), Zámečník - Kocúr (59. Hujer), Samko
Branky Zásady: ---
Branky Mšena: 12. Kocúr, 15. Pokorný, 19. a 65. Jiroušek, 69. Pokorný
Rozhodčí: Fridrich, Lebeda, Nestler
Diváků: 150
ŽK: 0:0
ČK: 0:0

Reportáž z utkání:

V sobotním odpoledni na výborně připraveném travnatém hřišti Zásadského stadionu domácí fotbalové mužstvo Zásady A hostilo Mšeno C; uskutečnilo se tak 6. mistrovské utkání II. třídy okresního přeboru (5. hrané); panovalo slunečné fotbalové ideální počasí.
Domácí začali výborně a diktovali hru prvních 10 minut, kdy si stihli vytvořit 2 velké šance, které však nezakončili gólem; místo technických střel volili tvrdost v zakončení, což hostující gólman Jungmann z bezprostřední blízkosti včasným vyběhnutím v pohodě vykryl. Domácím se vydařil začátek utkání a i jejich herní kombinace byly pohledné. Když se zdálo, že domácí Zásadě se daří a že jistě i podle dojmů cca 150 přihlížejících diváků se brzy ujmou vedení, udeřili hosté ze Mšena jako blesk z čistého nebe; nejprve se domácí domáh ali odpískání jasného faulu na svého hráče ve středu pole, rozhodčí nepochopitelně nechal hru pokračovat a následně v pokračující útočné akci hostí jim odpískal podobný faul na pravé straně hřiště; hosté zahráli trestný kop ideálně do pokutového území domácích, tam si naběhli 3 zcela osamocení hráči Mšena, poskytnutou nabídku neodmítl Kocúr a prudkou hlavičkou překonal bezmocného gólmana domácích Růžičku, hosté se ujali vedení 0:1; následně obrana domácích v rozehrávce ještě 2x trestuhodně chybovala - z vedení hostí byli jako opaření; hosté zvýšili své vedení na 0: 2 v 15. minutě Pokorným a v 19. minutě Jirouškem na již 0:3! Za 10 minut bylo ve skutečnosti po zápase. Domácí do konce poločasu nebyli schopni stav upravit a to i přes další 2 gólové šance; střelecká impotence domácích držela hosty ze Mšena v klidu. Nutno podotknout, že hosté byli lepší, jejich nahrávky a kombinace byly adresné a pouze díky brankáři domácích Růžičkovi nebyl náskok hostí ještě výraznější.
2. poločas začal ve stejném duchu konce toho prvního. Domácí jaky by byli opaření, špatně kombinovali a jejich snaha na korekci výsledku nebyla ani v jednom případě dotažena do zdárného konce; jako by jejich touha po vstřelení gólu končila na velkém vápně hostí, jejich přihrávky a kombinace nebyly přesné - většinou "špeky" do soubojů nebo často přihrávky končily v zámezí. Zato hosté byli v pohodě, měli dostatečný náskok a tak si mohli odpočinout a pak udeřit ... "povolit a přitáhnout", tak psychicky a bohužel pro domácí i herně deklasovali mužstvo Zásady; host&ea cute; zvýšili po zdařilých kombinacích v 65. minutě Jirouškem na 0:4 a následně v 69. minutě Pokorným již na konečných 0:5! Domácím se nadařilo, nebyli bojovní vyjma málo jedinců, kteří neměli šanci sami hru domácích zlepšit, ostatní byli bez snahy hrát dobrý fotbal, nenabízeli se do volného prostoru; bylo evidentní, že bez chybějících zkušených hráčů - zraněného útočníka kanonýra Fišera, absentujících nekompromisního obránce Serbuse a kličkujícího záložníka Feriho - je herní kvalita Zásadských poloviční ... Hosté ze Mšena si vítězství ověnčené 5-ti góly zasloužili.
Hlavní rozhodčí Fridrich se svými asistenty Lebedou a Nestlerem řídili utkání dobře, bez výrazných chyb, které by snad mohly ovlivnit konečný výsledek utkání. Doufejme, že se Zásadské mužstvo dá dohromady a že potvrdí svou kvalitu v dalším mistrovském utkání, které se koná v Držkově již tuto sváteční středu 28.9.2016 od 16:30, kdy se odehraje derby Držkov B.

Zpět